Apu

Kimi Räikkönen tänään 40: "Hienointa elämässäni ovat lasten syntymät"

Kimi Räikkönen tänään 40: "Hienointa elämässäni ovat lasten syntymät"
Kimi Räikkönen täyttää tänään torstaina 40 vuotta. Minttu-vaimo on suunnitellut Jäämiehelle mieluisan syntymäpäiväyllätyksen. Apu tapasi päivänsankarin.
Julkaistu: 17.10.2019

Nyt se tapahtuu. Kimi Räikkösestä tulee tänään torstaina ensimmäinen nelikymppinen F1-kuljettaja seitsemään vuoteen. Koko vuosituhannella espoolaislähtöinen Kimi on vasta kolmas 40 vuotta täyttänyt veteraanitähti MM-sarjassa.

Kauden 2012 lopussa radat jättivät Michael Schumacher ja Pedro de la Rosa. Schumacher lopetti 43- ja de la Rosa 41-vuotiaana. Kohta Räikkönen on nousemassa kaikkien aikojen kokeneimmaksi F1-kuskiksi.

Formulamaailma seuraa ihmetellen suomalaisen pitkää uraa, mutta Räikkönen ei ole hukannut energiaansa miettimällä lopettamista.

Ikää kertyy, ja jossakin kohtaa vauhti alkaa väkisinkin hiipua. Oletko huomannut vielä sellaista?

– En ainakaan toistaiseksi. Varmaan sitten joskus niin käy, mutta en ole mokomaa miettinyt. Kai sen sitten huomaa, jos tulee eteen, Räikkönen kuittaa ulkopuoliset ikäpohdiskelut.

F1-mestaruus 2007, rakkaus 2013

Kimi Räikkösen elinikäinen unelma toteutui 2007, kun hän voitti F1-mestaruuden. Lisäksi hänellä on kaksi kakkos- ja kolme kolmossijaa MM-sarjassa.

Mutta elämän tärkeimpiä asioita ei välttämättä koeta palkintopallilla. Kimille se tapahtui kesällä 2013, kun hän ja Minttu tapasivat. Pari viihtyi alusta asti hyvin yhdessä ja avioitui San Galganon idyllisessä luostarissa Italiassa elokuussa 2017.

Asiat edistyivät, ja pariskunnalle syntyi kaksi lasta. Perheen silmäterät ovat nelivuotias Robin ja kaksivuotias Rianna.

Elämänsä kohokohdiksi Kimi ei nosta urheilusaavutuksiaan.

– Kaikkein hienointa elämässä ovat tietysti lasten syntymät. Niiden edelle ei mikään mene, Räikkönen korostaa Avulle.

Robin on ehtinyt kokeilla jo pientä crossipyörää ja mikroautoa. Hän on selvästi kiinnostunut vauhdista.

"On liian väkinäistä yrittää heti nuorena tähdätä huipulle"

Jos oma poikasi joskus kasvaa kilpakuskiksi, ja nuoria ajajalupauksia vilisee kaikkialla, millaisia neuvoja voisit antaa heille matkaeväiksi?

– En tiedä, voiko mitään ohjeita antaa, koska kaikki ovat loppupeleissä omanlaisiaan. Täytyy vaan nauttia ja yrittää. Toivottavasti he saavat oikeita ihmisiä avukseen, Räikkönen linjaa.

Kimi muistuttaa, että tietysti ura on aika paljon kiinni menestyksestä.

– Jos joku voittaa koko ajan, totta kai sen joku huomaa väkisinkin. Mutta kannattaa vain nauttia siitä, mitä tekee. On ihan liian väkinäistä, jos yrittää jo heti nuorena tähdätä huipulle. Ei sillä saavuta mitään.

Isä-Kimin syntymäpäiväksi Minttu ja lapset ovat järjestelleet taatusti mieluisaa yllätystä eli kavalkadia päivänsankarin elämästä.

– Olen tehnyt videota, jolla on kuvia Kimin lapsuudesta, kavereista ja kilpa-ajosta sekä perheestä. Oma lukunsa on maailmanmestaruudella. Niitä selostuksia suomeksi kuunnellessani minulla oli ihan tippa linssissä. Vaikka en ollut mukana siinä hetkessä, sen pystyy näkemään sielunsa silmin, Minttu kertoi ennakkoon.

Avusta 43/2019 löydät ison paketin Kimin lähipiirin kommentteja päivänsankarista ja Kimin koko syntymäpäivähaastattelun.

Kommentoi »