Kuukauden horoskooppimerkki: Jousimies
Ajanviete
Kuukauden horoskooppimerkki: Jousimies
Liikunnallinen ja levoton jousimies on kuukauden horoskooppimerkki.
Julkaistu 29.11.2018
Apu

Eläinradan kymmenes merkki jousimies on tunnettu sosiaalisuudestaan, levottomuudestaan ja matkusteluhalustaan. Vuoden pimeimpään aikaan syntyneet merkin edustajat ovat luonteeltaan aktiivisia, kunnianhimoisia ja valoisia, optimismi kantaa vaikeissakin elämäntilanteissa. Jupiterin hallitsema merkki tähtää elämässään korkealle, monelle se tarkoittaa matkusteluvietin toteuttamista, pitkäjänteistä opiskelua tai oman elämänfilosofian toteuttamista politiikassa tai uskonnossa. Monet uskonnolliset johtajat, kuten paavi Franciscus (17.12.), edustavat tätä merkkiä.

Jousimies kaipaa elämäänsä jatkuvaa vaihtelua ja muutoksia, aloilleen asettuminen voi olla työlästä. Jousimies avartaa maailmankuvaansa matkustelemalla, monesti myös asumalla ulkomailla. Moni maailmaa kiertävä huippu-urheilija edustaa juuri jousimiehen merkkiä, Saku Koivu (23.11.), Tero Pitkämäki (19.12.) ja Mika Salo (29.11.) ovat tottuneet istumaan lentokoneissa urheilu-urallaan.

Jousimies ulkoilee mielellään: harrastusten piiriin kuuluu monesti vaellus, metsästys tai marjastus. Myös vauhdikkaat moottoripyörät, rohkeutta vaativat laskuvarjohypyt tai huimapäinen vuorikiipeily ovat merkille tuttuja.

Opiskelu on merkin edustajille usein koko elämän kestävä projekti, tiedonjano vie koulun penkille aina uudestaan. Akateemisuus on osalle lähes välttämätöntä, kunnianhimoinen matka kohti oman alan huippua tapahtuu pitkäkestoisen opiskelun myötä. Tiedon eteenpäin vieminen on osalle luonnollinen jatke elämänkulussa, moni opettaja tai kouluttaja kuuluu juuri tähän merkkkiin. Fanaattisen jousimiehen kanssa väittelyyn joutuminen ei aina ole herkullinen tehtävä, huikean sitkeää periksiantamattomuutta ei löydy mistään muusta merkistä.

Lapsuusmaisema

Jousimieslapsi osoittaa heti alkutaipaleellaan upeaa aloitteellisuutta, leikin alullepano kun sujuu niin vaivatta. Urheilullisuus ja kiinnostus liikuntaa kohtaan näkyy varhaisessa vaiheessa. Viisaat vanhemmat antavat jousimieslapsen kokeilla siipiään monimuotoisissa harrastuksissa. Lyhytjänteisyys näkyy lapsuuden ja nuoruuden aikana vaihtuvina kavereina ja harrastuksina. Uuteen ympäristöön jousimies kuitenkin sopeutuu ilmiömäisesti.

Työ, ura ja ammatti

Jousimies julistaa usein omaa elämänfilosofiaansa työn tai harrastustoiminnan kautta. Siksi toimittajan, opettajan, papin tai lähetyssaarnaajan työt sopivat hänelle mainiosti. Matkustaminen kiinnostaa, joten hän valitsee lentoemännän, matkaoppaan tai lentokapteenin uran. Myös liikkuva työ myyntiedustajana on mahdollinen. Kiinnostus yhteiskunnallisia asioita kohtaan tekee jousimiehestä fanaattisen poliitikon, tiukkapipoisen lakimiehen tai idealistisen maailmanparantajan, jonka tehtävä on käännyttää muut puolelleen.

Levottomuus voi aiheuttaa ongelmia työssä. Jatkuva työpaikan tai työtehtävien muuttuminen luo turvattomuuden tunnetta. Liikunnallinen jousimies on loistava valmentaja, ammattiurheilja tai kommentaattori. Hyväntekijä Jupiter siirtyi 12 vuoden tauon jälkeen jousimiehen merkkiin, joten vuosi 2019 on monelle merkin edustajalle erityisen antoisa opiskelun, uuden työn tai uran saralla.

Terveys/hyvinvointi

Jousimiehen merkki hallitsee lantiota, luita ja reisiä. Liikunta- ja urheiluvammat ovat tyypillisiä tälle merkille, myös loukkaantumiset ja onnettomuudet pakottavat hidastamaan vauhtia. Osa joutuu turvautumaan vanhuusiällä polvien tai lonkan keinoniveliin.

Rakkaus/ihmissuhteet

Jousimies on tulimerkkinä kiivas ja intohimoinen. Rakkaudessa hän tekee aloitteen ja ilmaisee tunteitaan vahvasti. Nuorempana jousimies saattaa olla melkoinen seikkailija, aloilleen asettuminen ei kiinnosta. Sopivan kumppanin löydyttyä jousimies ei aikaile suhteen etenemisen kanssa. Kosintaa tai vahvempaa sitoutumista joutuukin sitten odottelemaan pitempään. Osa jousimiehistä ei välttämättä sitoudu lainkaan, ikisinkkuja näkee tässä merkissä harvinaisen paljon.

Rakkaudessaan jousimies tarvisee paljon tilaa ja omaa aikaa. Osaava ja innostava keskustelija saa kumppanuuden syttymään liekkeihin. Matkustelunhaluinen jousimies löytää rakkauden usein ulkomailta.

Jousimies

22.11.–21.12.

Planeetta: Jupiter.

Värit: vaaleansininen.

Kuuluisia jousimiehiä: Niina Lahtinen, Aku Hirviniemi, Jani Toivola, Woody Allen, Britney Spears, ­Marion Rung, Roope Salminen, Paavo Arhinmäki, Pepe Willberg, Cheek.

Parhaat kumppanit: kaksonen, oinas, leijona.

Haastavimmat ­kumppanit: kalat, neitsyt.

1 kommentti