Apu

Juontaja Niina Backman: En ole aina ollut hyvä äiti

Parikymppisenä esikoistyttärensä saanut Niina Backman haluaa lapsilleen hyvän koulutuksen, koska hän itse jätti lukion käymättä.
Kuvat Jaakko Jaskari /A-lehdet

Radio Novasta ja televisiosta tuttu juontaja Niina Backman iloitsi perjantai-iltana Radiogaalassa siitä, että esikoistytär Peppi oli juuri täyttänyt 14 vuotta. Hänellä on Pepin lisäksi myös kaksi lasta nykyisen miehensä Lorenz Backmanin kanssa.

- Peppi pärjää koulussa hyvin, koska pidän sen suhteen aikamoista kuria. Se johtuu siitä, että itse en aikoinaan pärjännyt kauhean hyvin, enkä käynyt lukiota. Haluan, että Pepillä on mahdollisuus valita. Kun hoitaa homman kotiin, on enemmän vaihtoehtoja, Backman sanoi.

Lukion sijaan nuori Niina päätti lähteä maailmalle.

- Monta kertaa mietin jälkikäteen olisiko pitänyt palata koulunpenkille. En ole palannut, mutta haluan hoitaa asian omien lasteni kanssa niin, että olen aktiivisesti mukana koulunkäynnissä. Sellaista mahdollisuutta minulla ei koskaan ollut, ja ajauduin aina vaan johonkin.

Peppi on äitinsä tavoin kasvamassa todelliseksi kaunottareksi.

- Jos hän haluaisi malliksi, toki kannustaisin häntä siinä. Mutta onhan niitä muitakin aloja. Hienointa ehkä on, että teini-ikäisen kanssa voi keskustella ja saada asioihin uusia näkökulmia. Pepillä on oikeasti älliä.

Kun Backman sai Pepin yhdessä mediapersoona Wallu Valpion kanssa, hän oli vasta parikymppinen.

- Nyt kun jälkikäteen mietin olinko valmis äidiksi: en, vaikka omasta mielestäni olin. Silloin olin niin mustavalkoinen. Entä olenko ollut hyvä äiti? En aina. Olenko osannut käyttäytyä kasvatuksellisesti oikein? En aina. Mutta olen toiminut niillä kyvyillä parhaani mukaan, ja olen kehittynyt koko ajan. Äitiydessä jännintä on se, että sitä kokee aina ja ikuisesti huonoa omaatuntoa. Onneksi myös oma äitini kokee!

Julkaistu: 16.3.2018
Kommentoi »