Kuukauden horoskooppimerkki: Härkä
Ajanviete
Kuukauden horoskooppimerkki: Härkä
Härkä saattaa olla melkoinen jääräpää. Itsepäisyys heijastuu etenkin härän ihmissuhteisiin.
1.5.2018
 |
Apu

Härän merkissä syntyneet ovat käytännöllisiä, maanläheisiä ja kädentaitoisia. Ei ihme, että mestarikokit Sara La Fountain (22.4.), Harri Syrjänen (22.4.) ja Hans Välimäki (23.4.) ovat syntyneet juuri tämän merkin alla. Härkä edustaa ihmistyyppiä, joka työntää mielellään sormet multaan ja nauttii maan hedelmällisistä tuotoksista.

Elämästä nautiskelu on härälle tärkeää. Hyvä ruoka, kaunis koti tai huoliteltu ulkonäkö on monelle merkin edustajalle puoli elämää.

Kärsivällisyys, sitkeys ja periksiantamattomuus ovat tyypillisiä tälle kevään merkille. Härkä tekee asiat omassa tahdissaan, usein hitaan rauhallisesti. Harkinta ja ikuinen pohdiskelu harmittavat hieman nopeampaan tahtiin tottuneita. Mielipiteissään ja asenteissaan härkä saattaa olla melkoinen jääräpää, itsepäisyys heijastuu etenkin härän ihmissuhteisiin. Kun Li Andersson (13.5.) tai Jussi Halla-aho (27.4.) saavat politiikan puolella jotain päähänsä, ei mielipide muutu kirveelläkään.

Nopeat käänteet eivät tätä sarvipäätä innosta, äkkilähdöt ulkomaille tai pikakihlautuminen kuuluvat aivan muille merkeille. Muutoksien tekeminen elämässä on kovan työn takana, härkä viihtyy samassa kodissa, työssä tai ihmissuhteessa ikuisuuksia.

Härkä 21.4.–22.5.

Planeetta: Venus

Värit: vaaleansininen, vihreä.

Kuuluisia härkiä: Elisabet II, Michelle Pfeiffer, Heikki Silvennoinen, Krisse Salminen, Arto Paasilinna, Lauri Markkanen, Jack Nicholson, Enni

Rukajärvi, Adele.

Parhaat kumppanit: skorpioni, neitsyt ja kalat.

Haastavimmat kumppanit: leijona ja vesimies.

Lapsuusmaisema

Härkälapselle pienet esineet, asiat tai läheiset muodostavat lapsuusajan tärkeimmän turvallisuuden lähteen. Mustasukkaisuus omista vanhemmista tai läheisistä leimaa lapsuusaikaa, omistamisen tarve voi kohdistua myös leluihin tai kavereihin. Härkälapsi on syytä ohjata kädentaitoja kehittäviin toimiin, oma ammatti saattaa löytyä käsityö-tai kokkikerhon kautta.

Työ, ura ja ammatti

Kaikki härät eivät päädy mestarikokeiksi, maanviljelijöiksi tai puutarhureiksi. Myös rakentaminen, arkkitehtuuri tai opetusala sopii ahkeruuteen ja kurinalaisuuteen taipuville härille loistavasti. Kun härkä löytää itselleen sopivimman uran, on ilo seurata osaavan mestaritaiturin tuotoksia. Mäkihyppypukuja tuunaava Janne Ahonen (11.5.), meikkitaiteilija Helena Lindgren tai kuvanveistäjä Stefan Lindfors ovat niitä härkiä, jotka ovat osanneet hyödyntää merkille ominaisia vahvuuksia. Taiteellinen härkä löytää itsensä käsitöiden, sisustamisen tai kauneudenhoitoalan syövereistä. Moni remonttireiska, maalari tai autokorjaaja edustaa härän merkkiä. Myös sitkeyttä ja itsehillintää vaativa huippu-urheilu voi olla härälle ammatti.

Terveys/hyvinvointi

Merkin suurimmat ongelmat terveysrintamalla liittyvät usein kurkun ja kaulan alueen sairauksiin. Härkä on taipuvainen saamaan angiinan, astman tai nielurisatulehduksen, myös kilpirauhasen toimintahäiriöt tai keuhkoputken tulehdukset ovat riesana.

