Apu

Lapsella on oikeus Metallicaan – Yhtyeestä kertova lastenkirja ilmestyy suomeksi helmikuussa

Lapsella on oikeus Metallicaan – Yhtyeestä kertova lastenkirja ilmestyy suomeksi helmikuussa
Yksi maailman menestyneimmistä rock-yhtyeistä on julkaissut tarinansa kertovan lastenkirjan. Ensi vuonna myös suomalaiset thrash-vanhemmat pääsevät jakamaan perintöään jälkipolville.
Julkaistu: 20.11.2019

– Onpa hyvää rokkia, huokaisi 6-vuotias poikani eräänä aamuna.

Olimme matkalla eskariin. Radio tarjosi matkamusiikiksi Metallican 31 vuotta sitten julkaisemaa teosta One. Lars Ulrichin tuplabasarit pumppasivat elämää kolmanteen säkeistöön.

– Darkness imprisoning me, all that I see, absolute horror, James Hetfield tylytti.

Ensimmäinen aito ylisukupolvinen kokemus herkisti.

Unihiekat pyyhkiytyivät silmistämme biisin lähestyessä sooloa. Saavuimme eskarin pihaan, mutta kuuntelimme musiikkiesityksen loppuun asti. Puhumatta.

Isän sydän pakahtui ylpeydestä.

Räppäri Kuula riimittelee

Kustantamo Johnny Kniga ilmoitti kansainvälisen lasten oikeuksien päivän kunniaksi julkaisevansa Metallica – Aapinen -lastenkirjan suomeksi helmikuun alussa 2020.

Howie Abramsin kirjoittama kirja on tehty yhteistyössä bändin kanssa ja se kertoo kirjain kerrallaan Metallican tarinan uusille fanisukupolville.

Räppäri Heikki Kuulan suomeksi riimittelemä kirja nostaa esiin Metallican historian käännekohtia, esittelee bändin jäsenet ja avaa heidän maailmaansa. Yhdessä luettavaksi ja lukemisen opetteluun suunnatun kirjan on kuvittanut Michael ”Kaves” McLeer.

– Metallica on vauvat ja vaarit yhdistävä ylisukupolvinen kokemus. Jamesin, Larsin, Kirkin ja Robertin aapiskirja antaa thrash-isille ja -äideille juuri oikeat aiheet, joilla opettaa lapsensa lukemaan, kustantaja Jaakko Pietiläinen kertoo.

Metallica – Aapinen on ensimmäinen Metallica-lastenkirja ja yksi harvoista virallisista Metallica-kirjoista, joita bändi on ollut itse tekemässä.

– Heikki Kuulan rytmikäs suomennos toimii lapselle ääneen luettuna kuin The Four Horsemen, Pietiläinen suitsuttaa.

Pian 40 vuotta täyttävä yhtye jyrää edelleen

Suomessa kaksikymmentä kertaa esiintynyt Metallica on yksi maailman menestyneimmistä yhtyeistä. Vuonna 1991 julkaistusta Metallica-albumista alkaen bändin jokainen levy on noussut Suomessa listaykköseksi.

Kesällä 2019 Metallica esiintyi 55 000 kuulijalle Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa ja keväällä 2018 kahtena peräkkäisenä iltana Hartwall Arenalla yhteensä lähes 30 000 kuulijalle.

Vuonna 1981 perustetun yhtyeen viimeisin levy on vuonna 2016 julkaistu Hardwired... to Self-Destruct. Maailmankiertueella pitkään viihtynyt yhtye ilmoitti syyskuussa jäävänsä tauolle laulaja Hetfieldin päihdevierotuksen vuoksi.

Kommentoi »