Kuukauden horoskooppimerkki: Kaksonen
Ajanviete
Kuukauden horoskooppimerkki: Kaksonen
Kesäkuun horoskooppimerkki on kärsimätön ja vaihtelunhaluinen kaksonen.
Julkaistu 1.6.2018
Apu

Sanavalmis, puhelias ja vilkas kaksonen on eläinradan utelian ja levottomin merkki. Kaksosen tunnistaa jatkuvasta puhetulvasta ja hullun hauskasta tilannetajusta. Pirkka-Pekka Peteliuksen (31.5.) tai Juhani Tammisen (26.5.) kaksosolemus sopii loistavasti televisioruutuun.

Parhaimmillaan kaksonen on kirjoittajana, puheammattilaisena tai ikuisena opiskelijana. Merkin hallitsijaplaneetta Merkurius edustaa ajattelua, kommunikointia, lyhyitä matkoja ja sisaruksia. Kaksonen saattaa siis olla alati liikkeella, hänellä on viisi harrastusta ja ilmiömäinen kyky ratkaista ristikoita.

Kaksonen pistää mielellään päänsä moneen soppaan, siksi aika ei välttämättä riitä yhden alan syvälliseen opiskeluun. Hyppääminen työstä tai opiskelupaikasta toiseen ei ole merkin edustajille vierasta. Nopea kyllästymistaipumus tuo osalle laajan ystäväpiirin, monta ammattia tai rakkaussuhdetta.

Kärsimättömyys ja pitkäjännitteisyyden puute näkyy keskeneräisenä remonttina. Pöytälaatikossa viruva käsikirjoitus tai viimeistelyä vaille oleva gradu ei aiheuta kaksoselle paniikkioireita, kaikki tapahtuu ajallaan.

Lapsuusmaisema

Kaksoslapsen vanhemmat saavat tottua siihen, että ensimmäiset sanat ja lauseet tulevat jo hyvin varhain. Kaksosen utelias ja vilkas luonne vaatii vanhemmilta suurta kärsivällisyyttä, vastaaminen kaikkeen kun vie oman aikansa. Kaksoslapsen paras kasvuympäristö tarjoaa paljon monipuolisia virikkeitä ja harrastuksia. Kaverit vaihtuvat tuhkatiheään ja harrastukset muuttavat muotoaan. Kokemusten kerääminen on kaksoselle lähes elämäntehtävä. Viisas vanhempi laittaa sanavalmiin kaksoslapsen näytelmä- tai ilmaisutaidon kurssille.

Työ, ura ja ammatti

Kaksonen on työelämässään usein moniosaaja. Nokkeluus, älykkyys ja sosiaalisuus ovat merkin vahvuuksia. Työyhteisössään kaksonen on taitava ideanikkari, joka kiirehtii jo uusiin tehtäviin samalla, kun muut vielä toteuttavat vanhoja. Oletko nähnyt osaavan kaksos­sihteerin toimessaan? Kaikki langat pysyvät vaivatta käsissä!

Kaksosia tapaa usein viestinnän ammattilaisena, pulppuava puhe kun sopii loistavasti puhelinmyyjän, kaupparatsun tai radiotoimittajan ammatinkuvaan. Toimittajat ja juontajat Jaajo Linnonmaa (25.5.), Jenni Alexandrova (25.5.) ja Jari Sarasvuo (12.6.) puhuvat kenet tahansa pyörryksiin. Musiikin puolella kaksonen on Sannin (26.5.) tavoin loistava sanoittaja tai sovittaja, sanavalmius ja huikea tilannekomikka on näyttelijä Krista Kososen (28.5.), Armi Toivasen (19.6.) ja P-P Peteliuksen valttikortteja. Politiikan kaksoset Timo Soini (31.5.) tai Ben Zyskowicz (24.5.) eivät istu eduskunnan istuntosalissa tuppisuuna, mielipide löytyy joka asiaan.

