Apu

Kylähullu järjesti voitonjuhlat

Kylähullu järjesti voitonjuhlat
Avun leikkimielinen Suomen Kylähullu – kisa huipentui Vesilahdella, kun lukijaäänestyksessä ykköseksi sijoittunut Onkemäen Afrodite alias Inka Valtamo järjesti Vesilahden vanhassa pappilassa juhlat kaikelle kansalle.
Kuvat Ari Ijäs

Vesilahden komea pappila pullisteli porukkaa, kun torstaina 1.10. kahvitettiin avoimien ovien päivänä kuntalaisia ja vähän kauempaakin tullutta juhlakansaa. Vesilahden persoonallinen kirkkoherra Harri Henttinen oli intomielin heti mukana, kun Kylähullun kahvitilaisuuden järjestämisestä hänelle ehdotettiin.

Ja Henttinen oli tietysti juhlissa mukana iloitsemassa väenpaljoudesta ja tietysti Inka Valtamon persoonallisesta tyylistä emännöidä väkeä.

Ohjelmassa oli vapaata seurustelua sekä ”kiertoajelut” kävellen pappilan tiloissa. Niissä ei kukaan enää asu, mutta kirkkoherralla on oma työhuoneensa ja sen seinän takana on virallinen kirkkoherran virastokin. Aikaisemmat kirkkoherrat, jopa parinsadan vuoden takaa kummastelevat muotokuvistaan nykypäivän menoa.

Kello 15 oli ainoa täysin virallinen ohjelmanumero, jonka senkin Kylähullu Valtamo tyylilleen uskollisena välipuheillaan kevensi oikein kivaksi.

Avun toimittaja Hannu Koskela kertoi Kylähullu-kisasta, ja koska hän oli tavannut kaikki viisi loppukilpailuun selvinnyttä ja tehnyt heistä kesällä Apuun jutut, myös kuinka ihastuttavan innostavia persoonia Suomeen mahtuu.

Kukin kylähulluehdokkaista on omalla seudullaan aktiivinen innostaja, rohkaisija, maailman hahmottaja, organisoija. Hankala heitä on järjestyksen panna. Niinpä Vesilahdelta lähetettiin terveiset ja hyvän syksyn toivotukset tasapuolisesti jokaiselle!

Inka Valtamo sai valkoisen ruusun sekä kunniakirjan, jonka on allekirjoittanut Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro.

Kiitospuheessaan päähenkilö eli Inka Valtamo valotti Onkemäen lakkautetun kyläkoulun tulevaisuutta. Sinne vartoillaan Steiner-koulua. Vesilahden kunnanisät saivat satikutia koulun lopettamisesta, mutta kiitosta sentään siitä, että koulun tiloja on saatu harrastustoimintaan.

Kirkkoherra Henttinen myös kiitti, että seurakunnan ryhmiä ja partio muiden muassa on saanut Onkemäen koululla jatkaa.

Kylähullun kahvijuhlassa Kylähullu luovutti Avun toimittajalle pullollisen elämän vettä, ja sen jälkeen journalisti myös kahvitettiin ja välipalatettiin tukevasti. Jokainen osallistuja sai pienen paperin, johon oli tekstattu: Olet tärkeä!

Onkemäelle, Vesilahdelle, seutukuntien asujamistolle läheteltiin kimpassa hyvää syksyä. Touhu jatkuu, ja nyt odotellaan, milloin Onkemäen upeata ulkoilma-areenaa päästään jäädyttämään luistelijoiden iloksi…

Julkaistu: 5.10.2015
Kommentoi »