Laura Voutilainen isänsä alkoholismista: ”Jouduin tekemään itsestäni vahvan jo nuorena”
Puheenaiheet
Laura Voutilainen isänsä alkoholismista: ”Jouduin tekemään itsestäni vahvan jo nuorena”
Laulaja Laura Voitilainen on ammentanut musiikista voimaa elämänsä vaikeina hetkinä.
Julkaistu 15.10.2015
Apu

Laulaja Laula Voutilainen kertoo vastikään julkaistussa Parempi elämä -kirjassa ensi kertaa edesmenneen isänsä alkoholiongelmista. Sairaus oli vahvasti läsnä Lauran kotona ja varjosti hänen nuoruusvuosiaan. Kokemus on kuitenkin myös vahvistanut laulajaa.

– Vaikka isäsuhteeni oli aika surkea lähtökohta elämälle, olen saanut siitä myös paljon syvyyttä elämääni. Minun on täytynyt luoda itsestäni vahva jo nuorena, jotta pärjään. Olen myös löytänyt oman itseni ja ymmärtänyt, etten ole mikään heijastekuva lapsuudestani ja nuoruudestani, Laura kertoi Parempi elämä -kirjan julkistustilaisuudessa Helsingin Hotel Kämpissä.

Laura uskoo, että läheisen alkoholiongelma on vaikuttanut myös siihen, miten hän suhtautuu nykyään elämään. Seuratessaan isänsä kamppailua Laura päätti jo varhain, että haluaa itse elää täysillä. Laulajana ja kitaristina tunnettu Jukka-isä kuoli kolmisen vuotta sitten.

– Kokemusteni ansiosta olen sitoutunut hyvin vahvasti elämään. Haluan elää elämänmakuista arkea ja tuntea asioita. En halua vain kävellä elämäni ohi, Laura kertoi.

Sittemmin laulaja on käsitellyt tapahtumia lähipiirissään ja terapiassa ja pystynyt antamaan isälleen anteeksi. Hän on myös oppinut kasaamaan ympärilleen asioita, joista ammentaa jaksamista vaikeinakin hetkinä.

– Musiikki, liikunta ja perhe ovat antaneet minulle voimaa. Kun elämän peruspilarit rakentaa vahvoiksi, niiden varassa kestää mitä vaan.

Vahvuutta laulajalta on kysytty viime aikoinakin. Elokuussa Laura ja hänen aviomiehensä Juha Heikkilä jättivät avioerohakemuksen seitsemäntoista avioliittovuoden jälkeen. Pariskunnalla on yhdessä 14- ja 18-vuotiaat pojat.

Laulaja vakuuttaa kuitenkin voivansa hyvin, sillä musiikin ja töiden saralla kaikki on tällä hetkellä paremmin kuin hyvin.

– Minulla on t tosi hyvä pössis. Olen saanut tehdä töitä upeiden taiteilijoiden kanssa ja uusia mielenkiintoisia projekteja tulee koko ajan. Tähdet, tähdet –ohjelma laukaisi jonkun lisävaihteen, joka on siitä asti ollut silmässä. 

Kommentoi »