Kulissit peittivät myrskyn: Katso Milana Misicin lapsuudenkuvat, joissa äiti Laila Kinnunen vielä hymyili
Puheenaiheet
Kulissit peittivät myrskyn: Katso Milana Misicin lapsuudenkuvat, joissa äiti Laila Kinnunen vielä hymyili
Milana Misic kertoo traagisen tarinansa Merja Asikaisen toimittamassa kirjassa Milana – Elämäni Laila Kinnusen tyttärenä (Like 2018)
Julkaistu 22.4.2018
Apu

Lapsena Milana Misicin, 47, elämää varjostivat äidin alkoholismi ja lapsuudenkodin väkivaltaiset olot. Julkisuuden kulissit olivat kunnossa, mutta niiden takana myrskysi. Vanhemmat olivat ajautumassa eroon eikä alkoholinhuuruiseen elämään sukeltanut Laila Kinnunen pystynyt huolehtimaan lapsestaan.

Vielä keväällä 1972 kaikki näytti ulospäin hyvältä. Kuvassa Laila, Milana ja Milan.

Kahden suositun muusikon Laila Kinnusen ja Milan Mišićin tytär muutti isovanhemmilleen asumaan pysyvästi alle kaksivuotiaana. Äidin elämä oli jo Milanan synnyttyä niin alkoholinhuuruista, että vanhemmat erosivat lyhyen romanssinsa päätteeksi eikä laulaja Laila Kinnusesta ollut tyttärensä huoltajaksi.

– Äitini ei ollut paha, mutta tunsin hänestä jo varhaislapsuudessani huolta. Mummolassa asuneet aikuiset enot vaikuttivat arkeeni paljon enemmän. Äidin alkoholismia pahempaa olivat epävakaat kotiolot, Milana kertoo.

Laila Kinnunen ja vastasyntynyt tytär Milana Misic lokakuussa 1970.

Kroatialaisen isänsä luokse Ruotsiin sukulaiset eivät Milanaa päästäneet.

– Mummi pelkäsi lapsen kaappausta, niitä tapahtui 1970-luvulla. Olin pitkään tosi vihainen mummille, ettei hän päästänyt minua isän ja siskojen luo asumaan. Ruotsissa sain vieraillakin ensimmäisen kerran vasta 15-vuotiaana, Milana muistelee.

"Mies löi äitiä kaikella mahdollisella, myös paistinpannulla"

Laila Kinnunen kuoli lokakuussa 2000, vain 60-vuotiaana. Äidin elämän viimeinen vuosikymmen kammottavan väkivaltaisen miehen kanssa ja syvä alkoholismi ovat tyttärellekin yhä arvoitus.

– Oli aivan mahdoton tajuta, että äiti halusi olla ihmisen kanssa, joka halusi hänelle vain pahaa. Se oli kahden alkoholistin käsittämätön riippuvuussuhde, ja mies löi äitiä kaikella mahdollisella, myös paistinpannulla, Milana kertoo.

Milanan isä on yhä elossa. Misicien suhde on lämmin, vaikkei isä saanutkaan osallistua esikoistyttärensä arkeen tämän ollessa pieni.

Lue Milanan koko haastattelu Avusta 16/2018.

Kommentoi »