Apu

Kari Väänänen: Nuoret eivät osaa mitään – kunhan laiskottelevat ja antavat vanhempien hoitaa hommat, hän haukkui saunan lauteilla

Kari Väänänen: Nuoret eivät osaa mitään – kunhan laiskottelevat ja antavat vanhempien hoitaa hommat, hän haukkui saunan lauteilla
Tyytyväisenä meni tyytymätön unille. Tulipahan taas sanottua, kirjoittaa Kari Väänänen.
Julkaistu: 5.11.2022

Hän oli tyytymätön. Mikään ei ollut oikein eikä kohdallaan. Paitsi ne, jotka olivat samaa mieltä hänen kanssaan. Jos joku oli eri mieltä, tämä sai kuulla kunniansa selkein sanoin ja kovalla äänellä.

Yleisen saunan lauteilla hän haukkui nuoret, jotka eivät hänen mukaansa osanneet mitään eivätkä tehneet mitään, kunhan vain laiskottelivat ja valittivat ja antoivat vanhempien hoitaa hommat. Sama päti hirvimetsällä ja työhommissa – ja eritoten sairaaloissa, jossa osaamattomuus tuli selviten esiin. Ei saanut vanhus hyvää hoitoa vaivoihinsa, vaan osaamattomat jannut ja likat sohivat ja sotkivat selvät asiat, aiheuttaen lisää vaivaa ja huolta. Olivat liian nuoria ja kyvyttömiä. Ei sellaisia pitäisi päästää sairaaloihin päättämään hoidoista. Siinä on kyseessä ihmisen terveys ja henki! Tosin hänelle itselleen ei ollut sattunut sen kummempaa, mutta olihan tuo selvää. Ne eivät osaa mitään!

Entäs sitten poliitikot ja muut päättäjät. Mitään eivät osaa! Palkkoja nostelevat kyllä ja elävät leveää elämää! Hienot olivat puvut näiden muotinukkien kantaa, oikein räätälin tekemät, mittojen mukaan. Ja kuka maksaa! Me! Veronmaksajat. Köyhä kansa pulittaa kyllä pennosensa pöytään. Leirille pitäisi moiset laittaa! Puhua pajattavat sanomatta mitään, nuo löyhäleuat.

Ja missä ovat kunnon suoraselkäiset poliitikot, kansanmiehet ja naiset, jotka ajaisivat todellakin kansan, eivät omaa etuaan. Tämähän ei koskenut tietenkään oman puolueen väkeä, niitä suoraselkäisiä, jotka puhuvat totta. Heidän puheenjohtajansa puhuu aina totta ja puolustaa kansan etua. Toiset vain valehtelevat ja puolitotuuksia latelevat tosina.

Ja tämä naishallitus! Niin kuin naiset voisivat johtaa kokonaista maata. Punahuuliteeret! Ettäs kehtaavat! Onhan todistettu, että naisten älykkyys on alhaisempi kuin miesten. Kotia sopisivat hoitamaan ja astioita tiskaamaan! Ei pidä päästää ministerin paikalle! Salaliittoja punovat. Kyllä ne tiedetään.

Osansa saivat huoltamon pöydässä myös taiteilijat. Nykytaide! Pelkkää sottaamista! Ei yhtään aitoa ihmishahmoa! Pelkkää kolmiota ja ympyrää, joista ei saa mitään selvää! Apurahoja kyllä osaavat ruinata! Ei penniäkään tuhraajille! Missä on kunnon taide! Roviolle roska ja kunnon taiteilijoille apurahat!

Koululaiset! Nuo kurittomat laiskiaiset! Ei muuta kuin marihuana-savuketta lussuttavat eivätkä tee läksyjään.

Ja tämä ilmastonmuutos! Ei ole totta se! Viherpipertäjien propagandaa ja pelottelua. Hän ei ainakaan ole huomannut mitään sinne päinkään. Talvella tulee lunta ja kesällä pitääkin olla lämmintä ja kuumaa. Ja mitä se meille kuuluu, jos jossakin merenpinta nousee ja myrskyt lisääntyy. Meillä ei ja miksi pitäisi meidän maksaa muiden huolista. Me ei kyllä makseta niitten mokia, ei helekatissa!

Entäs sitten koululaiset! Nuo kurittomat laiskiaiset! Ei muuta kuin marihuana- savuketta lussuttavat eivätkä tee läksyjään. Ja kiusaavat opettajiaan. Ja kurittaa ei saa! Koskepa sormellakaan jannua, niin linnassa istut hyväkäs!

Nyt alkaa olla tyytymätön jo väsyksissä. Onhan tuota jo tässäkin. Vaikka vielä jäikin. Ja Suomiko muka maailman onnellisin maa? Pelkkää propagadaa! Itsellä ei riitä rahat, ei. Herroilla on kyllä hyvät palkat! Mutta hänellä! Ei riitä rahat! Ole siinä sitten onnellinen.

Tyytyväisenä meni tyytymätön unille. Tulipahan taas sanottua, sano.

Kommentoi »