Apu

Lauri Ylönen: Ikävät keikat saivat pelkäämään hengen puolesta

Lauri Ylönen: Ikävät keikat saivat pelkäämään hengen puolesta
Suositun The Rasmus -yhtyeen keulakuva Lauri Ylönen on saanut lavalle pikkuhousuja ja rintaliivejä - mutta myös kiviä ja puukon kaulaansa.
Julkaistu: 20.8.2018

Los Angelesiin perheineen pysyvästi asettunutta Lauri Ylöstä on pyydetty Vain elämää -ohjelmaan mukaan vuosikausia.

- Ensimmäisen kerran eli kymmenen vuotta sitten olisin ollut liian angstinen ja olisin tullut ohjelmaan vain mököttämään kameran eteen. Ja formaatti toimii parhaiten mitä enemmän ihmiset avautuvat. Ehkä olen myös saanut nyt itsevarmuutta ja rauhaa, Ylönen pohti sarjan pressipäivässä.

Laulaja ja laulunkirjoittaja on The Rasmus -yhtyeineen ollut julkisuudessa jo 25 vuotta ja julkaissut yhdeksän albumia.

- Ihmisillä liittyy meihin jo aika paljon nostalgiaa häistä festareihin. Sitä kautta tajusin, että bändimme myös kuuluu tähän ohjelmaan, olemme osa suomirockin historiaa.

Takavuosina keikkailu ei vain ollut aina kovin mukavaa, saati turvallista.

- Englannissa meidät kivitettiin kerran lavalta ja Suomessa joku heitti yleisöstä auki olevan Leatherman-monitoimityökalusarjan puukkoineen avattuna suoraan päälleni.

Puukko-episodi loppui poliisien paikalle tuloon, Ylösen veriseen kaulaan ja häirikön taltuttamiseen, johon yleisö osallistui.

- Olimme teinityttöjen ihailema bändi, joten herätimme vihaa pojissa. Kuopiossa ravintolan ikkunaan koputettiin ja sanottiin, etteivät jäbät tykkää mun sulista. Tule ulos niin vedetään sua turpaan, Ylönen muisteli.

Kaikeksi onneksi lavalle on lentänyt enemmän pikkuhousuja ja rintaliivejä.

- Mutta ikävät tapahtumat jäävät mieleen, koska siinä pelästyy henkensä puolesta. Yritän silti unohtaa huonot asiat. Siksi tuntuu joskus epäreilulta, kun joku tarkastelee uraani ja ajattelee, että toi jätkä on päässyt helpolla, tuossa se vaan lauleskelee. Olen tehnyt todella paljon töitä ja ollut vastuussa kaikesta.

Ylönen pohtii, että viimeiset pari vuotta ovat olleet muutenkin rankkoja.

- Elämä on hakeutunut uusille urille, mutta nyt on hyvä olla, viime vuonna pienen pojan saanut laulaja mietti.

Kommentoi »