Kesähoroskooppi 2018
Ajanviete
Kesähoroskooppi 2018
Missä asennossa taivaankappaleet ovat tänä kesänä? Tähtimerkkien alkupäässä syntyneille tapahtuu nyt enemmän kuin loppupuolella syntyneille.

Kuupäivinä merkki on tapahtumamagneetti. Silloin kannattaa osallistua puutarhajuhliin, merkkipäiville ja piknikeille. Luvassa on myös odottamattomia onnenhetkiä omien seurassa.

Oinas 21.3. – 20.4.

Kuupäivät 8.–10.6., 5.–7.7., 1.–3.8. ja 28.–30.8.

Yleiskuva: Maaliskuisia koskettava seitsenvuotiskriisi määrää kesän pohjavirettä. Lomallakin voi miettiä arvoja ja tärkeysjärjestystä. Mihin on kyllästynyt, mihin on valmistautunut? Muutosten aika alkaa vasta syyskuussa, mutta niiden suunta on selvä: elää uskollisempana itselleen. 7.–11.4. syntyneet kokevat sisäistä pakkoa muuttaa elämäänsä ja ottaa etäisyyttä tahoihin, jotka ovat määränneet heidän elämänsä rajoja pitkään. Huhtikuisilla on taipumusta tehdä vääriä valintoja ja ottaa taloudellisia riskejä.

Viihdettä ja vientiä: Seuranhakuisille oinaille kesä on mainio. Kaikille paras lomailu- ja heilasteluvaihe alkaa 13.6. ja kestää 10.7. asti. Vakiintuneilla puolison kanssa yhdessä huhkiminen lomalla lujittaa liittoa enemmän kuin mökillä tai rannalla joutenolo. Heinäkuun jälkipuoli on vilkas ja sosiaalinen, mutta sen henki sopii lähinnä sukulointiin. Toiseksi paras ruusujen aika on 6.8. alkava neliviikkoinen. Sinkuilla on silloin vientiä ja vakiintuneetkin viettävät puolisonsa kanssa romanttisia hetkiä.

Piikkejä ja puremia: Nyt testataan oinaiden kykyä mennä itseensä, mikä ei toimeliaille tahtoihmisille ole helppoa. Kaikkia koskeva kesäteema liittyy väärinkäytöksiin. Niihin voi syyllistyä itse tai joku lähipiiristä.

Rike ja rangaistus -teeman loppuratkaisu venyy syksyyn.

Härkä 21.4. – 21.5.

Kuupäivät 10.–12.6., 7.–9.7. ja 3.–6.8.

Yleiskuva: Härät ovat tasapainossa ajan vaatimusten kanssa, joten he voivat keskittyä ratkomaan ongelmia. Huhtikuisilla on voimakkaita uudistumispaineita. Työihmisille tämä merkitsee halua kääntää uusi lehti ja alkaa toteuttaa ammatillisia nuoruudenunelmia. Suhde koko miessukukuntaan muuttuu jollain lailla. Toukokuisilla on kevyempää, mutta kuun ensimmäisellä viikolla syntyneet ovat huomion keskipisteenä. Tekivätpä he mitä tahansa, se nostetaan esille. Mahdolliset epäonnistumiset uutisoidaan myös. 9.–21.5. syntyneiden vuoro tulee syksyllä.

Viihdettä ja vientiä: Kesäkuu ei ole tunne-elämän suhteen kummoinen. Huhtihärkien miessuhteet ovat särmikkäitä elokuulle asti. Vakituisessa suhteessakin väännetään kaapin paikasta. Heinäkuussa toukokuisten elämään puhaltaa eksoottinen tuulahdus, joka voi merkitä matkaa tai lomaromanssia. 10.7. alkaa kaikille kesän antoisin neliviikkoinen, johon lomakin sopisi mainiosti. Elokuun tunnelmat ovat vaisummat.

Piikkejä ja puremia: Useimmilla härillä menee tänä kesänä ihan hyvin. Huhtikuiset ovat alttiina tapaturmille ja kiistoille. Miehet ja pojat koettelevat hermoja, joten itsehillinnälle on käyttöä. 1.–9.5. syntyneiden persoona voi joutua suurennuslasin alle ansiosta tai ansiotta.

Kaksoset 22.5. – 21.6.

Kuupäivät 12.–14.6., 9.–11.7. ja 6.–8.8.