Ylensyönti ja herkuttelu tuovat ikää myöten liikakiloja ja niistä johtuvia elintasosairauksia. Liian kiivas elämänvauhti ja siitä seuraava stressi ovat hidasliikkeiselle härälle myrkkyä. Härän stressi näkyy niska-hartiaseudun kireytenä sekä iho-ongelmina: erilaiset ihottumat tai ihosairaudet ovat mahdollisia.

Rakkaus/Ihmissuhteet

Härkä etenee seurusteluvaiheessa rauhallisesti, häntä on turha painostaa tekemään päätöksiä yhteenmuutosta, kihlautumisesta tai perheen perustamisesta. Härällä on tarve kulkea omaa tahtiaan, hoputtaminen pilaa hyvin alkaneen romanssin alkuunsa.

Rakastunut härkä tekee pitkän tähtäimen suunnitelmia ja punnitsee tunteitaan.Kumppanin taloudellisen tilanteen kartoitus on yksi tapa edetä suhteessa. Härältä ei kannata odottaa suuria tunteenpurkauksia tai rakkauden tunnustuksia. Etenkin härkämiehen kanssa kommunikointi voi olla suhteen kompastuskivi.

Sensuelli härkä kaipaa kosketusta ja vahvaa eroottista kontaktia. Kun suhteen fyysinen puoli on antoisa, on kumppanuuden sinetöinti helpompaa. Parisuhteessa härkä kaipaa etenkin turvallisuutta ja pysyvyyttä.

Kumppanin omistamisen tarve voi ajan mittaan muuttua häiritseväksi, sillä merkissä syntyneet ovat tunnettuja tulisesta mustasukkaisuudestaan.

Parhaimmillaan härkä on kuitenkin leppoisa, luotettava ja vakaa kumppani, joka sielunkumppanin löytäessään haluaa vannoa ikuista rakkautta ja uskollisuutta.

Seppo Räty 27.4.1962 Helsinki

Kuka muu härkämies olisi parempi esimerkki jääräpäisestä ja vankkumattomasta luonteesta kuin keihäänheiton maailmanmestari Seppo Räty?

Härän merkille ominainen äärimmäinen sitkeys näkyi Rädyn uralla kovana harjoitteluna ja vammojen ja terveyden uhmaamisena. Tämä kuivakka Saturnus-tyyppi joutuu tänä päivänä kohtaamaan upean uransa nurjan puolen; sitkeä selkäsairaus vei työkyvyttömyyseläkkeelle jo 54-vuotiaana. Astrologisen syntymäkartan luonne kertoo kovan ja uhmakkaan kuoren alla uinuvasta pehmonallesta.

Juha Sipilä 25.4.1961 Veteli

Pääministeri Juha Sipilän syntymävuosi ennusti menestystä työelämässä: kevään härkälapsi syntyi onnellisten tähtien alla.

Menestys ei kuitenkaan ole tullut tälle härälle ilmaiseksi, äärimmäisen kova työ ja pitkät työpäivät ovat leimanneet hänen uraansa. Vastuun kantaminen on tälle Saturnus-tyypille ollut ajoittain raskasta, arvostelun ja tiukan kritiikin kohtaaminen on varmasti kysynyt voimia.

Sipilä kuuluu niihin huhtikuun puolella syntyneisiin härkiin, jotka siirtyvät vuosien 2019–2020 kohdalla aivan uusiin haasteisiin. Onko politiikan kiemurat jo nähty?

Saara Aalto 2.5.1987 Oulu

Euroviisuedustaja Saara Aalto ei ole tyypillinen hitaasti etenevä härkä, hänessä on poikkeuksellista vilkkautta, taiteellista lahjakkuutta ja harvinaisen upea kielitaito. Menestysputkeen päässyt Aalto ei valitettavasti saa taivaankannelta suurta tukea euroviisukilpailujen kohdalle.

Työelämässä on edessä suuria muutoksia vuosien 2019–2020 aikana. Aallon suurin elämänkoulu tapahtuu ihmissuhderintamalla.

Oman identiteetin ja onnellisuuden lähteen löytäminen vaatii uusien alkujen ja loppujen läpikäymistä. Tämä on prosessi, mistä moni taiteilija ammentaa upeat ideansa.

1 kommentti