Kuukauden horoskooppimerkki: Leijona
Ajanviete
Kuukauden horoskooppimerkki: Leijona
Kuukauden horoskooppimerkki on valovoimainen ja voimakas leijona.
Julkaistu 25.7.2018
Apu

Eläinradan viides merkki, keskikesällä syntynyt leijona erottuu muista merkeistä itsevarmuudellaan ja ulospäinsuuntautuneisuudellaan. Yleisö ja kuulijakunta viihtyvät leijonan valloittavan ja lämpimän persoonan ympärillä, ja tässä merkissä syntyneillä on voimakas vaikutus toisiin ihmisiin. Leijonan merkistä löytyykin huima määrä maailman kuuluisimpia esiintyjiä, taiteilijoita ja viihdyttäjiä. Madonna (16.8.), Jennifer Lopez (24.7.) tai Arnold Schwarzenegger (30.7.) eivät esittelyjä kaipaa.

Parhaimmillaan leijona onnistuu hypnotisoimaan yleisönsä, lavan edessä kirkuva ja pyörtyilevä kuulijakunta syö idolinsa kädestä. Itsetuntoaan etsiskelevä leijona saattaa kuitenkin sortua oman egonsa suurenteluun tai taitojensa liioitteluun. Kritiikin esittäminen voi murentaa epävarman leijonan itsetuntoa entisestään.

Leijona suuntaa taiteellista osaamistaan usein luovaan työhön, kodin sisustamiseen tai monipuolisiin harrastuksiin. Moni merkin edustaja on esiintynyt kuorossa, harrastelijateatterissa tai runokilpailussa. Kilpailuvietti on lähes yhtä kiivas kuin sukulaismerkillä oinaalla. Jarkko Nieminen (23.7.), Usain Bolt (21.8.) tai Fernando Alonso (29.7.) ovat toteuttaneet viettiään menestyksekkäästi.

Leijona on erityisen lapsirakas merkki. Leijonaemo huolehtii jälkikasvustaan suurella sydämellä, ja rakkaus läheisiin näkyy anteliaisuutena ja huolehtivaisuutena. Ylpeä leijonaisä kannustaa mielellään jälkikasvuaan jääkiekkokaukalon reunalla tai itkee liikutuksen kyyneleitä koulun kevätjuhlaesityksessä.

Lapsuusmaisema

Leijonalapsi valloittaa vanhempansa jo elämän alkutaipaleella. Pieni näyttelijänalku hytkyy tanssin tahdissa ja viihtyy mikrofoni kädessä, kun jalat kantavat. Näytelmäkerho tai urheilukenttä on tehokas leijonalapsen itsetunnon kehittäjänä. Pienellä leijonalla on vahva tahto, ja hän tekee yleensä asiat haluamallaan tavalla. Viisas vanhempi pitää ohjat käsissään, muutoin perheessä on jo varhain epäselvää, kuka toimii auktoriteettina.

Työ, ura ja ammatti

Leijona ei ole se tavallinen rivityöntekijä, joka tulee muiden perässä tai suorittaa tehtävänsä kyselemättä. Voimakas luonne tarvitsee haasteita ja itsensä kehittämistä. Itsevarmuus ja esiintymistaito ovat valttia monissa ammateissa, ja siksi työnkuva vie usein opettajaksi, tv-juontajaksi, näyttelijäksi tai presidentiksi saakka. Vaikka Suomessa ei vielä ole nähty leijonapresidenttiä, on maailmalla nähty suurieleisiä leijonia Bill Clintonin (19.8.) ja Barack Obaman (4.8.) valtakausilla.

Menneisyyden valovoimaiset Miss Suomet Ester Toivonen (7.8.), Anne Pohtamo (15.8.) tai Tanja Karpela (22.8.) valloittivat estradit ja viihtyivät parrasvaloissa myös missivuotensa jälkeen. Muoti, sisustaminen tai taiteen eri muodot antavat leijonalle mahdollisuuden kanavoida osaamistaan hyödyllisellä tavalla. Merkille kuuluva hulvaton tilannekomiikka kantaa myös talkshow-isäntä James Cordenin (22.8.) ohjelmaa, eikä showpainija Hulk Hogan (11.8.) jättänyt aikanaan ketään kylmäksi painitaidoillaan.

Kaikki leijonat eivät suinkaan päädy esiintymään. Leijona viihtyy myös hotellivirkailijana, päiväkodinjohtajana tai valmentajana. Liikemaailmassa leijona osaa käyttää kaikki avut hyväkseen, kuten yhdysvaltalaisen Kardashian-Jenner-klaanin nuorin edustaja, Kylie Jenner (10.8.), jonka omaisuudeksi arvioitiin juuri lähes miljardi dollaria.

Terveys/hyvinvointi

Leijonan merkki hallitsee sydäntä, selkää ja palleaa. Kunnianhimoinen leijona pitää työmaailmassa usein liian kovaa tahtia, jolloin stressin oireet näkyvät etupäässä sydämen rytmihäiriöinä tai selkävaivoina. Taloushuolien tai ihmissuhdeongelmien painaessa leijonan selkä kuormittuu ja alkaa oireilla. Suurella tunteella elämää tulkitsevan leijonan vaivat helpottavat usein elämäntilanteen parantumisen myötä.

Rakkaus/ihmissuhteet

Rakkauselämässään leijona on valloittaja, joka tekee kaikkensa voittaakseen mielitiettynsä huomion. Leijona pommittaa kiinnostuksen kohdettaan viestein, puheluin ja lahjoin. Sitoutuessaan leijona on periaatteellinen ja uskollinen, mutta liitto vaatii kumppanilta kehuja ja huomiota. Jos kumppani ei osaa palvoa ja huomioida leijonaa tarpeeksi, on edessä teatraalista ovien paukuttelua.

Kommentoi »