Yleiskuva: Kaksosten kesä näyttää myönteiseltä. Toukokuiset ovat tavallista energisempiä, ja heidän lomailuunsa sopii vauhdikas toiminta. 5.–9.6. syntyneet kokevat impulsiivista muutoshalua, jonka seurauksena he saattavat huomata tekevänsä muuttoilmoitusta aivan uusiin maisemiin. Kysymys on kerran elämässä mieleen nousevasta ”nyt minä toteutan itseäni” -päätöksestä.

Viihdettä ja vientiä: Kesäkuun alkupuoli on henkisesti ja sosiaalisesti virkistävä, jälkipuoli tarjoaa juhlavia tilaisuuksia ja palkitsevia yhteistyökuvioita. Tätä kestää heinäkuun toiselle viikolle. Elokuu on lomailulle mitä sopivin. Sinkuille antoisa on 6.8. alkava vaihe. He tuntevat tarvetta laittautua tavallista naisellisemmiksi.

Piikkejä ja puremia: Liiketoimintaan liittyvän loppukesän takapakin vuoksi kannattaa lykätä tärkeitä kauppoja ja varautua matkojen mutkistumiseen. Toinen varoituksen sana koskee 5.–9.6. syntyneitä, joiden kauaskantoiset äkkipäätökset voivat perustua silmien sulkemiselle ja toiveajattelulle.

Rapu 22.6. – 22.7.

Kuupäivät 14.–16.6., 11.–13.7. ja 8.–10.8.

Yleiskuva: Kesäkuiset tekevät elämästään välitilinpäätöstä. Tähän ajaa sekä ympäristön paine että sisäinen tarve. Asiat selkiintyvät syksyllä, joten kannattaa antaa ajan kulua. Heinäkuun alkupuolella syntyneillä on mahtava syksy, jonka lupaukset alkavat nousta esiin 10.7. Jokin palkitseva kasvuprojekti kirkastaa tulevaisuutta. Tätä on luvassa myös 11.–22.7. syntyneille, mutta vasta syksyllä. 7.–10.7. syntyneet ovat poikkeuksellisen herkkiä ympäristön vaikutteille. Kannattaa suojella itseään negatiivisuudelta ja rentoutua musiikin ja luonnon avulla.

Viihdettä ja vientiä: Perhe- ja seuraelämän mukavimmat taivaanmerkit osuvat kesäkuulle. Ensimmäiset pari viikkoa sujuvat lämpöaallossa, joka sopii lomailuun. Jälkipuoli on vilkas ja henkisesti antoisa, mutta asiapitoisempi. Heinäkuussa pientä tunnelmannousua on luvassa vasta kymmenennen päivän jälkeen. 1.–10.7. syntyneiden purjeisiin osuu sosiaalista myötätuulta. Matkat ja tapahtumat ovat onnistuneita koko loppukesän ajan.

Piikkejä ja puremia: Kesäkuisten kannattaa muistella edellisiä seitsenvuotiskriisejään. Usein niihin liittyy sukupolviasioita, jotka koskevat omia lapsia tai vanhempia. Heinäkuisten vuoro on ensi vuonna. 11.–14.7. syntyneet kokevat totuudenhetken, joka muuttaa elämänkatsomusta.

Leijona 23.7. – 23.8.

Kuupäivät 16.–18.6., 13.–15.7. ja 10.–12.8.

Yleiskuva: Heinäkuisten leijonien kesä on värikkäin naismuistiin. Miesasiat ovat paljon esillä, ja 23.–26.7. syntyneet ovat uuden äärellä myös työssä ja asumisessa. Sisäiset muutospaineet kaatavat vanhoja aitoja. Elokuisilla on vaarana joutua juoruilun aiheeksi. Onneksi keskikesä tarjoaa lämpimiä hetkiä kivassa seurassa, eikä elokuukaan ole hullumpi.

Viihdettä ja vientiä: Suven suloisin sesonki alkaa 14.6. Se hivelee heinäkuun tyttäriä juhannukseen asti ja elokuisia 10.7. asti. Kun tähän yhdistää heinäkuisten vauhdikkaat mieskuviot, on heille luvassa tapahtumarikkain kesä pitkään aikaan. Toki myös elokuiset tuntevat vipinää tanssikengissään. Osa sovituista menoista siirtyy tai peruuntuu heinäkuussa, mutta uutta tulee tilalle. Elokuun iloisimmat hetket juhlistetaan ystävättärien ja tyttärien kanssa.

Piikkejä ja puremia: Heinäkuussa syntyneet, jotka rakastavat arjen draamaa, selviävät kesästä ehjänä. Tasaisuutta arvostavat voivat joutua erimielisyyksiin. Liian innokas kosija tai liikenteessä törttöilijä voi ottaa leijonan maalitaulukseen. 5.–10.8. syntyneiden kannattaa varoa liian provosoivia kannanottoja. Ne voivat nostattaa koviakin reaktioita. Kaikkia koskee huonojen kauppojen vaara 26.7.–19.8. Asuntokaupat kannattaa siirtää suosiolla myöhempään ajankohtaan.

