Kuukauden horoskooppimerkki: Vesimies
Ajanviete
Kuukauden horoskooppimerkki: Vesimies
Kuukauden horoskooppimerkki on itsenäinen ja älyllinen vesimies.
Julkaistu 2.2.2018
Apu

Oletko keskitalven paukkupakkasten aikaan syntynyt vesimies, joka tunnetaan itsenäisenä, vapaudenkaipuisena ja viileän älyllisenä merkkinä? Omaperäisen ajattelijan leima ei ole turhaan iskostunut tähän merkkiin. Monen monta Nobel-palkinnon saajaa ja keksijää kuuluu juuri tähän eläinradan ryhmään. Aurinko vesimiehen merkissä symboloi uudistajaa ja maailmanparantajaa, oma rooli työyhteisössä tai harrasteryhmässä voi tarkoittaa tien raivaamista ajan hengen mukaisille asioille. Rohkeus toteuttaa omia visioita ja uskallus tarkastella eri vaihtoehtoja tekee vesimiehestä edelläkävijän, joka joutuu raivaamaan tietä välillä rubenstillermäisellä (28.1.) intensiteetillä.

Lapsuusmaisema: Vallaton vesimies erottui kouluaikana räväköillä tempauksillaan, erikoisilla mielenkiinnon kohteillaan ja korkealentoisilla ajatuksillaan. Vesimies oli juuri se naapurin poika tai tyttö, joka värjäytti hiukset vihreiksi, suunnitteli astronautin uraa tai hallitsi tekniset laitteet jo ala-asteella. Vesimiehen kaveripiiri oli todennäköisesti hyvin kirjava ja laaja jo nuorena. Musikaalinen vesimies ajautui sattumalta bändi- tai kuorotoimintaan, liikunnallinen vesimies löysi itsensä jalkapallojoukkueesta tai cheerleading-toiminnasta. Sukkelasanaisen Jari Tervon (2.2.), luovan sanoittajan Anna Puun (3.2.) tai koomikko Risto Kaskilahden (29.1.) luovaa ilmaisua olisi ollut hienoa seurata jo aivan nuorella iällä. 

Työ, ura ja ammatti: Vesimies ei välttämättä valitse itselleen loppuelämän ammattia koulumaailman jälkeen, sillä tarve kehittää itseä monipuolisesti ajaa uran ja ammatin vaihdoksiin matkan varrella. Ne onnekkaat, jotka löytävät kutsumuksensa jo nuorella iällä, kehittävät itseään määrätietoisesti ammattikuntansa huipulle. Tietotekniikan ja joukkotiedotuksen ammattilaisena vesimies pääsee näyttämään taitojaan. 

Vesimies viihtyy myös tasa-arvovaltuutettuna, sanoja pyörittelevänä politiikkona tai kellariin unohtuneena tiedemiehenä. Huumorintajuinen vesimies ajautuu näyttelijän tai stand up -koomikon virkaan. Suomen eturivin naurattajat Andre Wickström (11.2.) ja Ismo Leikola (22.1.) ovat syntyneet merkin alla. Sosiaalisesti taitava vesimies viihtyy ryhmissä ja yhteisöissä. Kasvattajan, opettajan tai sosiaalialan toimet sopivat hyvin merkin luonteelle. 

Siinä missä turvallisuushakuinen härkä haluaa asettua aloilleen, seikkailunhaluinen vesimies valitsee kansainvälisen uran tai matkustelee. Merkkiä edustava ihmisoikeusjuristi Amal Clooney (3.2.) puolustaa sorrettujen ja heikoimpien oikeuksia. 

Terveys/hyvinvointi: Vesimiehen vahvuuksia ovat lupsakka elämänasenne ja älykäs huumori – ominaisuudet, jotka kantavat läpi hankalien aikojen. Myös taito analysoida omia tunteita ja tuntemuksia on elämän myrskyissä arvokas. Alhainen stressinsietokyky voi johtaa hermostoperäiseen ylikuormitukseen.Myös nilkkojen ja polvien alueella olevat vaivat ja kolotukset kuuluvat merkin tyypillisiin ongelmiin.

