Mondo

Kaupunkiloma Oulussa: näitä paikkoja Mondo suosittelee

Kaupunkiloma Oulussa: näitä paikkoja Mondo suosittelee
Oulun tarjonta matkailijalle uusiutuu hitaasti, mutta hauskoja väriläiskiä kaupungista kyllä löytyy.
Julkaistu: 22.7.2019

Yövy Oulussa vanhainkodissa

Oulun majoitustarjonta koostuu pitkälti ketjuhotelleista, jotka ovat toimivia ja hyviä mutteivät kovin omaleimaisia. Talvella 2019 Heinäpäähän, kävelymatkan päähän keskustasta, avautui persoonallinen pikkuhotelli De Gamlas Hem.
Se on nimensä mukaisesti entinen vanhainkoti. Yli satavuotias, kaunis puutalo on suojeltu, ja sen muuntaminen hotelliksi on tehty säilyttäen esimerkiksi vanhoja hirsirakenteita. Huoneita on 17. Ne ovat suihkukoppeineen vähän laatikkomaisia mutta sisustettu laadukkaasti tekstiilejä myöten.
Ravintola on hyvä, ja huoneen hintaan kuuluu aamiaisen lisäksi kello 17 aikaan tarjoiltava tee tai kahvi pikkusyötävineen. Pihalle hotelli on kaavaillut saunarakennusta, ja kesällä toimii ravintolan ulkoterassi.
2 hh alkaen 120 e. Kirkkokatu 54. degamlashotel.fi
De Gamlas Hem -hotellissa on säilytetty talon vanhoja rakenteita ja kakluuneja.

Herkkusuun bistro Ostroferia

Vaikka Oulu on väkiluvultaan samaa luokkaa Turun ja Tampereen kanssa, ravintolakaupunkina se ei ole niiden veroinen.
Kiinnostava poikkeus on pari vuotta sitten aloittanut pieni, bistrotyylinen Ostroferia. Helsingissä kannuksensa hankkineet Jenny ja Jussi Kurkela tarjoavat tasokasta modernia ruokaa. Pienikokoisia annoksia, joissa maistuu sesonkiajattelu ja huolellinen valmistelu. Ainekset tulevat läheltä, kuten monet kasvikset luottoviljelijältä Tyrnävältä.
Isokatu 13. ostroferia.com
Kauniissa rakennuksessa sijaitseva ravintola-kahvila Rooster on tunnettu burgereistaan ja brunssistaan.

Paras hampurilainen ja muut ruokalöydöt

Mistä saa Oulun parhaan burgerin? Etenkin kahdella paikalla on kannattajansa. Kauppuri 5 (Kauppurienkatu 5) on hauskan kirjava ruokabaari, juuri se kuppila, johon ydinkeskustassa illalla jonotetaan, kun iskee purilaishimo. Liha on täällä kunniassaan, mutta vegeburgerikin löytyy.
Roosterissa (Torikatu 26) taas on kauniit tilat ja rauhallisempi tunnelma. Mondo suosittelee molempia ja julistaa burgerikisan tasapeliksi.
Kaupungin paras lohikeitto on perinteisesti löytynyt kauppahallista, mutta se on remontissa. Kesällä kalasoppaa kannattaa mennä maistamaan Toppilansaareen ravintola Villa Hannalaan (Kahvelitie 1). Nätin puuhuvilan keitto on erinomainen.
Tuba Food & Lounge (Mannenkatu 2) on ekohenkinen ravintola, joka hyödyntää muun muassa hävikkiruokaa. Paikan brunssi on kerännyt kiitoksia. Tuba sijaitsee Hupisaarten vieressä, ja tähän viehättävään puistoon on valmistunut uusi kesäteatteri. Lähialueelta löytyvät myös Oulun Taidemuseo, Pohjois-Pohjanmaan museo ja lapsia viihdyttävä Tietomaa.
Yhteiskuva perinteikkään Toripolliisin kanssa kuuluu Oulun-reissuun, vaikka patsas muistuttaakin aika paljon pohjoiskorealaisia diktaattoreita.

Kahvia ja erikoisoluita

Baaririntamalla Oulusta kannattaa tietää Mallaskellari (Kirkkokatu 17). Kävelykatu Rotuaarilla toimiva pubi on erikoistunut pienpanimoiden juomiin.
Kahvilarintaman uudempiin paikkoihin kuuluu Hallituskadun pieni Caffe Dolce, joka myy myös käsintehtyjä suklaita. Tila ei oikein houkuttele viipymään, mutta muuten kahvila on sympaattinen. Kaupungin ykköskahvila on Bisketti. Sillä on sijainti Rotuaarilla, hyvät leivonnaiset ja vilkas tunnelma – ei ihme, että oululaiset nurisevat Bisketistä vain sitä, kuinka se on lähes aina täynnä.
Kommentoi »