Neitsyt 24.8. – 22.9.

Kuupäivät 18.–20.6., 15.–17.7. ja 12.–14.8.

Yleiskuva: Neitsyet viettävät kesää kivoissa merkeissä. Pitkäaikaiset planeettasyklit suosivat melkein kaikkia, ja osalla on antoisia käänteitä uusien tuttavuuksien ja harrastusten parissa. Elokuisista monet löytävät uusia tapoja ilmaista itseään. Syyskuisten parhaat kesätunnelmat syntyvät yhdessä ystävien ja lähimpien kanssa. Kohokohta voi olla antoisa matka koti- tai naapurimaassa. Jokin kauppoihin tai perintöön liittyvä asia ratkeaa eduksi. Erityisen hyvin sujuvat elokuussa syntyneiden raha-asiat.

Viihdettä ja vientiä: Kesäkuu on mukava, jos ystävättäret ja lähipiiri tarjoavat yhteisiä rientoja. Talkoot, juhlat ja harrastukset ovat avainasemassa. Juhannuskin sujuu samassa hengessä. Heinäkuu alkaa vaisusti, mutta romantiikan viirit alkavat liehua 10.7. kesän antoisimman jakson merkiksi. Iloa kestää elokuun kuudenteen, jolloin voisi aloittaa arjen ja palata töihin.

Piikkejä ja puremia: Loppukesällä koettava takapakki ilmenee työhön ja asumiseen liittyvissä asioissa. Työpaikalla tehty nimitys tai toimenkuvan muutos saattaa sotkea suunnitelmia. Tai asunnon korjaus- tai muutostyö mutkistuu ja pitkittyy. Tilanne on kuitenkin ohi tai siihen pystyy sopeutumaan ennen kesän loppua. Jokin 7.–10.9. syntyneiden hyvää tarkoittava aloite tai ele tulkitaan väärin tai se mitätöidään. On hyväksyttävä, että joillekin asioille ei mahda mitään.

Vaaka 23.9. – 22.10

Kuupäivät 20.–22.6., 17.–19.7. ja 14.–16.8.

Yleiskuva: Vaikka syyskuisia painaa joka seitsemäs vuosi läpikäytävä elämänarvojen pohdinta, on suurimmalle osalle vaakamerkkisiä luvassa ihan mallikas kesä. Samaiset syyskuiset ovat kesällä huomattavan energisiä ja päättäväisiä. Sinkuille on luvassa vientiä. Lokakuisten kuviot ovat harmittomia, paitsi 9.–14.10. syntyneillä, joille on luvassa uusia näkökulmia elämään ja suhteisiin. Kyse on uudistumisen ja etääntymisen yhteensovittamisesta. Loppukesä ja syksy ovat kaikille vaaoille sosiaalisesti antoisinta ja myös taloudellisesti edukkainta aikaa.

Viihdettä ja vientiä: Asuminen ja työ tuottavat harmia, mutta niitä lieventää kesäkuun jälkipuolen juhlakausi: syntymäpäivä- ja hääjuhliin kannattaa silloin osallistua. Sesonki hiljenee 10.7. Syyskuun vaakoja lietsoo epätavallinen into päästä kokemaan railakkaita asioita. Ystävätärten varassa sujuvan heinäkuun jälkeen 6.8. koittaa kesän paras loma- ja romantiikkajakso. Lomailu loppukesällä sopii vaakojen tunnelmiin parhaiten, sillä elokuun valo pukee heitä.

Piikkejä ja puremia: Jos uuvuttaa ja tylsistyttää, kannattaa tarttua saksiin ja karsia elämän puusta kuolleet oksat pois. Henkinen kon-mari tekee tilaa uusille asioille. Jos potee erosta johtuvia sydänsuruja, voi ottaa oppia viisaudesta: ”Älä itke sinut jättäneen miehen perään, seuraava lankeaa hymyysi.” 8.–15.10. syntyneet saavat uusia mahdollisuuksia, jotka voivat tosin hetkittäin tuntua tukaliltakin.

Skorpioni 23.10. – 22.11.

Kuupäivät 22.–25.6., 20.–22.7. ja 16.–18.8.

