Apu

Lauri Karhuvaara muistelee menneisyyttään: "Olin varmaan Suomen eniten maskeeraava mies"

Lauri Karhuvaara muistelee menneisyyttään: "Olin varmaan Suomen eniten maskeeraava mies"
1980-90-lukujen vaihde oli Karhuvaaralle rankkaa aikaa.
Julkaistu: 28.1.2018

Vuonna 1989 kolmekymppistä Lauri Karhuvaaraa pyydettiin töihin perusteilla olevaan, Pohjoismaiden ensimmäiseen aamutelevisioon. Nimeksi tuli Huomenta Suomi. Mukana olivat Leena Pakkanen, Arto Tuominen, Timo Laukkio, Simo Rantalainen, Kati Nappa ja Lauri ”Late” Karhuvaara. 

– Olin reportteri, mutta pikkuhiljaa aloin juontaa yhä useampia aamuja. Huomenta Suomen lämmin ja helposti lähestyttävä tyyli sai suosiota, vaikka aluksi meille naurettiin, että eihän kukaan Suomessa aamulla televisiota jaksa katsoa. 

– Väitän, että olimme monelle yksinäiselle hyvä, luotettava ystävä, jolle saattoi vaikka puhua.

Tv-työn ohella Karhuvaara paiskoi 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa hommia myös paikallisradio Radio Kolmessa, jonka studio oli Klaukkalassa. 

– Se oli aika rankkaa aikaa. Heräsin kolmen hujakoilla aamuyöllä, vedin aamu-tv:n, ajoin päivällä radioon, jossa saatoin juontaa neljä tuntia putkeen, ja pääsin seitsemältä kotiin. Neljä tuntia unta ja taas menoksi. Perjantaisin oli vintti aika pimeänä.

Kun Late jätti radion, tahti rauhoittui. Hän oppi ottamaan päiväunet.

– Nukuin missä ja milloin tahansa. Kerran muistan olleeni Hakaniemen Elannossa, jossa istahdin hierovaan tuoliin. Heräsin siitä kuorsattuani kuulemma kuuluvasti puoli tuntia, Karhuvaara nauraa.

– Olin myös varmaan Suomen eniten maskeeraava mies. Studiovalot olivat nimittäin kuumat, ja minullahan tahtoi pukata hikeä, siksi minua puuteroitiin koko ajan ja opin kantamaan puuterirasiaa pikkutakkini taskussa. Saatoin Stockmannin hississäkin ruveta puuteroimaan ihan ajatuksissani ja kanssamatkustajat vaan vieressä nyökkäilivät.

Lue koko juttu Avusta 4/2018! 

Teksti Jari Peltomäki

Lue myös:

Kommentoi »