Apu

Lauri Tilkanen: "Nuoreen rakkauteen kuuluu paljas pinta"

Lauri Tilkanen etsi Syysprinssin roolia varten tietoa kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Rohkeat kohtaukset kuuluivat osaksi elokuvan rakkaustarinaa.

Lauri Tilkanen, 28, näyttelee Syysprinssi –elokuvassa Juhanaa, joka kärsii kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Syysprinssi pohjautuu Anja Snellmanin kirjoittamaan teokseen. Sen tapahtumat viittaavat Snellmanin ja Harri Sirolan rakkaustarinaan 80-luvun yliopistomaailmassa.

- Etsin roolia varten kaiken mahdollisen tiedon siitä, mitä sairaan ihmisen mielessä tapahtuu, miltä mielisairaus tuntuu ja miten silloin käyttäytyy. Itse asiassa Sirolan itsensä kirjoittama artikkeli Imageen kertoi sairaudesta hyvin, sain siitä paljon irti roolia varten, Tilkanen kertoo.

Tilkasta kiehtoi Syysprinssissä sen hieno rakkaustarina ja taiteilijaksi kasvamisen eetos. Hän itse on näytellyt lapsesta asti, joten ammatinvalinta oli Tilkaselle lukion jälkeen selkeä.

- Oikeastaan se oli 11-vuotiaasta asti selvä. Olen tosi onnellinen tässä työssä, enkä voisi kuvitella tekeväni mitään muuta.

Elokuvassa Tilkasen ja Laura Birnin näyttelevän pääparin välillä nähdään paljon rohkeita kohtauksia ja paljasta pintaa. Tilkanen näyttelee myös keväällä ensi-iltaan tulevassa Tom of Finland –elokuvassa.

Rohkeisiin kohtauksiin Tilkanen kertoo suhtatuvansa samoin kuin muihinkin kohtauksiin.

- Tässä on kyse nuoresta rakkaudesta. Sellaiseen saattaa liittyä paljasta pintaa. Ainakin oman kokemukseni mukaan, Tilkanen virnisti.

Syysprinssin ensi-ilta 14.10

Julkaistu: 10.10.2016
Kommentoi »