Jarkko Sipilä: Verivelka
Ajanviete
Jarkko Sipilä: Verivelka
Avun supersuosittu dekkarisarja podcastina! Kuuntele dekkarimestari Jarkko Sipilän hyytävän jännittävä Verivelka. Tähän jää koukkuun!
5Kommenttia
Julkaistu 5.11.2018
Apu

Voit kuunnella dekkarisarjan myös Apple Podcastissa tai Spotifyssa:

Jakso 1: Tarina alkaa

Arto Rinne ei pysty maksamaan huumekaupasta syntynyttä velkaansa. Rinnettä pahoinpidelleet velanperijät asettavat tekaistuilla koroilla kahdeksaan tuhanteen euroon paisutetun maksun takarajan vuorokauden päähän. Jos alatason huumekauppias ei maksaisi, hänen kävisi huonosti. Rinne päättää hakea apua Eero Salmelalta, joka puolestaan pyytää Kulmapubin terassille lahtelaisena gangsterina esiintyvän poliisituttunsa, murharyhmän Suhosen.

Jakso 2: Rahat loppu

Pikkurikollinen Arto Rinne on joutunut velanperijöiden kynsiin, muttei halua turvautua poliisiin. Murharyhmä saa kuitenkin vihiä tapauksesta, kun lahtelaisena gangsterina esiintynyt Suhonen tapaa miehen Kulmapubin helteisellä terassilla. Rinteen on määrä maksaa velkansa Espoossa Niittykummun Teboililla puolenpäivän aikaan. Suhosen esittämä Suikkanen lupasi turvata Rinteen taustan, mutta rahaa Suikkasella ei ole.

Jakso 3: Gangsterit

Murharyhmän Suhonen ja pikkurikollinen Arto Rinne saapuvat Niittykummun Teboilin pihaan. Asemalla odottaa gangsterikaksikko, joka perii aiemmin pahoinpitelemältään Rinteeltä kuviteltujen korkojen kanssa kahdeksaantuhanteen noussutta huumevelkaa. Rinne ei halunnut turvautua poliisiin, mutta Suhonen ujuttautuu mukaan lahtelaisena gangsterina, Suikkasena. Karhuryhmä varmistaa operaatiota.

Jakso 4: Palkkamurha

Helsingin murharyhmä on päässyt palkkamurhasuunnitelman jäljille. Tiedustelumies Suhonen on ujuttautunut kuvioon lahtelaisena gangsterina nimeltä Suikkanen. Poliisilla on kuitenkin iso ongelma: ei tiedetä kuka on tarkoitus tappaa.

Jakso 5: Kuka on kohde?

Helsingin murharyhmän Suhonen on soluttautunut mukaan kuvioon, jossa aiotaan tehdä palkkamurha. Suhonen esiintyy lahtelaisena gangsterina Suikkasena, jonka on määrä olla arvaamattoman väkivaltaisen John Lambon eli entisen Jussi Perälän apuna.

Jakso 6: Tähtäimessä Takamäki

Murharyhmän Suhonen on soluttautunut lahtelaisena gangsteri Suikkasena kuvioon, jossa tarkoituksena on tehdä palkkamurha. Kohteeksi paljastuu Suhosen pomo, rikoskomisario Kari Takamäki. Suhonen ja arvaamaton John Lambo ovat sopineet tapaavansa puolen päivän aikaan suunnittelemaan tekoa.

Jakso 7: Tutkimuksen suunta epätarkka

Komisario Takamäki on valikoitunut palkkamurhan kohteeksi syystä, jota hän ei itsekään tiedä. Murharyhmän Suhonen on soluttautunut lahtelaisena gangsterina nopeasti etenevään kuvioon, jossa Suikkasen ja arvaamattoman John Lambon kohteena on Takamäki. Lamboa ei kannata ottaa kiinni, koska muuten murhan tilaaja jää vapaalle etsimään uutta tekijää. Poliisin koneisto jauhaa, mutta suunnasta ei ole tarkkaa tietoa.

Jakso 8: Ei pidätystä

Rikoskomisario Kari Takamäki on valikoitunut palkkamurhan uhriksi syystä jota poliisi ei tiedä. Suhonen on soluttautunut lahtelaisena rosvona murhakuvioon mukaan. Poliisi ei halua ottaa toiseksi tekijäksi epäiltyä John Lamboa eli entistä Jussi Perälää kiinni, koska tarkoitus on selvittää palkkamurhan teettäjä.

Jakso 9: Ruumiita

Lahtelaista gangsteria esittävä Suhonen ja arvaamaton psykopaatti John Lambo odottavat komisario Takamäkeä Kruununhaan sivukadulla. Tarkoitus on kidnapata komisario ja surmata hänet. Pakettiauton takaosassa on myös Lambon aiemmin tappaman apurinsa ruumis. Poliisi voisi ottaa Lambon kiinni, mutta silloin palkkamurhan tuntematon toimeksiantaja jäisi selvittämättä.

Jakso 10: Tarina loppuu

Asioilla on tapana ratketa, niin nytkin. Palkkamurhan toimeksiantaja saadaan selville ja vyyhti ratkaistua.

5 kommenttia