Apu

Kimi Räikkönen muistelee nuoruuttaan: Kiinnostus koneisiin yhdistää minua ja Robinia

Kimi Räikkönen muistelee nuoruuttaan: Kiinnostus koneisiin yhdistää minua ja Robinia
Apu tapasi F1-tähti Kimi Räikkösen Barcelonassa. Räikkönen kertoo, että Robin-poika on viihtynyt hyvin Alfa Romeon tehtaalla.
Kuvat
Julkaistu: 7.3.2019
Suomalaisittain kihelmöi. Ollaan Barcelonan F1-testeissä ja perinteikäs Alfa Romeo Racing (aiemmin Sauber F1 Team) on noussut nopeimpien autojen joukkoon. Alfa Romeon tähtenä tuikkii Ferrarilta talliin siirtynyt Kimi Räikkönen.
Hyvin perhekeskeiseksi kasvanut suomalaistähti nauttii, kun saa Minttu-vaimonsa ja lapsensa mukaan monille työmatkoillekin. Nelivuotias Robin-poika on tullut isän mukana Sveitsin Hinwilissä sijaitsevalle tehtaallekin useamman kerran, kun ohjelmassa on ollut lyhyempiä visiittejä.
– Tietysti Robin aina vierastaa vähän ja kestää aikansa, ennen kuin hän innostuu muista. Hyvin hän on siellä viihtynyt, Räikkönen vakuutti.
Huomaako isä pojassaan yhtäläisyyksiä itseensä samanikäisenä?
– Vaikea sanoa. Ei minulla ole muistikuvaa itsestäni tuonikäisenä. Varmaan olin silloin yhtä kiinnostunut kaikenlaisista koneista kuin Robinkin.

Alfa Romeo on Ferrarin junioritalli

Alfa Romeon profilointi on hankalaa. Sen pohjana on Peter Sauberin perustama sveitsiläistiimi, joka on ajanut pitkään Ferrarin asiakastallina.
Ferrari ja Alfa Romeo ovat merkkeinä osa Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Group -konsernia. Viime elokuussa edesmennyt pääjohtaja Sergio Marchionne ehti palauttaa Alfa Romeo -brändin F1-tasolle, ja tänä vuonna se aloitti omalla merkillään kilpatiiminä.
Alfa Romeolla on kunniakas menneisyys. Kun F1-urheilun MM-sarja alkoi 1950, italialaismerkki hallitsi suvereenisti ratoja kahdella ensimmäisellä kaudella. Enzo Ferrari oli aikanaan toiminut mekaanikkona Alfa Romeolla ja kesti aikansa, ennen kuin hänen perustamansa talli valtasi asemansa maailman johtavassa autosarjassa.
Nyt Alfa Romeo on Ferrarin junioritalli, joka tekee samalla omaa kunnianhimoista ohjelmaansa.
Ferrarilla kahdeksan vuotta ajanut, yhä Maranellon viimeisimpänä maailmanmestarina tunnettu Räikkönen ajaa tällä kaudella Alfa Romeolla mestaruudesta, ja kaikkea muuta kuin Ferrarin junnuna.
Oletko missään tekemisissä Ferrarin junioritiimin kanssa, Kimi?
– En ole. Tietysti juttelen heidän kanssaan, koska tunnemme toisemme hyvin, Räikkönen täsmensi Avun haastattelussa.
Lue Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen haastattelut uudesta Avusta 10/2019!
Kommentoi »