Apu

Krisse Salminen: ”Teini-iässä ihailin isoveljeäni Eppua – hain ehkä poikaystävistänikin samoja piirteitä – nykyinen mieheni on jopa hauskempi"

Krisse Salminen: ”Teini-iässä ihailin isoveljeäni Eppua – hain ehkä poikaystävistänikin samoja piirteitä – nykyinen mieheni on jopa hauskempi"
– Lapsuuteni sitkein haave oli saada pieni valkoinen koira. Haave toteutui vuosi sitten, kun hankimme australianlabradoodlen nimeltään Heppu, Krisse kertoo.
Julkaistu: 20.6.2021
Jatka lausetta Krisse Salminen: Kadun yhä sitä, että ... lopetin taitoluistelun 8-vuotiaana. Minulla olisi voinut olla lahjoja. Kävin harjoituksissa vain kaksi kertaa. Silloin oli tosi kylmä, ja olin kovin mukavuudenhaluinen. Harmi sikäli, että taitoluistelijat jäävät kai tosi aikaisin eläkkeelle. Jos olisin jatkanut, olisin ehkä jo eläkkeellä!
Pyydän anteeksi jo samana päivänä, jos olen jotakuta loukannut tai tehnyt jotain väärin. En saa unta, ennen kuin kaikki asiat on sovittu.
Ystäväni ihmettelevät minun nuorekasta, hehkeää ja kuulasta ulkonäköäni. Olen yllättävän vähän muuttunut ylioppilaskuvastani. Hirveän hyvät geenit!
Viimeksi kiljuin riemusta, kun varasimme ystävien kanssa Hangosta hotellihuoneen viikonloppureissua varten. Odotan sitä kauheasti, ihan kuin olisi jokin ­Kreikan-matka edessä.

Miljoonalla mökki kuntoon ja bileet ystäville

Pelkään kuollakseni, että jollekin läheiselle sattuu jotain pahaa. Tai että olen sopinut jonkin keikan ja unohtanut sen, ja sitten sieltä soitetaan, että missä sinä olet. Näen myös unia siitä, että olen unohtanut keikan.
Ennen oli paremmin ainakin se, että silloin vain ­mentiin naapuriin, ja naapurit tulivat meille. Oltiin myös pihatalkoissa ja pihajuhlissa. Nykyään on hirveä sumpliminen, eikä silti löydetä yhteistä päivää, jolloin voisi tavata. Sekin oli paremmin, että ei ollut niin hirveästi älylaitteita lapsilla. Leikittiin pihalla ja pelattiin ­lautapelejä.
Jos olisin mies, minusta olisi tullut Kari. Äiti oli ihastunut johonkin Kariin teininä. No ei olisi ollut kiva, koska Kari Salminen kuulostaa liikaa Kari Salmelaiselta.
Jos saisin lahjaksi miljoona euroa, laittaisin kesä­mökin sellaiseksi keitaaksi, että siellä voisi olla koko ajan ympäri vuoden. Muuttaisin sinne. Loppurahoillani yllättäisin ystäviäni erilaisilla tapahtumilla. Veisin heitä jonnekin reissuun tai syömään tai lomalle.
Aion vielä opetella useita eri urheilulajeja. Huomenna aloitan nyrkkeilyn.

Ärsyttävän herkkäuninen

Nykyajan parhaita puolia on se, että maailma on enemmän auki. Tyttäreni haaveilee urasta musikaalitähtenä Ranskassa, ja se on täysin realistinen haave. 80-luvulla se olisi kuulostanut liian hullulta.
Hermoni menevät, jos yöuneni häiriintyvät. Olen ­ärsyttävän herkkäuninen. Minulle on painajaista, jos joku vaikka kuorsaa.
Lapsuuteni sitkein haave oli saada pieni valkoinen koira. Haave toteutui vuosi sitten, kun hankimme ­australianlabradoodlen nimeltään Heppu.
Teini-iässä ihailin isoveljeäni Eppua, hänen spontaaniuttaan ja huumoriaan. Hänelle sattui ja tapahtui. Missä vain hän kävi, siinä oli jo seikkailu kerrottavana. Hain ehkä teininä poikaystävistänikin samoja piirteitä. Nykyinen mieheni ­muistuttaa veljeäni ja on jopa hauskempi.
Kommentoi »