Apu

Krista Kosonen takoo, kun rauta on kuumaa: Häikäisevä HBO-rooli ja lisää töitä

Krista Kosonen takoo, kun rauta on kuumaa: Häikäisevä HBO-rooli ja lisää töitä
Krista Kosonen tähdittää HBO Nordicin uutta Beforeigners-­sarjaa viikinkiajalta tulleena poliisina.
Julkaistu: 23.8.2019

Näyttelijä Krista Kosonen opiskeli rooliaan varten korva­kuulolta muinaisnorjaa. Sarjaa on sanottu aidosti oudoksi scifi-sarjaksi.

– Sarja on outo universumi, jossa on menneisyyden, valistuksen ja kivikauden ajan henkilöitä nykypäivässä, Krista kuvailee.

Beforeignersissä nyky-Norjaan alkaa tupsahdella ihmisiä menneisyydestä. Kukaan ei osaa selittää, miksi aikamatkalaiset ilmestyvät valovälähdyksinä eikä kukaan ole varautunut siihen, mitä tehdä vuosittain tuhansille tulijoille.

Krista Kosonen loistaa pääroolissa viikinkisoturi Alfhildr Enginnsdottirina, joka palkataan Oslon poliisivoimiin ensimmäisenä muukalaisena. Parikseen hän saa ongelmiensa kanssa painiskelevan kyynisen oslolaispoliisin.

Viime syksynä Kosonen vietti osan ajasta puhuen muinaisnorjaa Norjassa ja osallistui Latviassa Koirat eivät käytä housuja -elokuvan kuvauksiin.

Kosonen takoo nyt kuumaa rautaa. Hän on kysytty näyttelijä.

– Suhasin Oslon, Liettuan ja Latvian ­välissä. Nyt olen lomaillut koko kesän, seuraavaksi lähden Toronton filmifestivaaleille. Kuvauksiakin on luvassa, hän kertoo.

Krista Kososen esittämä Alfhildr saa työparikseen poliisi Lars Haalandin. Kuva: Eirik Evjen.

Kommentoi »