Apu

Kari Väänänen: Avaruutelaisia

Kari Väänänen: Avaruutelaisia
– Kohtapa on isänmaamme kaikkien ufojen mielenkiinnon kohteena, sillä ­Sisä-Suomesta kuuluu kummia, Kari Väänänen kirjoittaa.
Julkaistu: 22.6.2019

Toivon hartaasti, että älyllistä elämää olisi maapallon ulkopuolellakin, ja että nuo muukalaiset vihdoin tulisivat ja pelastaisivat ihmiskunnan itseltään. Seuraan silloin tällöin töllöstä sarjaa, jossa yritetään kovin todistaa, että avaruutelaiset vierailivat täällä jo tuhansia vuosia sitten.

Yksi asia minua surettaa. Ohjelmassa ei ole kertaakaan annettu ymmärtää, että nuo muukalaiset olisivat koskaan historian hämärissä vierailleet suloisessa Suomessamme. Kaikkialla muualla he ovat kyllä käyneet jälkensä jättämässä, jopa hitto Norjassa. Mutta nyt asian tila muuttuu ja kohtapa on isänmaamme kaikkien ufojen mielenkiinnon kohteena, sillä ­Sisä-Suomesta kuuluu kummia.

Koposen Arska Pönttölän kylästä kertoo, ­että hänellä on näyttää pitäviä todisteita siitä, että avaruusäijät ja -muijat ovat jo kauan sitten vierailleet Pönttölässä ja sinne pyramidinsa rakentaneet. Vaikka eiväthän ne ole pyramideja, vaan tietenkin lentävien lautasten laukaisualustoja. Siksi Pönttölän porukat ovat rakentaneet pihakaivonsakin pyramidin muotoisiksi jo tuhansia vuosia, tai ­pari vuotta kuitenkin. Jotkut maalaavat ­talonsa sinisiksi, että ufot tietäisivät, että täällä sitä on oikeita ufouskovia, että laskeutuu vaan ja vassokuu, vie mukanaan taivaan tähtitarhoihin.

Lisäksi Arska tietää, että Karppisen viljapeltoon oli ilmestynyt humanoidin hahmo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Pellossa erottuu selkeästi makaavan avaruus­ukon ääriviivat. Joku tosin yritti väittää, ­että Sutisen Ykä siihen oli yöllä sammunut, mutta tuollaiset väitteet Arska kuittaa kaikkitietävällä hymyllä. Kyllä hän ­tietää. Samalla suoralla hän oli kerran nähnyt, kuinka rivistö kirkkaita valoja oli lentänyt huimaa vauhtia hänen ylitseen Karppiselle päin. Joku huomautti, että kun lojuu selällään traktorin lavalla tuhannen päissään ja tuijottaa taivaalle, niin katulamppujen ­valot saattaisivat ajaa saman asian.

Arska muuten väittää, että hän on avaruutelaisten jälkeläinen suoraan alenevassa polvessa. Hänen mukaansa eräs avaruusäijä oli lempinyt Hietas Eevan esiäitiä aikojen alussa ja siitä sai Koposen suku alkunsa, sillä tuon tähtihemmon nimi sattui olemaan Koponen. Olivat tulleet jostakin Rapusumun seutuvilta vilkaisemaan, että mitä tälle kantille Linnunrataa kuuluu. Ja siitä se lähti, koko Koposen suku ja Pönttölän seutukunnan asutus.

Arska oli epäämättömästi ehta avaruuspoika

Suuri ulkomainen avaruutelaisten tietäjä, joku Eerikki von se oli, vieraili Pönttölässä ja näki heti selviä todisteita siellä sun täällä ja piti itsestään selvänä, että Kopos Arska oli tähtisukua, sillä olihan tällä vain yhdeksän sormeakin. Jotkut väittivät Arskan krapuloissaan vetäisseen kirveellä sormensa poikki, mutta sillä ei ollut tälle Eerikille ­todistuksellista arvoa.

Arska oli epäämättömästi avaruuspoika. Ehta sellainen. Samaa väitti eräs af Kraani. Avaruutelaisia on tämä Koposen poika. ­Selvästi.

Näinpä on Suomikin polkaistu universumin kartalle ja avaruutelaisten kiinnostus maatamme kohtaan on suuri. Pitänee alkaa valmistella heille laskeutumisalustaa tuohon rantaan, jos tulisivat vaikka kaffelle. Kestäsköhän ponttilauta ­niitten aluksen painon? Valua en ­viittis tehä.

Kommentoi »