Yleiskuva: Viime lokakuussa alkoi skorpionien suurvuosi. Nyt kesällä puhuri osuu marraskuisten siipiin. Luvassa on uusia avauksia sekä suosiota mutta myös paljastuksia. Marraskuisten sosiaalisuus ja esillä olo voi ajan kanssa tuottaa yllättäviä etuja. Lokakuisilla on eri tahti: merkin alkupäivinä syntyneet kapinoivat ja loputkin ovat tavallista ärhäkkäämpiä. Haaveellisuutta ilmenee marraskuun toisella viikolla syntyneissä. Nyt ei ole harmaa tusinakesä, vaan suurten kokemusten aika.

Viihdettä ja vientiä: Kesäkuu on skorpioneille antoisa. Sen alkupuoli suo romantiikkaa. Jälkipuolikin on kiinnostava, mutta siihen liittyy myös naistenvälisiä kädenvääntöjä. Heinäkuun toisella viikolla alkaa tapahtua, koska suurvuoden henki lietsoo marraskuisia tarttumaan uusiin haasteisiin. Suhdekeskeisille skorpioneille voi luvata romantiikkaa pitkälle syksyyn.

Piikkejä ja puremia: Tämän kesän käänteet voivat olla värikkäitä. Marraskuiset ovat tavallista alttiimpia ottamaan sosiaalisia riskejä, ja lokakuisten tekemät rajanvedot vaikuttavat laajemminkin.

Jousimies 23.11. – 22.12.

Kuupäivät 25.–27.6., 22.–24.7. ja 18.–21.8.

Yleiskuva: Taivaanmerkit antavat jousimiesten olla kesän rauhassa. Ajan pääviisari on raha- ja omaisuussektorissa. Loppukesällä sukuun liittyvä paljastus tuottaa etua. Ehkä perintöpiirongista löytyy pieni aarre. Hieman vaatimaton kokonaiskuva johtuu siitä, että ensi kesä lupaa horisontin ylityksiä ja merkittäviä ahaa-elämyksiä. Tänä kesänä kannattaa varoa, ettei lannistu pienistä tai innostu epäilyttävistä ilmiöistä.

Viihdettä ja vientiä: Valoisa vuodenaika alkaa vilkkaana. Paras jakso lomailun ja romantiikan kannalta käynnistyy 14.6. ja kestää nelisen viikkoa. Marraskuun puolella syntyneet viettävät energistä heinä-elokuuta, sillä harvinaisen pitkäkestoinen tarmopuhuri siivittää heidän askeliaan. Joulukuiset ovat lähempänä maanpintaa. Tapaamiset ja torituttavuudet tuovat väriä elämään. Elokuu on heinäkuun jälkipuolta antoisampi, mutta se edellyttää tiettyä viitseliäisyyttä.

Piikkejä ja puremia: Suurin osa jousimiehistä selviää suvesta terveen maalaisjärjen avulla ja suojautumalla kesän vitsauksilta kuten punkeilta ja myyräkuumeelta. 23.–26.11. syntyneiden kannattaa olla tarkkana vaarallisten laitteiden kanssa. 7.–10.12. syntyneiden on hyvä suhtautua kriittisesti liian hyvältä kuulostaviin tarjouksiin. Vaikka haluaa uskoa toisista hyvää, ei pidä olla liian sinisilmäinen.

Kauris 23.12.–20.1.

Kuupäivät 31.5.–2.6., 27.–29.6., 25.–27.7. ja 21.–23.8.

Yleiskuva: Kesä on aika miellyttävä. Joulukuisiin osoittava ajan viisari peruuttelee, eikä vaadi heiltä juuri nyt mitään erityistä. Tammikuisten kannattaa osallistua yhteishankkeeseen mielen virkistämiseksi. 8.–11.1. syntyneet ottavat kesän aikana etäisyyttä tuttuihin kuvioihin ja miettivät, mitä muuta elämä voisi tarjota. Asian voi jättää toistaiseksi alitajuntaan muhimaan.

Viihdettä ja vientiä: Kesän alussa on antoisia kohtaamisia, pieniä nautintoja ja romantiikkaakin. Kesäkuun loppupuolella eteen tulee kyselijöitä. 14.6. alkaa vakiintuneilla mielenkiintoinen jakso, jonka teema on liiton lujuus ja pelisäännöt. Kesän antoisin lomailu- ja seuraelämäkausi alkaa 10.7. Siitä aina 6.8. asti voi elellä rennosti ja nauttia. Yhteismatka oopperajuhlille tai muihin rientoihin tuottaa iloa. Elokuu on useimmille kauriille tasapaksua aikaa. Poikkeuksena ovat 16.–20.1. syntyneet, jotka tempautuvat mukaan draamaan.

