Apu

Lauri Tilkanen Olavi Virta –roolistaan: ”Otan kiitollisena vastaan”

Lauri Tilkanen Olavi Virta –roolistaan: ”Otan kiitollisena vastaan”
Legendaarisen kruunaamattoman tangokuninkaan Olavi Virran tarina pääsee nyt valkokankaalle Lauri Tilkasen ja Malla Malmivaaran tähdittämänä.
Julkaistu: 27.4.2017
Olavi Virran elämä kaikkine käänteineen oli yhtä draamaa. Köyhä tehdastyöläinen ja samalla lahjakas laulaja nousi yhdeksi Suomen valovoimaisimmista musiikkitähdistä, rikastui, kärsi alan lieveilmiöistä, romahti ja menetti kaiken paitsi äänensä. Lauri Tilkanen on kuin luotu Virran rooliin. Hän on karismaattinen ja musikaalinen näyttelijä. - Otan roolin vastaan nöyränä ja kiitollisena. Olavi Virta on yksi esikuvistani, olen laulanut paljon hänen levyttämiään kappaleita. Treenaan vielä kitaransoittoa rooliani varten. - Virrassa ihailen hänen tinkimättömyyttään. Hän teki todella paljon töitä oppiakseen lisää muun muassa laulutekniikasta. Hän ei ollut koskaan tyytyväinen itseensä. Hänellä oli valtava halu kehittyä ja päästä eteenpäin. Samoja piirteitä tunnistan itsessäni, Tilkanen sanoo.
Rakkauden voimalla
Olavi Virta tapasi vaimonsa Irenen tämän ollessa vain 17-vuotias. Avioliitto ei ollut helppo, mutta moni este ylittyi suuren rakkauden avulla. - Irene oli voimakastahtoinen ja itsenäinen nainen. Hän työskenteli ansioituneesti helsinkiläisen liikkeen levy-osastolla ja teki siitä merkittävän.  Muutettuaan Tukholmaan hänestä tuli erään paikallisen liikkeen musiikkiosaston päällikkö. Hän aisti mitä kansa halusi, Ireneä näyttelevä Malla Malmivaara sanoo. - Hän rakasti Olavia valtavasti, mutta elämä taiteilijan rinnalla ei ollut helppoa. Irenen piti tehdä kipeitä ratkaisuja ja lähteä pois, koska hän tiesi, että niin ei voi elää. Se osoittaa voimaa ja rohkeutta. On hienoa saada näytellä sellaista naista. Rakkaus ei kuitenkaan koskaan kuollut ja yksi elokuvan kantavia elementtejä on juuri tuo väkevä rakkaustarina.
TEKSTI MARJA NYMAN
Kommentoi »