Kuukauden horoskooppimerkki: Rapu
Ajanviete
Kuukauden horoskooppimerkki: Rapu
Heinäkuun horoskooppimerkki on perhekeskeinen ja huolehtivainen rapu.
Julkaistu 1.7.2018
Apu

Eläinradan neljäs merkki rapu tunnetaan herkkyydestään, tunteellisuudestaan ja huolehtivaisuudestaan. Rapulapsi syntyi vuoden valoisimpaan aikaan, merkin hallitsijaplaneetta Kuu antoi tälle herkkyyden perikuvalle lahjaksi voimakkaan tunne-elämän. Rapu imee ympäristöstään erilaisia tunnetiloja, niin positiiviset kuin negatiivisetkin väreilyt tarttuvat herkkähipiäisen kulkijan mukaan. Hoiva-ammatissa ravun empatiakyky on ihailtavaa, parisuhteessa ravun kanssa elävällä voi olla myös muuta kerrottavaa ailahtelevaisesta ja oikullisesta luonteesta.

Merkin kiinnostuksen kohteita ovat usein sukupuut ja suvun historia. Turvallisuuden tunne on ravulle erityisen tärkeä perhettä perustaessa, lapset ja lastenlapset muodostavat vanhemmiten tärkeimmän osan elämän sisältöä. Rapu kiinnittyy perheenjäseniinsä tiukasti, lapsuusmuistot ovat vielä aikuisenakin hämmästyttävän elävänä mielessä. Vanhempana ja kasvattajana rapu on äärimmäisen huolehtivainen, turha murehtiminen ja vastuun kantaminen läheisten elämästä on monesti iso stressin aihe.

Rapu loukkaantuu helposti etenkin nuorempana, ja voi kantaa vanhoja kaunoja mukanaan läpi elämän. Kun rapu kokee tulleensa loukatuksi, hän mököttää ja vetätäytyy kuoreensa. Kaksi herkkää ja kunnianhimoista rapua samassa työyhteisössä voi olla työnkuvasta riippuen siunaus tai kaaos. Ne, joilla on syntymäkartallaan useita rapuplaneettoja, voivat olla alttiita alkoholin kutsulle, kuten Matti Nykänen (17.7.).

Rapu 22.6.–22.7.

Planeetta: Kuu.

Värit: punaruskea, harmaa.

Kuuluisia rapuja: Tom Cruise, Martti Ahtisaari, Riitta Väisänen, Teemu Selänne, Jasper Pääkkönen, Erkki Tuomioja, prinsessa Victoria, Pasi Rautiainen, Sylvester Stallone.

Parhaat kumppanit: kauris, skorpioni, kalat.

Haastavimmat kumppanit: vaaka ja oinas.

Lapsuusmaisema

Rapulapsi elää usein hyvin suojattua elämää vanhempien, sisarusten ja isovanhempien hoivissa. Turvallisuuden tunne on lapsuudessa ehdottoman tärkeä, ja tasapainoinen koti jättää voimakkaat jäljet koko loppuelämäksi. Rapulapsi saattaa tarrautua myös hyvään ystävään, opettajaan tai sukulaiseen. Moni lapsuudessa solmittu tunneside säilyy ravulla vahvana kuolemaan saakka.

Työ, ura ja ammatti

Rapu on loistava kotiäiti tai isä, lasten tukeminen ja kasvattaminen on hänelle yksi tärkeimmistä elämäntehtävistä. Osa kohdentaa hoivaviettinsä sairaanhoitajan, opettajan tai vanhustenhuollon erilaisiin tehtäviin. Edesmennyt lastenkirjailija Kaarina Helakisa (22.6.) sekä runoilija Aaro Hellaakoski (22.6.) ilmensivät teoksissaan rapumaista herkkyyttään. Perhe- ja kotikeskeisenä merkkinä rapu sopii lastenhoitajan, siivoojan tai kokin ammatteihin, työn hoitaminen kotona käsin on ihanne monelle ravulle.

Kaikista ravuista ei pehmeästä luonteenpiirteestä huolimatta tule pullantuoksuista äitiä tai hiekkalaatikolla viihtyää isää. Rapu on myös hyvä johtaja, yrittäjä tai tiiminvetäjä. Pehmeää johtamista edustaa esimerkiksi Saksan liittokansleri, kristillisdemokraatti Angela Merkel (17.7.). Rapu voi olla työyhteisössään ymmärtäjä ja kuuntelija, mutta myös kovia otteita käyttävä oikutteleva yksinvaltias.

