Laura Voutilainen: Olen joutunut rikkomaan esteen toisensa perään
Puheenaiheet
Laura Voutilainen: Olen joutunut rikkomaan esteen toisensa perään
"Itku pääsi jo ensimmäisenä päivänä. Kun tietty aihe osuu sydämeen, ei ole mitään mahdollisuutta pidätellä." Laura Voutilainen kertoo Vain elämää -kuvauksista
1Kommenttia
Julkaistu 4.4.2017
Apu

Laulaja Laura Voutilainen avautuu  Vain elämää -kaudella siitä, miten häntä ei ole kannustettu urallaan.

- Se on kuvio, joka on toistunut vähän kaikessa mun tekemisessä ja artistina olemisessa. Tuolla pääsin kuulemaan toisten artistien tarinoita, kuten Robinin, jota on aina tuettu lapsuudesta asti. Tuntuu, että minulle on käynyt suorastaan päinvastoin, Voutilainen miettii.

Aina kun Voutilainen on esittänyt innostuneena idean, se on suorastaan ammuttu alas: tuo on vähän liikaa.

- Se on ollut kuvio, joka minulla toistuu. Joudun rikkomaan esteen ja ennakkoluulon yksi toisensa perään. Ohjelmassa kerroin, että tämä on ollut kyseessä esimerkiksi kun olen halunnut alkaa tehdä omia tekstejä.

- Siitä tuli sellainen olo, että okei, teen sitten itse yksin kaiken. Ja rakensin studion kotini yhteyteen Heinolaan. Mutta eihän siitäkään loppujen lopuksi tullut mitään. Ei yksin voi tehdä kaikkea.

Laura Voutilainen iloitsee siitä, että ohjelmassa ei ole mitään epäaitoa.

- Siitä välittyy oikeasti tunnelma, joka kuvauksissa oli. Hahmoista ei ole leikattu tietynlaisia. Siitä tuli luottavainen olo.

Sarjan aikana Voutilainen lähentyi laulaja Irinan kanssa, tosin he tunsivat jo ennestään. Molemmat ovat samanikäisiä ja heinolalaisia.

- Ystävyytemme syveni kuvausten aikana. Ihmettelimme yhdessä, miten emme ole olleet tekemisissä enemmän aikaisemmin, mehän asumme samassa kaupungissa. Se on naurettavaa, miten yhteydenpito jää. Me artistit olemme aina menossa, samaan aikaan mutta eri paikkakunnilla. Kotona keskitymme sitten perheeseen.

Kuvauksissa Voutilaisesta kuoriutuu paitsi nunna, myös seksikäs sheikkaaja.

- Mulla on aina ollut lavaolemus, jossa käytän seksuaalisuutta, kuten moni muukin. Se tulee esille luonnostaan tietyissä biiseissä. En jarrutellut esityksissä.

Hän kertoo myös, että itku pääsi heti ensimmäisenä päivänä.

- Formaatti on rakennettu aika hyvin psykologisesti, ja ihminen menee muistojen tilaan. Tunteita herää, kun tunnelma tiivistyy ja keskustellaan musiikin taustoista. Kun tietty aihe osuu sydämeen, ei ole mitään mahdollisuutta pidätellä. 

Teksti: Annika Vuorensola

Laura Voutilaista on kyselty mukaan useasti jo aikaisemmille Vain elämää -kausille, mutta nyt aikataulut vihdoin osuivat kohdalleen.

1 kommentti