Apu

Juha Tapio teki täyskäännöksen


Suosikkilaulaja Juha Tapio suunnitteli tekevänsä yhteiskunnallisesti kantaa ottavan levyn, mutta kuinkas sitten kävikään?
Kuvat Rami Marjamäki

Suosikkilaulaja Juha Tapio sukelsi tänään studioon tekemään uutta levyä. Artistin kesästä tulee  työntäyteinen: viikot kuluvat levytysstudiossa ja viikonloput keikoilla. Lomaa ei ole luvassa.

- Tämä on pitkän projektin loppuhuipennus. On hauskaa, että olen voinut keskittyä kunnolla biisien tekemiseen. Niistä syntyikin kymmenittäin, mutta vain 13 pääsee levylle.

Kesken luomisprosessin Juha Tapio teki täyskäännöksen:

- Ensin ajattelin ottaa kantaa asioihin ja tehdä oikein yhteiskunnallisen levyn. Sitten mietin, mitä ihmiset todellisuudessa tarvitsevat silloin, kun talous menee päin persettä. Haluavatko he kuunnella kurjuutta levyltäkin? Ei elämässä kaikki ole kiinni siitä, miten pörssissä menee!

Niinpä jäyhäksi pohjalaiseksi itsensä määrittelevältä Juha Tapiolta kuullaan syksyllä iloisia, energisiä, raikkaita ja toiveikkaita kappaleita.

- Näitä mun lauluja, Ikaalisten Iskelmäparatiisissa yleisönsä villinnyt suosikki sanoo.

Loppusyksystä Juha Tapio lähtee kiertueelle isoihin saleihin. Mukaan hän ottaa mukaansa oman viisimiehisen bändinsä, jota vahvistetaan muun muassa taustalaulajilla. 

Teksti Marja Aarnipuro

Kuva Rami Marjamäki

Julkaistu: 10.6.2013