Apu

Kirsi Alm-Siira Nina Rahkolasta: "Aviomiehenikin vitsailee ystävyydestämme"

Kirsi Alm-Siira Nina Rahkolasta: "Aviomiehenikin vitsailee ystävyydestämme"
Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan kaveruus on niin tiivistä, että sitä kutsutaan leikillään parisuhteeksi.
Kuvat Pia Inberg

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran, 44, ja juontaja-tuottaja Nina Rahkolan, 35, päivät alkavat usein aamusoitolla. Ystävyksillä ei välttämättä ole mitään polttavaa asiaa toisilleen, mutta kuuma linja avataan silti päivittäin. Toisinaan aamusoiton taustalla on sähköhammasharjan surina tai suihkun kohina.

– Kukaan ei usko, että voimme puhua päivittäin jopa 2–3 tuntia puhelimessa. Aamupuhelumme alkavat usein lauseella: ”Ei mulla ole mitään”, mutta siitä se juttu sitten alkaa, Nina Rahkola kertoo.

– Saatan olla joskus yksin kotona, kun lapset ovat koulussa ja päiväkodissa, mies töissä, ja soitan Ninalle: ”Keksi nyt jotain juteltavaa”, Kirsi Alm-Siira jatkaa.

Ystävysten puhelutiheys on kasvanut kiihtyvää tahtia heidän kymmenvuotisen ystävyytensä aikana. Päivittäisiä juttuhetkiä eivät hillitse enää edes oikein ulkomaanmatkatkaan.

– Toki soittelumme on maltillisempaa, jos olemme reissussa, mutta muistan kyllä olleeni Pyreneitten vuoristossa vaeltamassa, ja sielläkin piti hakea puhelinkenttää, Nina nauraa.

Välillä käydään joukkopuheluita

Kirsin kaksi kouluikäistä tytärtä ovat jo oppineet, että jos äidin maratonpuhelun toisessa päässä on ”Rahkis”, puhelua voi hetkeksi häiritä. Nina on myös Kirsin nuoremman tyttären kummitäti.

– Toistaiseksi he ainakin yhä vitsailevat puheluistamme, Kirsi virnistää.

Sinkkuna elelevä Nina jatkaa, että luonnollisesti ystävän perhe on hänellekin tärkeä. Kirsin aviomies, yrittäjä Kalle Siira on tuttu, ja toisinaan kolmikko käy joukkopuheluitakin kaiutintoiminnolla. Välillä Nina pyytää Kirsiltä aviomiehenkin mielipiteen puheena olevaan asiaan.

– Kalle on sanonut, että hän ihailee minua, kun pystyn pitämään ”kaksi parisuhdetta”, mieheeni ja Rahkolaan. Nina on elämäni nainen, Kirsi Alm-Siira vitsailee.

Nina puolestaan miettii, miten hän kertoisi mahdolliselle uudelle puolisolle ystävyydestään Kirsiin.

– Että on tällainen ”sivusuhde”, hän nauraa.

Lue koko haastattelu uudesta Avusta 29/2019!

Julkaistu: 11.7.2019
Kommentoi »