Apu

Kasper Strömman: Vuosi 2020 oli kaikkien aikojen paras – Tässä seitsemän syytä

Kasper Strömman: Vuosi 2020 oli kaikkien aikojen paras – Tässä seitsemän syytä
Kasper Strömman perkaa kolumnissaan vuoden 2020 parhaat puolet. Yksi seitsemästä on se, että edustusasubudjettisi on puolittunut, koska Zoom-palaverissa alaosaa ei näy.
Julkaistu: 2.12.2020

Pian päättyvä vuosi ei ole ollut täydellinen. Kyllä, puhun tietenkin nyt siitä viruksesta. Moni on sairastunut koronaan, mutta vaikkei olisikaan, taloustaantuman seurauksena monen työ on mennyt alta, ja avioeroja on tullut, kun etätyöskentelevät puolisot ovat kotikouluttaneet lapsiaan ja samalla yrittäneet tehdä etätöitä. Ilmankin virusta olisi siis pärjätty.

Kaiken kurjuuden keskellä täytyy muistaa, että tummimmalla pilvelläkin on aina hopeareunuksensa. Ehkä vuodesta 2020 on mahdollista löytää jotakin hyvääkin? Tässä seitsemän syytä, miksi kulunut vuosi ei ehkä sittenkään ole ollut hullumpi.

1. Kasvomaskin käyttö on epämukavaa, siitä ei pääse mihinkään. Toisaalta ei ole ikinä ollut helpompaa ohittaa hyvänpäiväntuttua ruokakaupassa, jos olet epäsosiaalisella tuulella. Tai hiljaa vihellellen hiipiä pomon ohi kaupungilla, kun oikeastaan olet väittänyt tekeväsi etätyötä kotona. Maskien suomaa anonymiteettiä voi siis pitää parhaimpana asiana, joka yhteiskunnallemme on tapahtunut vuosiin.

2. Menikö iso osa energiastasi vielä viime vuonna siihen, että mietit erilaisia asukokonaisuuksia töihin? Tänä vuonna monen edustusasubudjetti on puolittunut, koska Zoom-palaverissa alaosaa ei näy. Eläköön vuosi 2020!

3. Jos on ihminen, joka ei viihdy ihmisten ilmoilla, on kerrankin saanut olla kotona oikein luvan kanssa. Tänä vuonna sinua on myös hämmentävästi pidetty yhteiskunnan mallikansalaisena ja mahdollisena ehdokkaana valtion urhollisuusmitalin saajaksi. Harvoin on sankarin viitta langennut niin helposti niin monelle.

4. Hamstrasitko hulluna wc-paperia koronan ensimmäisen aallon aikana? Onneksi ol­koon, nyt sinun ei tarvitse ostaa uutta ennen vuotta 2044. Elämäsi saattaa muuten olla kurjaa, mutta ainakin yhdellä osa-alueella pyyhkii hyvin.

5. Ilmasto tottakai kiittää siitä, että jätit lentämättä tänä vuonna. Vaikka vihaisitkin luontoa, ei se Thaimaan reissu turistiluokassa ikinä mitään herkkua ollut – varsinkin, jos olet pitkäraajainen. Yksi veritulppa vähemmän jaloissa vuonna 2020 on juhlimisen arvoinen asia.

6. Okei, olet ehkä joutunut viettämään tänä vuonna enemmän aikaa kotona kuin olisit halunnut, mutta tulipa kerrankin siivottua ne kaapit. Ainakin kaappisi rakastaa vuotta 2020.

7. Vaikka covid-19 on vakava, niin nyt, kun jokainen palveluammattia tekevä on linnoittautunut pieneen pleksiseen akvaarioon, voi vain arvata, että tämä vuosi on tullut niiden valmistajille taivaanlahjana. Kuka olisi vielä viime vuonna arvannut, että pleksilasin valmistus on uusi Supercell ja Nokia?

Vuoden 2020 haittapuolien listasta tulisi luonnollisesti pidempi, mutta tämä vuosi on pakottanut monet pysähtymään ja miettimään, mikä oikeasti on tärkeää elämässä. Ja silläkin on arvonsa.

Ja hei, vielä yksi positiivinen asia tässä vuodessa: kun aloittaa pohjalta, vuodesta 2021 ei voi tulla kuin parempi.

1 kommentti