Roskan kertomaa: Johanna Sandin keräsi Suomenlahden rannalta roskia ja teki niistä taidetta – kuvat
Kulttuuri
Roskan kertomaa: Johanna Sandin keräsi Suomenlahden rannalta roskia ja teki niistä taidetta – kuvat
"Tupakantumppi on tavallisin roska rannoilla, merissä ja luonnossa. Eikö todellakaan vieläkään tiedetä, että tumppi sisältää muovia, eikä ikinä maadu? Vai onko kyse välinpitämättömyydestä ja ylimielisyydestä”, Johanna Sandin pohtii.
Julkaistu 21.7.2022
Apu
Pitsiliina, Mandala. ”Teos on kuvattu parvekkeella. Iso osa muovista on epämääräisiä palasia isommasta esineestä. Näitä rupesin kutsumaan UPOiksi – Unidentified Plastic Object.”
Rainbow – #proud.
At the end of my rope – Köysiä ja trossi. ”Sain viestin tutulta Facebookissa, että rannalla on pätkä valtavasta trossista (aluksen kiinnitysköydestä). Kolmen kaverin kanssa haimme sen rannalta.”
No butts – Tupakantumppeja. ”Lopetin laskemisen, kun pääsin kymmeneentuhanteen. Tumppi on tavallisin roska rannoilla, merissä ja luonnossa. Eikö todellakaan vieläkään tiedetä, että tumppi sisältää muovia, eikä ikinä maadu? Vai onko kyse välinpitämättömyydestä ja ylimielisyydestä?”
Single use. ”Olen kuvannut jokaisen lasin ja mukin, ja asetellut ne digitaalisesti yhteiselle taustalle. Tehdessäni kuvaa mietin, miksi valmistamme kertakäyttötavaraa materiaalista, joka on äärimmäisen kestävää eikä häviä.”
Merihevonen. ”Halusin tehdä jotain vihreää, ja jostain tuli mieleen merihevonen. Googlasin merihevosia, valitsin sopivan kuvan ja puhelin – jossa kuva oli – toisessa kädessä asettelin muovinpalasia valkoiselle taustalle.”
Kommentoi »