Piikkejä ja puremia: Ajan viisari osoittaa kauriin sektoriin harvoin. Viimeksi näin oli 1988–1990, jolloin nuorempia nostettiin uusiin asemiin ja vanhempia siirtyi syrjään. Nytkin riippuu iästä, onko tapahtumien suunta positiivinen vai negatiivinen. Keskiössä ovat joulukuiset, mutta asia koskee lähivuosina muitakin. Jos motivaatio on vähissä, kannattaa miettiä uusia vaihtoehtoja.

Vesimies 21.1.–18.2.

Kuupäivät 3.–5.6., 30.6.–2.7., 27.–29.7. ja 23.–26.8.

Yleiskuva: Vesimiesten kesäkuviot painottuvat tammikuun tyttäriin. Toki helmikuisillakin on seuraelämän lämpöaaltoja, mutta tammikuisten taivaanmerkit ovat omaa luokkaansa. 21.–25.1. syntyneille on luvassa ravistelevia käänteitä, jotka voivat johtaa työn, asuinpaikan ja siviilisäädyn vaihtumiseen. Suunta on vapauteen. Tammikuisten kesässä myös miesasioissa on käänteitä, ja niiden kaiut soivat marraskuulle asti. Tärkein helmikuisia koskeva taivaanmerkki liittyy kiistoihin ja jännitteisiin joko kotona tai työpaikalla. Tämä ei ole niin ankeaa kuin miltä kuulostaa, sillä asiat voivat kääntyä paremmiksi.

Viihdettä ja vientiä: Taivaanmerkit näyttävät koko kesän mukavilta. Jakso 10.7.–6.8. voi tuoda tullessaan mielenkiintoisia kohtaamisia toreilla sekä epätavallisia iltoja mökeillä ja puutarhakutsuilla. 14.6.–10.7. vesimiehet ovat haluttua seuraa ja puolison kanssa riittää hempeitä hetkiä. Kesän paras lomajakso alkaa 6.8. Tuolloin kaikkien vesimiesten kannattaa suhtautua avoimin mielin saamiinsa juhlakutsuihin.

Piikkejä ja puremia: Vesimiehiä on monenlaisia. Ronskit ja reippaat nauttivat kesän seikkailuista ja uudistumisesta. Herkät ja hillityt voivat kuormittua suven käänteistä. Vesimiehet eivät helposti muuta rutiinejaan, mutta nyt herkimmät joutuvat opettelemaan pitämään puolensa. Toisaalta he saattavat myös rohkaistua rikkomaan rajojaan.

Kalat 19.2.–20.3.

Kuupäivät 5.–7.6., 2.–5.7., 30.7.–1.8. ja 26.–28.8.

Yleiskuva: Nyt on se joka neljäs kesä, joka antaa luvan avata purjeet ja levittää siivet. Yleinen myötätuuli on alkukesällä heikko, mutta se voimistuu heinäkuussa kantaen kaloja pitkälle syksyyn. Jotkut inspiroituvat henkisesti, toiset yhteiskunnallisesti tai maantieteellisesti ja jotkut lähtevät unelmiaan toteuttamaan. Maaliskuun ensimmäisellä viikolla syntyneet edustavat ajan henkeä ja voivat antaa sille kasvot mediassa. 19.–24.2. syntyneet kokevat raha-asioissa edistystä nokkeluudella ja ryhmätyöllä.

Viihdettä ja vientiä: Monipuolinen kalaihminen saa kesäkuusta hyvän lähtölaukauksen suven viettoon. Ensimmäiset kaksi viikkoa tarjoavat sosiaalista suosiota ja romantiikkaa, seuraavat kaksi antoisia keskusteluja. Heinäkuussa meno tasoittuu hieman, mutta 10.7. alkaen parisuhdeasiat nousevat jälleen esiin. Heinäkuun menokalenteri elää peruutusten myötä, mutta on kuitenkin täydempi kuin elokuun. 3.–9.3. syntyneillä on kysyntää työasioissa ja vapaa-ajalla. Kun lomakausi loppuu, he kohtaavat uusia haasteita.

Piikkejä ja puremia: Harvinaisen miellyttävän kesän taivaanmerkeistä on vaikea löytää varoituksen aiheita. Sellaisesta voisi käydä helmikuisten kalojen tilanne, jossa muutospaineet törmäävät vastarintaan, ja kalat joutuvat keskelle yhteenottoja. Esimerkiksi jotkut perheenjäsenet haluaisivat muuttaa, toiset eivät. Työpaikan muutokset parantavat kalojen asemaa. 4.–8.3. syntyneet voivat joutua huomaamattaan osaksi suurempia tapahtumia. ●

1 kommentti