Terveys/hyvinvointi

Kaksonen on altis hajottamaan voimavarojaan liian moneen suuntaan. Stressinsietokyky on usein hyvin kehittynyt, mutta silläkin on lopulta rajansa. Tyypillisimmät sairaudet liittyvät useimmiten keuhkojen, hartioiden ja käsien ongelmiin. Hengityselinsairaudet muistuttavat merkkiä levon ja rasituksen tasapainon laiminlyönnistä. Jokapaikanhöylänä kaksonen kuormittaa itseään liikaa. Tarve suorittaa paljon lyhyessä ajassa pakottaa viemään työt myös kotiin. Nopea elämänrytmi tuntuu nuorempana hienolta, mutta vaatii vanhemmiten vastapainoksi hyvät unet ja tarpeeksi lepoa.

Rakkaus/Ihmissuhteet

Vaikka kaksonen on ailahtelva, nopealiikkeinen ja ihastumiseen taipuvainen merkki, voi kertarytinällä saapuva rakkaus viedä jalat alta. Jos kumppani vielä osaa ilmaista tunteitaan, se on menoa.

On sanomattakin selvää, että tuppisuun ei kannata kaksosen kelkkaan lähteä. Ikinuori kaksonen tarvitsee rinnalleen hyvän ja kärsivällisen kuuntelijan. Viikkokausia tuppisuuna välillä viihtyvä itsepäinen härkä tai salaisuuksia pinnan alla piilotteleva skorpioni ovat kaksoselle mysteerejä. Myös turhasta nipottava neitsyt tai yltiötunteellinen kalat voi aiheuttaa parisuhteeseen säröjä. Vapautta ja omaa tilaa arvostava vesimies tai upeita keskusteluja viljelevä vaaka ovat rakkaudessa parhaita vaihtoehtoja.

Donald Trump, 14.6.1946, New York

Maailman kuuluisin kaksonen, Yhdys­valtain presidentti ­Donald Trump on tunnettu uskomattomista möläytyksistään. Tältä Uranus-tyypiltä voi odottaa melkein mitä vain, nopealiikkeiseltä mieheltä kun puuttuu suodatin lähes kokonaan. Astrologiselta syntymäkartalta löytyy hyvän tarinankertojan planeettakuvio, Trumpin kohdalla se on kuitenkin matkan varrella muuttunut taitavan valehtelijan kuvioksi. Myös sosiaalinen kömpelyys paistaa kartan rakenteesta. Ei ihme, että moni Trumpin työntekijä on irtisanou­tunut Valkoisessa talossa.

Jaajo Linnonmaa, 25.5.1978, Helsinki

Suomen tunnetuin kaksonen Jaajo Linnonmaa on lähes täydellinen Trumpin vastakohta. Vaikka molemmat edustavat sanavalmista kaksosen merkkiä, on Linnonmaa sosiaalinen taitaja, joka herättää hilpeyttä ja hyvää mieltä kaikkialla, missä liikkuu. Näkyykö puhumisen lahja astrolgisella kartalla? Ehdottomasti! Tällä Uranus-tyypillä ­huikea vauhti. Mielikuvitus, uteliaisuus ja herkkyys yhdistyvät soljuvaksi sana­virraksi, jota saamme lähes joka aamu kuunnella radiosta. Turha kainostelu ja hienostelu ei sovi suorasukaiselle kaksoselle, vähiten juuri rajoja rikkovalle Uranus-tyypille.

Sanni, 26.5.1993, Lohja

Tämän hetken kuumimpiin naislaulajiin ­lukeutuva Sanni on astrologisella kartallaan nuori kapinallinen. ­Ihmissuhteiden vaikeudesta usein laulavan naisartistin syntymäkartalla on suuri haaste juuri rakkauselämän kohdalla. Ei ihme, että myös laulujen sanat huutavat: ”Että mitähän vittua, nyt alkaa legot tippua!” Voimakkaat kokemukset ja muutokset rakkauselämässä ovat tekijöitä, joista Sanni ammentaa tulevaisuudessa laulujensa sanoja. Kivuliaat ­kokemukset ovat tälle Saturnus-tyypille musiikin teon kannalta tarpeellisia.

Juttua muokattu 4.6. kello 10.44: Korjattu Jenni Alexandrovan syntymäkuukausi.

Kommentoi »