Kissat vai koirat vai kotihoidon tuki?
Puheenaiheet
Kissat vai koirat vai kotihoidon tuki?
Nyt alkuviikosta kaikki haluavat kunnian siitä, kuka kaatoi perhepaketin. Demarit ylpeilevät, että kyseessä oli pitkän harkinnan jälkeen tapahtunut viisas kannan muutos, joka perustuu selvitysten tarkkaan syynäämiseen. Todellisuudessa kunnia kuuluu Päivi Räsäselle. Räsänen oli valmis jättämään hallituksen ja tekemään hallituksen viimeisistä kuukausista entistäkin kivikkoisemman.
Julkaistu 2.2.2015
Image

Nyt alkuviikosta kaikki haluavat kunnian siitä, kuka kaatoi perhepaketin. Demarit ylpeilevät, että kyseessä oli pitkän harkinnan jälkeen tapahtunut viisas kannan muutos, joka perustuu selvitysten tarkkaan syynäämiseen.

Todellisuudessa kunnia kuuluu Päivi Räsäselle. Räsänen oli valmis jättämään hallituksen ja tekemään hallituksen viimeisistä kuukausista entistäkin kivikkoisemman.

Kahden asian yhdistämisessähän ei sinänsä ole järkeä. Miksi ihmeessä niistä ei voitu sopia erikseen?

Kotihoidon tuen siirtäminen molemmille vanhemmille oli kristillisdemokraateille punainen vaate ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaus vaikea pala demareille, vihreille ja vasemmistolle. Urpilainen ja Katainen ilmeisesti sopivat aikanaan, että helpoin tapa viedä vaikeat asiat läpi on panna kaikki kärsimään jostain. Nyt vasemmistoa ja vihreitä vaivaa dementia: alkujaanhan he olivat sopimassa näistä päätöksistä.

Hallituksen jättänyt vihervasemmisto riemuitsee siitä, että subjektiivisen päivähoidon rajaaminen kaatui. No, juhlijoille on luvassa ikäviä uutisia. Taistelu on ehkä ohi, mutta sota ei ole loppu. Kunhan keskusta pääsee valtaan, subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen tulee uudestaan esiin. Se viedään nykyistä ehdotusta kovempana läpi. Juha Sipilä ja Annika Saarikko ovat tämän jo todenneet.

Tuotantoeläinten kohtelu ja muut eläinpoliittiset kysymykset ovat monille äänestäjille tärkeitä. Ilta-Sanomat tietää tämän. Siksi se vaalikoneessa kysyykin tärkeitä asioita. On hienoa, että ehdokkaat pääsevät vastaamaan kysymykseen: "Kummat ovat älykkäämpiä, kissat vai koirat”.

Syväkurkku on Imagen eduskunnassa työskentelevä lähde.

Kommentoi »