Kuukauden horoskooppimerkki: Neitsyt
Ajanviete
Kuukauden horoskooppimerkki: Neitsyt
Kuukauden horoskooppimerkki on tarkka ja huolellinen neitsyt.
Julkaistu 30.8.2018
Apu

Eläinradan kuudes merkki, neitsyt, tunnetaan tarkkuudestaan ja huolellisuudestaan. Vaikka jokaisen neitsyen koti ei olekaan aina puunattu puhtaaksi, jokin osa-alue muodostuu elämässä tarkkuuden kohteeksi. Neitsyellä on usein silmää vikojen ja virheiden korjaamiseen, tietokoneiden ja teknisten laitteiden huoltaminen onnistuu käden käänteessä. Pyrkimys täydellisyyteen voi näkyä urheilijan kunnianhimona tai kirjanpitäjän virheettömyytenä. Absoluuttinen sävelkorva tai matemaattiset kyvyt ovat hyödyllisiä työelämässä.

Neitsyessä on usein valtteribottasmaista vaatimattomuutta tai Sauli Niinistön tyylistä kriittisyyttä. Neitsyt ei ensimmäisenä asetu eturiviin, vaan jää mielellään taustahahmoksi antaen muiden loistaa. Neitsyen käytännöllisyys näkyy kurinalaisuutena talousasioissa tai tahdonvoimana dieetin tai kuntokuurin läpiviemisessä. Joskus neitsyt ruoskii itseään liikaa tehden huikean määrän ylityötunteja. Neitsyt voi olla huippu-urheilijana armottoman vaativa itselleen, jälki näkyy parhaimmillaan loistavina tuloksina, kuten koripalloilija Hanno Möttölällä (9.9.), ampumahiihtäjä Heikki Ikolalla (9.9.) tai hiihtäjä Marja-Liisa Kirvesniemellä.

Neitsyt osaa olla leppoisa ja seurallinen, elämä sujuu hyvin suunnitelmien, aikataulujen ja kellonaikojen mukaan. Yllättävät käänteet ja suunnittelemattomat asiat eivät kuitenkaan kuulu hänen arkirutiineihinsa. Neitsyt on usein riippuvainen kalenteristaan tai kännykästään, kyky heittäytyä laineiden vietäväksi onnistuu vain harvoin.

Lapsuusmaisema

Neitsytlapsi ei välttämättä juokse ensimmäisenä esiintymislavalle kuin leijona tai pälpätä kaikkia salaisuuksiaan vanhemmilleen kuten kaksonen. Hillityn ja hieman ujon olemuksen takana piilee ajattelija, joka miettii pikkutarkasti Lego-talon rakennusohjeita tai siivoaa ja järjestelee oman huoneensa loisteliaan siistiksi. Neitsytlapsi hallitsee jo nuorena kaukosäätimen ja tietokoneen salat.

Työ, ura ja ammatti

Ammatillisesti neitsyt viihtyy käytännöllisissä tehtävissä, remonttireiskan, automekaanikon tai hammaslääkärin ammatit tuovat pikkutarkkuuden esille. Kun löydät hyvän kirjanpitäjän, arkkitehdin tai kellosepän, neitsyen merkki on vahvasti edustettuna.

Toimittajan tai kirjailijan työhön liittyvä pitkäjänteisyys kuuluu merkin ominaisuuksiin, toimittajat Kirsi Alm-Siira (2.9.) tai Sanna Kiiski (6.9.) ovat alallaan menestyneitä neitsyitä. Kirjailijat Pentti Saarikoski (2.9.) ja Juhani Aho (11.9.) ovat ilmentäneet omilla pitkillä urillaan neitsytmäistä kurinalaisuutta valtavan kirjatuotannon muodossa.

Merkin kriittisyyttä edustaa toimittaja Tuomas Enbuske (22.9.). Hän löytää asiasta kuin asiasta painavaa sanottavaa.

Neitsyet valloittavat usein myös terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät alat. Myös siivousteknikko, tradenomi tai ajojärjestelijä pärjää neitsyen ominaisuuksilla ammatissaan.

Neitsyt saattaa olla erityisen tarkka ulkonäöstään ja vaatetuksestaan. Susanna Laine (1.9.) ja Karita Tykkä (22.9.) ovat pärjänneet työssään näillä ominaisuuksilla.

Oletko tavannut merkissä syntynyttä urheilutoimittajaa, joka luettelee edestakaisin eri olympialaisten juoksumatkojen ratajärjestykset, tai näyttelijää, jolla on Jukka Puotilan (9.9.) tavoin ilmiömäinen kyky muistaa valtavat litaniat repliikkejä? Neitsyen pikkutarkkuus voi olla hämmästyttävä ominaisuus eri ammateissa.

Terveys/hyvinvointi

Neitsyen merkki hallitsee vatsaa, suolistoa, pernaa ja hermostoa. Pikkutarkkuus voi joskus olla merkille stressinaiheuttaja, ja se näkyy kehossa ylimääräisenä elohiirenä, hermoston kuormittuminen pakottaa aika ajoin ottamaan aikalisän. Terveellinen ruokavalio on neitsyelle erityisen tärkeä, muutoin ikää myöten lisääntyvät vatsa- ja suolistovaivat tekevät tehtävänsä.

Rakkaus/ihmissuhteet

Neitsyt ei ryntää ihmissuhteeseen kiireellä, ujouden ja vaatimattomuuden tunne voi olla este aloitteiden tekemiseen. Rakkauden löytäessään neitsyt on uskollinen kumppani, joka tekee paljon työtä parisuhteen onnistumiseksi. Suhteen edetessä neitsyt voi olla pikkutarkkuudessaan erityisen ärsyttävä.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Planeetta: Merkurius.

Värit: ruskea, vihreä, harmaa.

Kuuluisia neitsyitä: Arttu Wiskari, Valtteri Bottas, Paavo Väyrynen, Jari Aarnio, prinssi Harry, Stephen King, Mikko Leppilampi, Marja Hintikka, Kaija Koo, Karita Mattila.

Parhaat kumppanit: kalat, härkä, kauris.

Haastavimmat kumppanit: jousimies, kaksonen.

Kommentoi »