Kasper Strömman: Jos kuukausipohjainen säästäminen on niin suosittua, miksi ei viedä sitä loogiseen päätepisteeseensä eli astrologiaan?
Puheenaiheet
Kasper Strömman: Jos kuukausipohjainen säästäminen on niin suosittua, miksi ei viedä sitä loogiseen päätepisteeseensä eli astrologiaan?
Yhteistä erilaisille säästämisen menetelmille näyttää olevan se, että ne tekevät säästämisestä stressaavan puolipäivätyön, jossa kukaan ei ole laatinut tuntihintaa kassavirran mikromanageroinnille, kirjoittaa Kasper Strömman kolumnissaan.
1Kommenttia
Julkaistu 7.5.2022
Apu

Erilaiset säästövinkit ovat nyt kuumaa kamaa, mikä on luonnollista seurausta siitä, että hinnat ovat lyhyessä ajassa ampaisseet kattoon. Tosin en itse voi lakata hämmästelemästä, miten hankalilta monet niistä menetelmistä vaikuttavat. Kuten 365 päivän säästöhaaste, jossa maanantaisin säästetään yksi euro, tiistaisin kaksi ja niin edelleen. Muistan hädin tuskin, mikä viikonpäivä on, nytkö pitäisi vielä ruveta tekemään päivittäin muutaman euron tilisiirtoja?

Viidenkymmenenkahden viikon säästökikassa taas sivuun laitettava summa määräytyy viikon numeron mukaan. Oikeasti? Kuka edes hahmottaa ajankulua viikkonumeroiden avulla? Sitten on vielä malli, jossa säästetään viisi prosenttia kuukausituloista, ja monia muita. Yhteistä menetelmille vaikuttaisi olevan se, että ne tekevät säästämisestä stressaavan puolipäivätyön, jossa kukaan ei ole laatinut tuntihintaa kassavirran mikromanageroinnille.

Vielä isompi ongelma on se, että valtaosa vinkeistä on laadittu kuukausipalkkaisille. Toki kuukausipalkka on vielä normi yhteiskunnassamme, mutta epätyypillisten työsuhteiden yleistyessä tuntuu epäreilulta, että ruokalähetin pitäisi joka kuukausi säästää tasasumma tuloistaan riippumatta.

Ookoo, mutta jos kuukausipohjainen säästäminen on niin suosittua, miksi ei viedä sitä loogiseen päätepisteeseensä? Astrologiaan. Siksi olen kehitellyt tähtimerkkeihin perustuvat säästövinkit.

Siinä menetelmässä ravun ei esimerkiksi tarvitse välittää kuukausittaisista menoista, kunhan muistaa saksia kuluista. Se kun on ravulle luontaista.

Vaaka on luontainen talousmestari, kunhan muistaa tasapainottaa tulonsa ja menonsa.

Jousimies taas saa varmasti taloutensa kuntoon, kunhan muistaa pitää säästökohteen tähtäimessä.

Vesimies? Porskuttelee oikein hyvin, kunhan pitää pään kylmänä talousasioissa.

Kalojen luulisi osaavan kituuttamisen taidon. Koska niiillä on kidukset.

Skorpioni, varo toksisia menoeriä, jotka myrkyttävät talousasiasi.

Entäs neitsyt? Nyt on tärkeää, ettet anna menojen penetroida reikää kukkaroosi.

Härkä taas pärjää hyvin raha-asioissa, kunhan pitää vain härkäpäisesti kiinni säästötavoitteestaan.

Oinaan tulot ja menot taas pysyvät tasapainossa, kunhan ei ole pässi raha-asioissa.

Leijonan paras strategia lienee taas hotkaista isompi saalis ja sen jälkeen raukeasti odottaa puun alla seuraavaa.

Kauriille nyt ei oikeastaan voi antaa muita vinkkejä, kuin että ole varovainen. Raha-asioissa se isoilla kosteilla simillä tuijottelu ei auta.

Ja itselleni, kaksoselle, annan tietenkin vinkin, että kannattaa säästää kahta kauhiammin.

Joo, tiedän kyllä. Ei kuulosta kauhean vakavasti otettavalta. Mutta loppujen lopuksi ei sen kummempaa, kuin että antaa viikottaisen horoskoopin vaikuttaa rakkauselämäänsä. Jota kukaan ei tietenkään virallisesti tee… mutta ties vaikka silti?

Joten tämä kaksonen ajatteli ainakin siksi unohtaa kaikki muut aikaa vievät säästöhaasteet ja ruveta vain reilusti säästämään kahta kauhiammin. Se kun on meille kaksosille niin tyypillistä.

1 kommentti