Kuukauden horoskooppimerkki: Oinas
Ajanviete
Kuukauden horoskooppimerkki: Oinas
Oinas on tehokas, kiivas ja kärsimätön. Kun muut vielä harkitsevat ja miettivät toimiaan, oinas harppoo vauhdilla eteenpäin.
3Kommenttia
Julkaistu 29.3.2018
Apu

Kuuluuko lähipiiriisi päättäväisellä tarmolla elämään suhtautuva oinas, joka menee kunnianhimoisesti kohti elämän haasteita? Saatat ihailla vierestä tämän kuumakallen energisyyttä ja intoa, mutta samalla saat katsoa, kuinka suurella kiivaudella ja ärhäkkyydellä hän puolustaa mielipiteitään. Nämä eläinradan ensimmäisen merkin edustajat ovat pääsääntöisesti rohkeita, toimeliaita ja kilpailuhenkisiä, vahva itseluottamus on heidän tavaramerkkinsä. Huippu-urheilun maailmasta löytyy Jari-Matti Latvalan (3.4.) tai Marit Björgenin (21.3.) kaltaisia taistelijoita. Yritysmaailman huipulla oinas haluaa pitää ohjat käsissään, politiikassa suorasukainen oinas on pirteä poikkeus ympäripyöreän sanahelinän joukossa. Kun muut vielä harkitsevat ja miettivät toimiaan, oinas harppoo vauhdilla eteenpäin.

Oinas 21.3.–19.4.

Planeetta: Mars.

Värit: Punainen.

Kuuluisia oinaita: Elton John, Mariah Carey, Quentin Tarantino, Olli Rehn, Jani Sievinen, Jan Vapaavuori, Janne Kataja, Laura Huhtasaari, Anu Saagim, Suvi Teräsniska, Elastinen ja Iina Kuustonen.

Parhaat kumppanit: vaaka, jousimies, kaksonen.

Haastavimmat kumppanit: rapu, kauris.

Lapsuusmaisema

Oinaslapsi on luontainen johtaja ja tekee asiat mielellään omalla tavallaan. Siksi hän joutuu toimimaan kaveripiirin ideanikkarina ja leikkien suunnittelijana. Kekseliäisyys ja toimeliaisuus tekevät hänestä kiinnostavan leikkikumppanin. Oinaslapsi on kuitenkin suuttuessaan kiivasluonteinen. Kiivaudessaan oinas rikkoo rajoja ja tekee välillä harkitsemattomuuksia. Etenkin murrosikä ja teiniaika voivat olla oinaan vanhemmille raskasta aikaa, omapäisyys ja äkkipikaisuus kun saavat tässä vaiheessa yliotteen.

Työ, ura ja ammatti

Oinas on johtavana merkkinä taipuvainen työhön, jossa saa tehdä itsenäisiä ratkaisuja ja päätöksiä. Monet oinaat ajautuvat tiiminvetäjän, esimiehen tai osastopäällikön pallille. Ellei ura saamattoman johtajan alaisuudessa maistu, oinas perustaa oman yrityksen. Päättäväisyys ja periksiantamattomuus ovat niitä hyveitä, joille oinas menestyksensä rakentaa. Merkin negatiivinen äärilaita on jatkuva ärtyneisyys ja äkkipikaisuus. Oinas on vahva johtaja ja tuo mielipiteensä aina kuuluville. Muiden huomioiminen voi olla työryhmässä joskus puutteellista.

Oinaan luonteenpiirteet sopivat loistavasti poliisin, turvallisuuden ammattilaisen tai armeijan sotilaan toimiin, luontorakkaana ihmisenä oinasta kiinnostavat eräoppaan tai luonnontieteilijän ammatit. Koska oinaan merkki hallitsee päätä, silmälääkärin, aivokirurgin tai kuulotutkijan ammatit kiinnostavat merkin edustajia.

Työ ei ole oinaalle vain suorittamista ja fyysisten ominaisuuksien mittelöä. Kun oinas saa kanavan luovalle puolelleen, tulos voi olla ilmiömäinen. Muodin puolella Minna Parikka (6.4.), Tommy Hilfiger (24.3.) ja Victoria Beckham (17.4.) onnistuvat hyödyntämään oinaan alkuvoimaista luomisvoimaa työhönsä. Sanavalmius ja suorasukaisuus on talk show -isäntien David Lettermanin (12.4.) ja Conan O’Brienin (18.4.) pitkän uran salaisuuksia.

