Kuukauden horoskooppimerkki: Skorpioni
Ajanviete
Kuukauden horoskooppimerkki: Skorpioni
Salaperäinen ja intohimoinen skorpioni on kuukauden horoskooppimerkki.
25.10.2018
 |
Apu

Eläinradan kahdeksas merkki skorpioni on kuuluisa tavastaan tutkia elämän salaisuuksia. Syvämietteinen merkin edustaja on mysteeri niin läheisilleen kuin itselleenkin. Tarve etsiä selityksiä elämän ilmiöille voi näkyä kiinnostuksena psykiatrin, kemistin tai kirurgin ammattiin.

Skorpioni kohdentaa intohimonsa työhön, taiteeseen tai rakkauselämään. Intensiivinen ja kiihkeä suhtautuminen itselle tärkeisiin asioihin tekee tästä merkistä erityisen jännittävän. Skorpioni on karismaattinen esiintyjä. Oscar-voittajat Leonardo DiCaprio (11.11.), Julia Roberts (28.10.) tai Anne Hathaway (12.11.) osaavat ottaa yleisönsä.

Merkille ominainen vahva intuitiivisuus näkyy unielämän vilkkautena, aavistelutaipumuksena tai hiljaisena herkkyytenä. Skorpioni hakee usein elämän tarkoitusta uskonnosta, luontokokemuksista tai erotiikasta. Skorpioni on valmis kokeilemaan rajojaan vuorikiipeilijänä, laskuvarjohyppääjänä tai munkkina – tai purjehtimlla maailman ympäri kuten Hjallis Harkimo (2.11.).

Osalla merkin edustajista on pakonomainen tarve sukeltaa erotiikan syvimpiin syövereihin. Seksuaalinen skorpioni hakee tyydytystä sadomasokismista, prostituutiosta tai salarakkaista. Voimakas seksuaalisuus hallitsee usein skorpionin elämää, ja seksuaali-identiteetin hahmottuminen vaatii joskus pitkää tutkimusmatkaa, kuten olympiavoittaja Bruce Jennerillä (28.10.).

Skorpionin tyyneyden alla kiehuu suuria tunteita, jotka purkautuvat ilmoille spontaanisti. Vihan ja rakkauden ilmaisut tapahtuvat elämää suuremmalla intensiteetillä. Skorpionin heikkoudet liittyvät kostonhaluun ja ongelmien hautomiseen. Muiden manipulointi ja määräily on suuri haaste etenkin työelämässä. Parhaimmillaan skorpioni on kuitenkin ihailtavan oikeudenmukainen ja lojaali. Ehdottomuus ja mustavalkoisuus karisevat iän myötä.

Lapsuusmaisema

Skorpionilapsi pohtii elämän ja kuoleman kysymyksiä jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Skorpionilapsi ihastuttaa terävyydellään, älyllisten haasteiden tarve innoittaa tutkimaan kodin kirjahyllyjen tai sosiaalisen median tarjontaa. Skorpionilapsi on mustasukkainen läheisistään, omistamisen tarve kohdentuu niin ystäviin kuin vanhempiinkin. Skorpionilapsi ha­luaa pitää monet asiat omana tietonaan, ­salaisuuksien urkkiminen ahdistaa häntä.

Työ, ura ja ammatti

Skorpionin tarve tutkia asioita pintaa syvemmältä houkuttelee valitsemaan rikostutkijan, yksityisetsivän tai psykologin ammatin. Myös seksuaaliterapeutin, gynekologin, patologin, papin tai hengellisen johtajan ammatit vetävät puoleensa. Skorpioneja löytyy myös liike- ja rahamaailman puolelta, pörssielämän kiihkeys kiehtoo vaativuudellaan. Kirjailijana, elokuvaohjaajana tai poliitikkona skorpioni tuo mielellään esille yhteiskunnallisia ongelmia. Paljastuskirjat tai pysäyttävät dokumentit ovat usein skorpionin käsialaa. Tutkiva journalisti tekee paljastuksia elämän erilaisista ilmiöistä, ulosottoviranomainen joutuu työnsä puolesta kaivelemaan talouspetoksia. Skorpioni omistautuu usein myös lääketieteelle ja vaihtoehtoisille hoitomuodoille. Energiahoitajat ja käsilläparantajat edustavat enemmän merkin mystistä puolta.

Terveys/hyvinvointi

Skorpionin aktiivinen seksielmä voi olla sekä hyvin voimaannuttavaa, mutta samalla seksitaudeille altistavaa. Tyypillisimmät taudit liittyvät sukupuolielinten, virtsarakon ja peräsuolen ongelmiin. Kokeilunhaluinen skorpioni joutuu kokemaan kirjon sukupuolitauteja elämänsä aikana, erilaiset hoitomuodot tulevat samalla tutuiksi.

Rakkaus/ihmissuhteet

Skorpioni on ehdottomasti eläinradan viriilein ja jännittävin kumppani, intohimoisen suhteen perusta on lähes poikkeuksetta fyysinen vetovoima. Seksuaalisuus hallitsee skorpionin suhde-elämää sekä hyvässä että pahassa: täydellinen rakastaja voi suhteen edetessä muuttua tunteilla leikkiväksi peluriksi, joka dominoi suhdetta vaatimuksillaan. Skorpioni saattaa vaatia kumppaniltaan ehdotonta uskollisuutta, mutta hyppii itse kukasta kukkaan. Muissa ihmissuhteissaan skorpioni päästää lähelleen vain harvat ja valitut, luottamuksen voittamisen myötä skorpionista kuoriutuu lämminhenkinen ja huumorintajuinen sydänystävä.

Skorpioni 23.10.–21.11.

Planeetta: Pluto.

Värit: punainen, musta.

Kuuluisia skorpioneja: Katy Perry, Hillary Clinton, Bill Gates, Riku Nieminen, Jukka Haapalainen, ­Petteri Orpo, Virve Rosti, Eva Wahlström, Heidi Hautala, Prinssi Charles.

Parhaat kumppanit: härkä, kalat, rapu.

Haastavimmat kumppanit: leijona, vesimies.

2 kommenttia