Keskimäärin kiihkotonta
Puheenaiheet
Keskimäärin kiihkotonta
Yrjö Rautio: "Miksi hankkia ravintolasta kolmella kympillä viinipullo, jonka olisi saanut Alkosta kympillä tuntia aikaisemmin? Siksi, että viinin hinta vastaisi paremmin vihreän ostajansa ylemmyydentuntoa."
29.5.2013
 |
Apu

Suomen on otettava opiksi Tukholman lähiömellakoista, sanoi Jyrki Katainen Pääministerin haastattelutunnilla.

Onneksi Suomi on jo kulkenut eri teitä kuin Ruotsi. Tukholmassa ja muissa Ruotsin suurissa kaupungeissa on päästetty syntymään kaupunginosia, joissa asuu lähes pelkästään maahanmuuttajia. Suomessakin on maahanmuuttajien keskittymiä, mutta ei vastaavia gettoja kuin Ruotsissa. Tämä voi olla tärkein syy siihen, että Suomessa autot, koulut ja poliisiasemat tuskin palavat aivan heti.

Maahanmuuttajien kotouttaminen on Ruotsissa epäonnistunut. Tuskin se on kovin hyvin onnistunut Suomessakaan. Maahanmuuttajia on vain meillä paljon vähemmän.

Katainen toivoi, että maahanmuutosta keskusteltaisiin Suomessa laaja-alaisesti ja kiihkottomasti.

Meillä on tässäkin asiassa selvä työnjako. Suuri enemmistö keskustelee laimeasti, laaja-alaisesti ja kiihkottomasti, pieni vähemmistö kiihkoisesti, äänekkäästi ja rasistisesti. Keskustelu on siten keskimäärin likimain asiallista.

 

Taivaan lahja

Ruotsin mellakat ovat Jussi Halla-aholle ja hänen hengenheimolaisilleen taivaan lahja.

He saavat todisteita, että ovat olleet oikeassa maahanmuuttoa vastustaessaan. He sanovat, että turvapaikan hakijoita ja muita maahan pyrkiviä on autettava näiden kotimaassa sen sijaan, että tarjottaisiin täällä turva- , työ- tai oleskelupaikkoja.

Samat henkilöt lopettaisivat kokonaan kehitysavun, jotta ketään ei varmasti autettaisi kotimaassaan. He veisivät kaikki varat myös Suomeen jo muuttaneiden kotouttamiselta, jotta ongelmia varmasti syntyisi – sitä parempi, mitä suurempia.

Ja kun ongelmia syntyy, he saavat lisää todisteita, että ovat olleet aina oikeassa.

Logiikan kehä on aukoton ja armoton.

Take away -aate

Vihreiden puoluekokous otti kantaa yhteiskunnalliseen ongelmaan, jota tärkeämpiä ei tässä hyvinvointivaltiossa monta ole.Vihreiden mielestä ihmisten pitäisi saada ostaa ravintoloista mukaansa viinejä ja muita mietoja alkoholijuomia. Vihreät pilasivat hienon esityksensä kuitenkin kahdella rajoituksella: viiniä saisi ostaa mukaansa vain iltayhdeksään asti, eikä sitä myytäisi humalaisille.

Silloinhan vasta lisäjuomat ovat tarpeen, kun kapakat menevät kiinni ja ihmiset ovat kyllin humalassa luullakseen, että tarvitsevat välttämättä vielä pullollisen tai pari.

Alkoholimyymälät menevät kiinni iltakahdeksalta. Miksi hankkia ravintolasta kolmella kympillä viinipullo, jonka olisi saanut Alkosta kympillä tuntia aikaisemmin? Siksi, että viinin hinta vastaisi paremmin vihreän ostajansa ylemmyydentuntoa.

Kaksin kaunihimpi

Vihreät selvittävät, josko valitsisivat itselleen jatkossa yhden sijasta kaksi puheenjohtajaa.

Malli pitäisi ottaa käyttöön muissakin hallituspuolueissa. Nyt tilanne on skitsofreninen. Ville Niinistökin joutui sekä puolustamaan että haukkumaan hallitusta. Jos olisi kaksi puheenjohtajaa, toinen puolustaisi, toinen haukkuisi.

Sen sijaan oppositiopuolueet tulevat toimeen yhdellä puheenjohtajalla, koska ei tarvitse osata muuta kuin haukkua.

*****

Heittolaukauksia

1. Oli täälläkin mellakka, mutta se katosi ennen kuin ehti alkaakaan – Pussy Riot eli värkkimellakka.

2. Ötökät ja hyönteiset ovat hyvää ravintoa, sanoo FAO. Hulluruoho ei ole, sanoo Evira.

3. Voiko hyönteiset nauttia myös sil­mien, korvien ja sierainten kautta? kysyy nimimerkki Lapin kesä.

4. Suomen ja Kreikan vakuussopimus pysyy 60 vuotta salaisena, koska osapuolet ovat alamittaisia.

5. Jyrki Katainen on väsynyt – mutta vain kyselyihin, jotka koskevat hänen väsymystään.

6. On yhtä vaarallista ajaa väsyksissä kuin juovuksissa. Päätöksenteossakaan ei ole väliä kummassa.

Kommentoi »