Jukka ja Sari Jalonen – 30 vuoden liiton salaisuus: "Hyvä symbioosi – Ei välttämättä tarvitse sanoa mitään, kun tietää mitä toinen ajattelee"
Puheenaiheet
Jukka ja Sari Jalonen – 30 vuoden liiton salaisuus: "Hyvä symbioosi – Ei välttämättä tarvitse sanoa mitään, kun tietää mitä toinen ajattelee"
Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen ja Sari-vaimo täydentävät toisiaan. Pitkän liiton vaikeimmat hetket liittyivät ulkomailla asumiseen ja jatkuvaan muuttamiseen.
1Kommenttia
Julkaistu 17.1.2020
Apu

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen saapui torstaina Sari-vaimonsa kanssa juhlimaan Urheilugaalaan Hartwall Arenalle. Pitkään yhdessä olleella pariskunnalla tulee kesällä täyteen 30 vuotta yhdessä.

– Meillä on hyvä olla yhdessä, toisen kanssa on helppo olla. Välttämättä ei tarvitse edes sanoa mitään, toinen tietää mitä ajattelee. Meillä on hyvä symbioosi, Jukka mietti suhteen vahvuuksia.

– Lisäksi olemme luonteeltamme erilaisia. Ehkä täydennämme toisiamme siinä suhteessa, Sari-vaimo pohti kestävän liiton salaisuutta.

Takki tyhjä turnausten jälkeen

Parisuhteen haastavampia aikoja koettiin kun nyt jo aikuiset pojat olivat pieniä.

– Silloin asuimme ulkomailla, reissasimme paljon ja vaihdoimme paikkaa usein Jukan työpaikan perässä. Se oli minulle henkisesti vaikeaa, kun piti sopeutua aina uuteen paikkaan, Sari pohti.

Vuonna 2011 pariskunta muutti pysyvästi Suomeen.

– Sen jälkeen olemme olleet täällä.

Sari ei juurikaan matkusta maailmalla Jukan mukana.

– Haluan antaa hänelle työrauhan. Kisoja olen joskus ollut katsomassa.

Kun Jukka tulee matkoiltaan kotiin, hänellä kestää pitkään latautua.

– Turnauksen jälkeen takki on tyhjä, eikä ne matkustamiset, aikaerot ja muut ole mitään lasten leikkiä. Siinä menee päivä, että pääsee jaloilleen. Se voi olla vaimolle vähän vaikeaa, Jukka myönsi.

MM-kisoista palautuminen vei aikaa

MM-kisojen jälkeen palautuminen otti vielä pidemmän ajan.

– Isojen kisojen jälkeen saattaa mennä viikko tai kaksikin ennen kuin Jukka palaa arkeen, Sari lisäsi.

Pariskunnalla on 23- ja 25-vuotiaat pojat.

– He ovat jo omillaan. Hetken aikaa oli tyhjiö kun he muuttivat pois kotoa, kun ei tarvitse enää tehdä ruokaa niin paljon tai pestä pyykkiä. Nyt on enemmän aikaa itselle, Sari sanoi.

1 kommentti