Rakkaus: Ihmissuhteissaan vesimies on parhaimmillaan hauska, seurallinen ja hyvä keskustelija. Hän kaipaa kumppaniltaan älyllistä seuraa, vahvaa ilmaisutaitoa ja omia mielipiteitä. Koska tästä merkistä löytyy kuitenkin eniten vapaudenkaipuisia oman tien kulkijoita, kumppanilta vaaditaan avarakatseisuutta ja ymmärrystä laajan ystäväpiirin suhteen. Vesimies kun viihtyy usein paremmin marttakerhon toimintailloissa tai harrasteryhmän iltariennoissa.  

Merkille tyypillinen tunnekylmyys johtaa joskus sinkkuelämän ihannointiin tai vapaudenkaipuuseen; kumppanin mustasukkaisuus tai omistushalu ovat pahinta myrkkyä. Parisuhde voi hyvin, kun vesimies löytää rinnalleen toisen samoin ajattelevan. Eri osoitteissa, kaupungeissa tai maissa asuminen ei ole vesimiehen rakkauselämän kannalta ongelma. Etäisyys ja erossa oleminen antavat tilaa ja aikaa omille harrastuksille ja ystäville. 

Vesimiehiä löytyy runsaasti seksuaalisista vähemmistöistä, ja moni merkin edustaja pitää tärkeänä seksuaalista tasa-arvoa. Uuden ajan vesimiehistä kuuluisimpia ovat seksuaalisen suuntautumisensa puolesta puhuvat juontaja Ellen DeGeneres (26.1.) ja laulaja Adam Lambert (29.1.)

Ismo Leikola 22.1.1979 Jyväskylä

Eturivin stand up -koomikkomme Ismo Leikolan vääräleukaisuus uppoaa yleisöön niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tammikuun puolella syntynyt vesimies on varsinainen sanaseppo myös astrologisella kartallaan, huikeat ideat eivät ole syntyneet sattumalta. Leikola on onnistuneesti suunnannut luovuutensa hauskoihin sanankäänteisiin, ja hieman ujosta miehen-alusta on kuoriutunut itsevarma ja vakuuttava esiintyjä. 

Yhdysvaltoihin 2016 muuttaneella Leikolalla on pulskat vuodet edessään, sillä stand up -komiikan nousukausi jatkuu vielä. Tammikuussa syntyneiden vesimiesten näytönpaikka ajoittuu vuosille 2020–2021. 

Adam Lambert 29.1.1982 San Diego, Kalifornia, USA

Suomalaisillekin tutuksi tullut laulaja, Idols-kilpailusta julkisuuteen ponnahtanut Adam Lambert on pehmeämpi versio vesimiehen merkistä. Tunne-elämää kuvaava Kuu löytyy upeaäänisen Lambertin kartalla kalan merkistä. Luova, herkkä ja erityisen intuitiivinen laulaja harrastaa vapaa-ajallaan astrologiaa.

Lambertin elämänpolun käänteet liittyvät intensiiviseen rakkauselämään, parisuhteen ja kumppanuuden käänteet kun eivät aina ole tasaisia. Uuden rakkauselämän aloittaminen on välttämätön toimenpide, Pluto-tyyppi ei anna itselleen mahdollisuutta tavanomaiseen rakkauselämään. 

Anna Puu 3.2.1982 Outokumpu  

The Voice of Finland -ohjelman sanavalmis tuomari Anna Puu on pirteä ilmestys. Vesimiehen merkkiin liittyvä vahva ilmaisutaito ilmenee runsaina sanankäänteina ja saa kiitosta katsojilta. Ilmamerkkien paljous syntymäkartalla kertoo älyköstä, joka opiskelee kauppatieteitä ja sanoittaa omat kappaleensa. Puu on nykyajan Camel Boots -nainen, itsenäinen oman tien kulkija, joka haluaa pitää ohjat käsissään. 

Puu on syntynyt lähes yhtä aikaa laulaja Adam Lambertin kanssa, joten astrologisissa kartoissa on paljon yhtäläisyyksiä. Rakkauselämän käänteet ovat heille voimakkaita kokemuksia, joista voi ammentaa sanoituksia ja sydäntäriipaisevia tarinoita.

Teksti Satu Ruotsalainen, kuvat A-lehtien kuva-arkisto ja All Over Press

Kommentoi »