
Tienhaarassa, siellä monesti nahkansa luonut kirjailija Anja Snellman on jälleen. Snellman on seurannut läheltä sekä Kreetaa, missä hän on viettänyt kesiä jo 25 vuoden ajan, että koti-Suomea.
– Kreeta on muuttunut turismin ja myös talouslaman myötä 25 vuodessa, Suomi on muuttunut, kirjallisuus ja kustannusmaailma ovat muuttuneet, lapseni ovat kasvaneet aikuisiksi. Elämä on luopumista, joustamista, uuden löytämistä. Uteliaisuus ja toivo on tällä matkalla tärkeää.
Anja Snellman hankki viisi vuotta sitten uuden ammatin terapeuttina ja valmistui tämän kesän lopulla myös seksuaaliterapeutiksi. Hän on työskennellyt neljä vuotta psykoterapiakeskus Vastaamossa.
– Uuden opiskelu on tärkeää läpi elämän, ja terapeutin työ on antoisaa ja haastavaa. Se on tavallaan kirjailijan työn toinen puoli, ihmisen mieli. Ne ovat kuin jin ja jang.
Juttu polveilee, ja se poukkaa myös #metoo-keskusteluun. Se koskee montaa alaa ja eri-ikäisiä naisia.
Kirjailijalla on ollut omakohtaista kokemusta yliopisto- ja kustannusmaailman kuvioista, siitä, miten miehet ja jotkut naisetkin ovat siellä aikoinaan käyttäytyneet. Hän toivoo, että keskustelu jatkuisi vastakin.
Nyt terapeuttina hän on ollut erityisen ilahtunut siitä, että varsinkin nuoret miehet tulevat aktiivisesti ja herkästi hakemaan apua terapiasta kaikenlaisiin, mutta etenkin parisuhdeongelmiin.
Lue koko haastattelu Avusta 37/2018!
Juttua muokattu 6.9. kello 15:24: Otsikkoa muokattu.