Kaija Koo päätti eron jälkeen, että kukaan ei ikinä tule hoitamaan hänen talouttaan – ”Kellään ei ole minuun valtaa parisuhteessa”
TV-dokumentti
Kaija Koo päätti eron jälkeen, että kukaan ei ikinä tule hoitamaan hänen talouttaan – ”Kellään ei ole minuun valtaa parisuhteessa”
Uusi tv-dokumentti kertoo esimerkiksi sen, mikä yhdistää Kaija Koota ja Roope Ankkaa. Kaija Koo: Tinankenkäkuningatar Yle Areenassa ja TV1:llä perjantaina 6.1. klo 19.
1Kommenttia
Julkaistu 6.1.2023
Apu

Yli 40-vuotisen uran suomalaisessa musiikimaailmassa tehnyt Kaija Koo tietää vahvuutensa.

”Mä käytän ääntä niin et se menee tunteisiin.”

Hän myös tietää, että musiikki voi merkitä hänen kuulijoilleen enemmän kuin vain mukavaa keikkakokemusta.

”Ei tää oo pelkkää viihdettä, tää on tosi vakavaa työtä.”

Pia Asikaisen ohjaamassa ja käsikirjoittamassa dokumentissa Kaija Koo: Tina­kenkäkuningatar käydään läpi vuonna 1993 albumilla Tuulten viemää suursuosioon nousseen artistin elämää aina lapsuuden mökkikesistä täyteen pakatuille areenoille. Suosio on mukavaa, julkisuus ei.

”Ihmisten on vaikea ymmärtää, miten ahdistavaa on olla aina tarkkailtavana. Kun mä astun ovesta ulos, mä koen olevani aina jotenkin saalis.”

Kaija Koo päätti avioeronsa jälkeen, että kukaan ei ikinä tule hoitamaan hänen talouttaan. ”Pysyn kaikin tavoin itsenäisenä. Kellään ei ole minuun valtaa parisuhteessa. Siitä mä pidän huolen.”

Myös media saa osansa.

”Haluaisin perustaa lehden, jonka nimi on Kasi. Lehdistön uhrit voisivat kertoa miten ne asiat oikeesti meni. Niin paljon kirjoitetaan valheita ja semmoista soopaa.”

Kaija Koo muistelee, kuinka epäluotettavana pidetystä keikkapaikasta piti saada palkkio varmuuden vuoksi heti käteisenä. Se johti kokeiluun.

”Aku Ankka -fanina oli pakko kokeilla: rahat hotellihuoneen sängylle ja siellä ­pulikoin kuin Roope Ankka.”

Kaija Koo: Tinakenkäkuningatar nyt Yle Areenassa. TV1 perjantai 6.1. klo 19.00.

1 kommentti