Apu

Jazzia ja puhetta

Jazzia ja puhetta
Seitsemäs SuomiAreena tuo heinäkuussa 46. kerran pidettäviin Pori Jazzeihin ihmisiä rauhannobelististi Tawakkol Karmanista ministeri Krista Kiuruun ja näyttelijä Petteri Summaseen.
Julkaistu: 25.5.2012
– Pääsin pois Nizzasta, Lasse Lehtinen sanoi ja kertoi viettävänsä vaimonsa kanssa mainitussa kaupungissa toukokuut. Lasse on vihreän parsan ja MTV3:n Merja Ylä-Anttilan ystävä.
– Vanha työkaveri, Merja määritteli Lyylin päivän lysteissä Musiikkitalolla.
– Paras mahdollinen haastateltava, Maikkarin uutisten päätoimittaja Heikki Piuhola kuvaili Lenita Airistoa, kokenutta Porin-kävijää. – Kysyn paneelissa, onko Suomella globaalisti pallo hallussa näkökulmana menestys, työ ja talous, Lenita selosti.
– Pääsen samalle lavalle Norah Jonesin kanssa, Aija Puurtinen kehaisi ja luonnehti maailmantähden musiikkia sopivaksi kesäiseen iltapäivään. – Kaikki on hyvin, kun pomo on paikalla, Esa Kuloniemi kuvaili suhdetta lettipäähän. Letit  ovat kuulemma laiskan kampaus.
– Ehkä paras kesä oli 1983. Ei tähtiä, mutta hyvä fiilis. Sateisin oli 1979, mutta kaikilla oli kivaa, Jyrki Kangas muisteli (edelleen jatkuvia) elämänsä jazzeja.
– Esiinnyn Porissa kahteen otteeseen, muun muassa Tairetta ja repattia -iltamissa, Mari Rantasila sanoi ja väitti, ettei hänen alkuperäisporilaisuudellaan ole osuutta asiaan. Elokuvaohjaaja muhittaa uusia projekteja.
– SuomiAreena on esimerkki suomalaisesta hulluudesta, Eero Heinäluoma analysoi. Katja Leppäkoski johtaa nyt Musiikkitaloa, mutta kesäsydän sykkii vanhasta muistista Porissa. Arkkipiispa Kari Mäkinen johdattaa "pantakaulat" Poriin kattavana teemana Jumala.
Kuvat: Atte Kajova
Kommentoi »