Rapuja nähdään myös musiikin ja taiteen parissa. Herkkyyden ilmentäminen näyttämöllä on Hannele Laurin (21.7.) ja Martti Suosalon (19.7.) ehdoton vahvuus, eikä useilla oscareilla palkittu Meryl Streep (22.6.) jätä koskaan katsojaa kylmäksi. Taiteellinen rapu sisustaa Teuvo Lomanin (17.7.) tavoin koteja tai ilmentää herkkyyttään kapellimestari Esa-Pekka Salosen (30.6.) tyyliin.

Terveys/hyvinvointi

Ravun tyypillisimmät terveysongelmat liittyvät vatsan ja ruoansulatuksen vaivoihin. Ujo ja herkkä rapu on nuorempana altis jännitys- ja stressioireille, vanhemmiten raskas ruoka ja lääkkeiden liiallinen käyttö voi tuoda oireyhtymiä sappikivistä vatsahaavaan. Merkissä syntyneiden olisikin tarpeellista siivota ruokavaliosta epäterveelliset ainekset, ravulla hyvä terveys lähtee suoliston ja vatsan hyvinvoinnin kautta.

Rakkaus/ihmissuhteet

Rapu on rakkaudessaan uskollinen, pitkämielinen ja kärsivällinen. Pitkät parisuhteet ja avioliitot kuuluvat ravun merkkiin, hankalakin kumppanuus jatkuu huolimatta vuosikymmenien ristiriidoista. Vaikka parisuhde ja intohimo olisivat päättyneet vuosia aikaisemmin, rapu saattaa Kike Elomaan (16.7.) tapaan asua samassa talossa, mutta eri kerroksessa. Onnellinen rapu jakaa parisuhteessaan paljon huomiota ja hellyyttä. Tunteiden ja rakkauden ilmaiseminen on merkin edustajille luontaista.

Kuuluisia rapuja

Aku Louhimies 3.7.1968 Helsinki

Ohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja Aku Louhimies on ollut kevään aikana paljon otsikoissa näyttelijöihin kohdistuneen tylytyksen vuoksi. Ravun merkkiin osuva seitsenvuotiskriisi on Louhimiehen osalta vielä edessäpäin, menneisyyden haamut nousevat vahvasti esille tulevien työvuosien saatossa. Syntymäkartta kertoo toimeliaasta Mars-tyypistä, josta kuoriutuu stressaantuneena aggressiivinen, äkkipikainen ja hallitseva johtaja. Voimakas sisäänpäin kääntyminen ja itsetutkiskelu ovat tarpeellisia pysähtymisen hetkellä, seitsenvuotiskriisin jälkeen turha painolasti jää automaattisesti pois elämästä.

Juha Väätäinen 12.7.1941 Oulu

Monessa sopassa viime vuosina keitetty juoksijasuuruus Juha Väätäinen on elänyt monen ravun tapaan hyvin runsastapahtumaista aikaa. Syöpähoidoista ja auto-onnettomuudesta ehjänä selvinnyt taitelijasielu viettää mukavia eläkepäiviä Espanjan auringon alla maalaillen ja kuntoillen. Kunnianhimoisen legendan astrologinen kartta kertoo suorasukaisesta tulisielusta, joka ei pahemmin suodattele sanomisiaan. Kuun sijainti herkässä kalan merkissä tuo taidemaalauksen lähelle sydäntä. Intohimoinen suhtautuminen kaikkeen tekemiseen tekee tästä ravusta harvinaisen mielenkiintoisen.

Viivi Pumpanen 20.7.1988 Vantaa

Vuoden 2010 Miss Suomi Viivi Pumpanen ei ole mikä tahansa hissukka, joka juoksee pois alta lentopallolyönnin saapuessa. Päinvastoin, hyvin liikunnallinen ja kilpailuhenkinen asenne sopii niin missimaailmaan kuin tanssin pyörteisiin tai vaarallisiin temppuihin. Samanlainen päättäväinen ja hienoisen aggressiivinen planeettakuvio löytyy monen huippu-urheilijan ja yritysjohtajan astrologiselta syntymäkartalta. Verbaalinen monilahjakkuus sopii loistavasti juontajan ja näyttelijän työhön. Vaihtuva työnkuva ja monenlaiset projektit työllistävät Pumpasta tulevina vuosina.

Kommentoi »