Apu

Killing Even kolmas kausi HBO Nordicilla – Sarjahistorian elegantein psykopaatti palaa

Killing Even kolmas kausi HBO Nordicilla – Sarjahistorian elegantein psykopaatti palaa
Killing Even kolmannella kaudella kaikki on kuin ennenkin: välillä ollaan puukkohippasilla, välillä pussauskopissa ja koko ajan lasketaan ruumiita.
Julkaistu: 13.4.2020

Eivät ne toisistaan eroon pääse.

Killing Even MI6-tiedustelupalvelussa työskentelevä Eve (Sandra Oh) ja palkkatappaja Villanelle (Jodie Comer) ovat katselleet toisiaan toistuvasti silmiin yhtä lailla sängyssä kuin aseen takaa.

Virkamiehen ja virkaa tekevän psykopaatin välisestä oudosta mutta vääjäämättömästä vetovoimasta on syntynyt mustassa huumorissa huolellisesti marinoitu trilleri, jonka kolmas tuotantokausi alkaa nyt.

Eve on jättänyt työnsä ja elättää itsensä pikkupaikan kokkina. Villanelle taas vaihtaa maata ja miljöötä kuin asusteitaan ja jättää jälkeensä verta ja sekasortoa. Heti kauden alkuun Villanellen historiasta opitaan uusia asioita, ja menneisyydestä saapuu myös hänen uusi bisneskumppaninsa.

Even ja Villanellen väliin puukkohippasille, väliin pussauskoppiin päätyminen on itsestään selvää, pointti on vain se, millaisten mutkien kautta oudossa psykoseksuaalisessa riippuvuussuhteessa elävä kaksikko tilanteisiin päätyy.

Kiinnostavaa on myös, millaisia uusia keinoja päästää lähimmäinen hengiltä Villanelle, tuo designer-vaatteisiin pukeutuva Hannibal Lecterin ja Maija Poppasen äpärälapsi, on keksinyt.

Teurastamisen innovaatiopalkinto

Kolmannen kauden neljän ensimmäisen jakson perusteella Villanellelle voi jo antaa teurastamisen innovaatiopalkinnon, taiteilija kun ei sorru toistamaan itseään lahtaushommissa.

Mitään varsinaisesti uutta ja mullistavaa Killing Even kolmas kausi ei tarjoa eikä ensimmäisen tuotantokauden yllätysten jatkumoa voi tietenkään toisintaa. Käsikirjoittaja Suzanne Heathcote (Fear the Walking Dead) on silti luonut varsin vetäviä tarinoita cliffhangereineen.

Brittiläiseen malliin näyttelijät tekevät järkähtämättömän laadukasta työtä. Mukana on jälleen suomalaistenkin Silta-sarjan alkupuolelta muistama Kim Bodnia.

Yli muiden nousee edelleen Jodie Comer, joka tekee Villanellestä kiehtovan, uteliasta lapsekkuutta ja täydellisen kylmää tunteettomuutta yhdistävän hahmon.

Kohtauksissa Villanellestä lelukaupassa nallearmeijan keskellä ja puutarhassa vanhan naisen kanssa on ripaus Lewis Carrollin satujen surrealismia.

Kommentoi »