Kaija Kärkinen 60 vuotta: ”Viimeinkin uskon riittäväni minuna – Itsetunto ei ole vahvimpia puoliani, mutta Ile on uskonut minuun”
Henkilöt
Kaija Kärkinen 60 vuotta: ”Viimeinkin uskon riittäväni minuna – Itsetunto ei ole vahvimpia puoliani, mutta Ile on uskonut minuun”
Kuusikymmenvuotiaan silmin maailma näyttää ristiriitaiselta. Kärkisellä on kaksi aikuista lasta, ja keskustelut heidän kanssaan ovat olleet valaisevia. – Nuorten seurassa maailma avartuu.
Julkaistu 9.9.2022
Apu

Laulaja, näyttelijä Kaija Kärkinen on kiireisempi kuin pitkään aikaan. Hän näytteli kesällä Lappeenrannan kesäteatterissa ja aloitti vastikään duokeikat puolisonsa Ile Kallion kanssa. Kärkinen treenaa paraikaa bändin kanssa, on nauhoittanut äänikirjaa ja näyttelee pian Tampereen Työväen Teatterissa Come From Away -musikaalissa.

– Olen onnellinen, että tässä vaiheessa uraa ja ikää pääsen tekemään monipuolisesti teatteria ja musiikkia.

Kuudenkympin rajapyykkiä Kärkinen ei ole juuri miettinyt.

– Kun on saanut olla terve ja tehdä töitä koko ajan ja niin monen ikäisten ihmisten kanssa, ei muista vanhenevansa, hän naurahtaa.

Kärkinen kertoo olevansa nyt armollisempi itseään kohtaan kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten.

– Itsekritiikkini on ollut kovaa. Olen kamppaillut sen kanssa nuoresta asti. Viimeinkin uskon riittäväni minuna.

Kuusikymmenvuotiaan silmin maailma näyttää ristiriitaiselta. Kärkisellä on kaksi aikuista lasta, ja keskustelut heidän kanssaan ovat olleet valaisevia.

– Nuorten seurassa maailma avartuu. Voi, kunpa he pääsisivät vallankahvaan. He saisivat energiallaan paljon aikaan.

Toisaalta Kärkinen on huolestunut eurooppalaisten yhteiskuntien kehityksestä.

– Politiikassa eivät riitele asiat, vaan ihmiset ja ideologiat. Konservatiiviset arvot nousevat. Se on suuri pettymys.

Syntymäpäivänsä kynnyksellä Kärkinen toivookin, että muistaisimme kohdatessamme, että meillä on enemmän yhteistä kuin eroja. Hän lähettää vielä terveisiä puolisolleen.

– Kiitän Ileä yli 30 vuoden sparrauksesta. Itsetuntoni ei ole vahvimpia puoliani, mutta Ile on uskonut minuun. Olen saanut häneltä rohkeutta tehdä tärkeitä asioita, vaikka ne pelottaisivat.

Kaija Kärkinen

Syntynyt Sodankylässä 9. syyskuuta vuonna 1962. Laulaja, sanoittaja ja näyttelijä. Suomen Musiikintekijät ry:n hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2012. Asuu Espoossa puolisonsa muusikko Ile Kallion kanssa. Laajennettuun perheeseen kuuluu kaksi aikuista poikaa sekä Kallion kolme tytärtä edellisestä liitosta.

Kommentoi »