Jazzmuusikon vapaapäivä
Matkailu
Jazzmuusikon vapaapäivä
Missä jazzmuusikko Timo Lassy käy kuuntelemassa jazzia, kun hän reissaa maailmalla. Katso tärpit.
23.6.2016
 |
Mondo

Jazzmuusikko Timo Lassy on esiintynyt ympäri maailmaa. Minne hän itse matkustaa kuuntelemaan maailman parasta jazzia?

New York Nykissä pääsee kuulemaan hyvää jazzia vaikka joka ilta. Yksi suosikeistani on pieni mutta arvostettu Smalls (smallslive.com) Greenwich Villagessa. Alkuillasta klubilla soittaa kovia paikallisia bändejä, jonka jälkeen alkavat jamit. Sopii jazz-aloittelijallekin.

San Francisco SFJAZZ Center (sfjazz.org/center) on muutama vuosi sitten valmistunut musiikkitalo, jossa soittavat jazzhuiput ympäri maailmaa. Akustiikka on loistava.

Pariisi Kun asuin Euroopan jazzpääkaupungissa Pariisissa, kävin esiintymässä Duc des Lombardsissa (ducdeslombards.com). Hämyisessä ja hyvätasoisessa jazzravintolassa ohjataan pöytiin ja tarjoilu pelaa. Samasta korttelista löytyy kolme muutakin jazzpaikkaa.

Amsterdam Kävin Bimhuis-klubilla (bimhuis.com) usein, kun asuin Amsterdamissa 1990-luvulla. Sittemmin Bimhuis laajennettiin isoksi konserttipaikaksi, mutta jazz on edelleen hemmetin hyvää.

Tokio Newyorkilainen Blue Note -jazzklubiketju on levinnyt Italiaan ja Japaniin. Tokion Blue Note (bluenote.co.jp) on kallis mutta todella laadukas klubi. Japanilaiset diggaavat jazzista ja paikalle lennätetään usein isoja tähtiä Yhdysvalloista.

Kommentoi »