Terveys/hyvinvointi

Pään alueen vaivat kiusaavat oinasta elämän aikana, päänsäryt, migreeni tai suun ja korvien alueen ongelmat vaativat hoitoa. Oinas on altis onnettomuuksille ja loukkaantumisille. Liikkuvalle oinaalle ovat tuttuja haavat tai aivotärähdykset. Oinaan pitäisi oppia olemaan armollisempi itselleen, kova työtahti ja kiire vaativat oheen mielekkään harrastuksen. Kalastus, marja- ja sienimetsällä liikkuminen tai metsästys tuovat oinaan lähelle luontoa.

Rakkaus/Ihmissuhteet

Oinas on luonteeltaan luonnonlapsi. Kun se oikea löytyy, oinas ei peittele tunteitaan. Etenkin miespuoliset oinaat tapaavat tehdä valloituksia. Tulinen ja intohimoinen ensirakkaus saattaa silti sammua pian, impulsiiviset ihastumiset ja rakastumiset ovat oinaalle mahdollisia.

Oinas tarvitsee kumppanikseen ihmisen, joka osaa myötäillä elämän myrskyissä. Siksi vakaa ja järkevä kauris tai sovitteleva vaaka sopivat hänelle hyvin. Oinas kyllästyy rutiinien pyörittämiseen ja arjen tuloon nopeasti. Siksi kumppani joutuukin haasteen eteen; miten säilyttää mielenkiinto pitkässä suhteessa.

Ihmissuhteissaan oinas on parhaimmillaan hauska, välitön ja itsevarma, aito rehellisyys ja yltiöpäinen suorasukaisuus oikaisevat matkan varrella muotoutuneita solmuja. Kaikki eivät kuitenkaan osaa arvostaa näitä oinaan luonteenpiirteitä, siksi ystävyyssuhteissa jyvät erottuvat akanoista. Moni oinas viihtyy rauhattomuutensa vuoksi sinkkuna, mutta onnellisen ja tasapainoisen parisuhteen löytäessään oinas osaa olla mitä uskollisin kumppani läpi elämän. 

Patrik Laine

19.4.1998 Tampere

NHL:ssä Winnipeg Jetsissä pelaavan suomalaiskiekkoilija Patrik Laineen syntymäkartalla on kolme planeettaa oinaan merkissä. Räväkkä, rohkea ja äärimmäisen itsevarma Laine on tällä hetkellä maalitilaston kärkisijoilla, eikä menestyksekäs peliote suinkaan lopu tähän kauteen. Laine on saanut syntymälahjakseen urheiljan ominaisuudet. Saturnus-tyypille ominainen sitkeys ja kestävyys sekä huikea kunnianhimo ovat huippu-urheilussa loistava yhdistelmä.

Teuvo Hakkarainen

12.4.1960 Viitasaari

Autonsa kolaroinut ja siitä ison laskun itselleen tehnyt perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on syntymäkartallaan tuplaoinas. Itsevarmuutta ja eduskuntaan hieman vierasta suorasukaisuutta löytyy vaikka muille jakaa. Kärkkäät mielipiteet ovat tulleet kahden kauden aikana jo tutuiksi. Pinnan alla uinuu kuitenkin äärimmäisen kiltti ja herkkä pikkupoika, joka ilmaantuu esille usein vasta parin vahvistavan jälkeen.

Jenni Haukio

7.4.1977 Pori

Suomen ykkösrouvan Jenni Haukion kuulumiset ovat nyt kovasti tapetilla vauvan syntymisen jälkeen. Vesimiehen merkissä syntynyt pikkumies tulee olemaan äitinsä rakas silmäterä. Jenni Haukio on eteerisen herkkä Neptunus-tyyppi, jonka vahvuudet löytyvät taiteen parista. Syntymäkartalla esiintyvä kultainen kolmio kertoo menestyjästä, joka pääsee käyttämään taitojaan elämänsä aikana. Oinaan merkkiin osuva seitsenvuotiskriisi kertoo Haukion kohdalla työmäärän selkeästä lisääntymisestä.

3 kommenttia