Eeva

Katso video! Näin puuhengitys toimii

3

Uupunut Mirja Nylander sai elinvoimaa metsästä. Nyt hän puhuu puiden hoitavasta vaikutuksesta ja näyttää videolla, miten puuhengitys käytännössä toimii.

VIDEO. Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Mirja Nylander, 59, on kehitellyt metsäkellinnäksi kutsumansa menetelmän, jonka avulla ihminen voi tietoisesti olla läsnä metsässä ja saada puista elinvoimaa. Siihen kuuluu muun muassa puuhengitys, jossa ihminen hengittää tietoisesti ja keskittyen takaraivo ja selän yläosa vasten puunrunkoa.

Menetelmää voi verrata meditaatioon. Se ohjaa osallistujan ajattelemaan energiavirtoja, niiden kulkua maasta ihmisen ja puun lävitse ylöspäin ja takaisin maahan.

Mirja on ollut yllättynyt, kuinka avoimesti ihmiset kertovat siitä, miten puuhengitys on vaikuttanut. Joku sanoo kokeneensa puhdistautumista, toiselle hetki on nostanut pintaan tunteita, jotka ovat olleet piilossa.

”Kun ihminen hengittää sisään ja ulos, siinä käsitellään kaikki elinvoimakeskukset. Jokaisella niistä on oma tehtävänsä. Kaikki kehoon jääneet muistot hengitetään ulos.”

https://www.youtube.com/watch?v=1DGpbD4aUOw

Kuva ja video: Vesa Ranta

Julkaistu: 31.5.2017