Karita Mattilan ensi-ilta oopperassa Covid fan tutte: ”Suomalaisten sydämellisyys liikuttaa – Kunpa emme väsyisi välittämään”
Kulttuuri
Karita Mattilan ensi-ilta oopperassa Covid fan tutte: ”Suomalaisten sydämellisyys liikuttaa – Kunpa emme väsyisi välittämään”
Oopperalaulaja Karita Mattila on viettänyt koronavuotta Suomessa. Ooppera Covid fan tutte saa ensi-iltansa Kansallisoopperassa 28.8.2020.
28.8.2020
 |
Apu

Oopperalaulaja Karita Mattila, 59, on ollut viimeiset viisi kuukautta Suomessa. Koti Yhdysvalloissa Floridassa saa odottaa, kunnes koronatilanne helpottaa maailmalla.

– Kevät on ollut englanniksi sanottuna aika bizarre, kuten kaikilla muillakin. En ole ollut sitten opiskeluaikojeni Suomessa näin pitkään. Suomalaiset ovat olleet aivan ihania, hurmaavan ujoja ja kilttejä minulle, Mattila kertoi Kansallisoopperan ja -baletin lehdistöavajaisissa.

Tähti on harjoitellut viime aikoina uutuusooppera Covid fan tuttea, joka saa ensi-iltansa Kansallisoopperassa perjantaina 28.8.2020.

– Tässä on kirjaimellisesti kohtauksia koronakeväästä. Koronassa itsessään ei ole mitään nauramista, huumori piilee meissä ihmisissä.

Koronan suhteen Mattila toivoi, että ihmiset jaksaisivat vielä kantaa vastuuta.

– Kunpa emme väsyisi välittämään itsestämme ja läheisistämme.

Mattila kertoi oppineensa paljon itsestään Suomessa olemisen aikana.

– Jotain panssareita on sulanut, ehkä olen suojellut itseäni vähän liikaakin. Minua liikuttaa hirveästi suomalaisten sydämellisyys. Olen myös kokenut arvostusta.

Vaikka häntä harmitti, että ei ole päässyt puoleen vuoteen kotiinsa, Mattila ei valita.

– Monella on vielä hurjempaa ja haasteellisempaa. Täällä lintukodossa minulla on kaikki hyvin.

Kommentoi »