KESÄKEIKALLA: Egotripin Mikki Kauste
Puheenaiheet
KESÄKEIKALLA: Egotripin Mikki Kauste
Egotripin solisti Mikki Kauste ei ole pystynyt syömään purkkihernekeittoa sen jälkeen, kun hän valmisti sitä työkseen.
Julkaistu 25.7.2015
Apu

Mikki Kauste, keikkailette Egotripin kanssa kesällä useita kertoja viikossa. Mitä teette keikan jälkeen?

– Parhaita kokemuksia ovat sellaiset, kun olemme täysin hiessä festarikeikan jälkeen, ja riisumme vain vaatteet pois ja juoksemme suoraan järveen. Tavallisesti myös rentoudumme ja vietämme yhdessä iltaa. Mutta emme me mitään telkkarin ikkunasta heittelijöitä ole.

Mikä on lempikesäruokasi?

– Pidän paljon tuoreista marjoista, mutta metsän sijaan poimin ne lähikaupastani. Syön kesäisin ruokaa, jota en talvella saa. Kesällä vihanneksetkin maistuvat Suomessa edes joltakin. On minulla yksi pahekin, nimittäin jäätelö. Kuumana kesäpäivänä saatan lusikoida sitä parikin litraa päivässä.

Mikä on ihanin lapsuuden kesämuistosi?

– Meillä on Hangossa oma kesäasunto, jossa olen viettänyt varmaan 40 kesää. Nuorempana pyöräilimme ja uimme siellä päivät pitkät, ja pelasin myös pitkään kilpatennistä. Hanko onkin minulle hyvin rakas kesäkaupunki, mutta nykyään se on hyvin erilainen paikka kuin lapsuudessani.

Mikä oli ensimmäinen kesätyösi?

– Olin teinipoikana HK:n ruokatehtaalla töissä hernekeittoa hämmentämässä. Joka aamu herätyskello soi jo neljän jälkeen, mikä ei ollut ihan helppoa teinipojalle. Sen kesätyön jälkeen en ole pahemmin valmishernekeittoa syönyt. Sen verran rajun ja värikkäännäköistä sen valmistus oli.

Mitä odotat tältä kesältä?

– Odotan kiireettömiä lomaviikkoja lasteni kanssa. Tavallisesti arkemme on täynnä aikatauluja. Siksi on ihanaa, kun meidän ei välttämättä tarvitse tehdä yhtään mitään. Voimme vain käydä puistoissa ja rannalla istuskelemassa ja pomppia trampoliinilla niin paljon kuin sielu sietää.

Kommentoi »