Apu

Jazzia ja puhetta

Jazzia ja puhetta

Seitsemäs SuomiAreena tuo heinäkuussa 46. kerran pidettäviin Pori Jazzeihin ihmisiä rauhannobelististi Tawakkol Karmanista ministeri Krista Kiuruun ja näyttelijä Petteri Summaseen.
Teksti Tuula Nieminen
Mainos

– Pääsin pois Nizzasta, Lasse Lehtinen sanoi ja kertoi viettävänsä vaimonsa kanssa mainitussa kaupungissa toukokuut. Lasse on vihreän parsan ja MTV3:n Merja Ylä-Anttilan ystävä.

– Vanha työkaveri, Merja määritteli Lyylin päivän lysteissä Musiikkitalolla.

– Paras mahdollinen haastateltava, Maikkarin uutisten päätoimittaja Heikki Piuhola kuvaili Lenita Airistoa, kokenutta Porin-kävijää. – Kysyn paneelissa, onko Suomella globaalisti pallo hallussa näkökulmana menestys, työ ja talous, Lenita selosti.

– Pääsen samalle lavalle Norah Jonesin kanssa, Aija Puurtinen kehaisi ja luonnehti maailmantähden musiikkia sopivaksi kesäiseen iltapäivään. – Kaikki on hyvin, kun pomo on paikalla, Esa Kuloniemi kuvaili suhdetta lettipäähän. Letit  ovat kuulemma laiskan kampaus.

– Ehkä paras kesä oli 1983. Ei tähtiä, mutta hyvä fiilis. Sateisin oli 1979, mutta kaikilla oli kivaa, Jyrki Kangas muisteli (edelleen jatkuvia) elämänsä jazzeja.

– Esiinnyn Porissa kahteen otteeseen, muun muassa Tairetta ja repattia -iltamissa, Mari Rantasila sanoi ja väitti, ettei hänen alkuperäisporilaisuudellaan ole osuutta asiaan. Elokuvaohjaaja muhittaa uusia projekteja.

– SuomiAreena on esimerkki suomalaisesta hulluudesta, Eero Heinäluoma analysoi. Katja Leppäkoski johtaa nyt Musiikkitaloa, mutta kesäsydän sykkii vanhasta muistista Porissa. Arkkipiispa Kari Mäkinen johdattaa "pantakaulat" Poriin kattavana teemana Jumala.

Kuvat: Atte Kajova

Julkaistu: 25.5.2012