Apu

Jari Komulainen ja tytär Milla Brygger uudessa tosi-tv-ohjelmassa: mukana muun muassa isän ja tyttären onnettomuus

Jari Komulainen ja tytär Milla Brygger uudessa tosi-tv-ohjelmassa: mukana muun muassa isän ja tyttären onnettomuus
Syyskuussa alkavassa MTV3:n tv-ohjelmassa Perttu – tehtävä Kiinassa itäisen suurvallan oloja tuntevat Komulaiset auttavat suomalaisia liikemiehiä televisiokasvo Perttu Sirviön kanssa.
Julkaistu: 10.9.2019

Jari Komulaisella on lämpimän rakastava suhde esikoistyttäreensä Milla Bryggeriin. Yhteishaastattelua tehtäessä isä ja tytär ovat aurinkoisesti lähes kaikesta samaa mieltä, vaikka toisinaan tytär kiusoittelee isäänsä lempeästi.

Komulaisen lapsikatraaseen kuuluvat ravivalmentaja Minna Bryggerin kanssa saadun Millan lisäksi pojat Alex, 19, ja Oskar, 21, liitosta tanssinopettaja Anitra Ahtolan kanssa sekä perheen kuopus, juuri koulun aloittanut Aava, 7. Koululaisen äiti on Komulaisen puoliso jo 15 vuoden ajalta, diplomi-insinööri Aino Salminen.

Kokeeko Milla Brygger olevansa koko lapsijoukon isosisko?

– Ilman muuta! Oskun kanssa ollaan parhaat kaverit, ja Kiinasta muutin viiden vuoden jälkeen takaisin tammikuussa perheen takia, ei sille voinut mitään, hän vastaa.

Aava syntyi Millan Pekingin vaihto-oppilasvuoden aikana. Hän sai isosiskon suureksi iloksi toiseksi nimekseen kiinankielisen Meimein. Se tarkoittaa joko ”kaunista” tai ”pikkusiskoa” – ja Aava on luonnollisesti molempia!

– Yritän parhaani mukaan näyttää Aavalle hyvää esimerkkiä, ja käsken kuuntelemaan äitiä. Olen aina tuonut hänelle Kiinasta tuliaisiksi pandatavaraa. Kerran kuulin Aavan kertovan kavereilleen: ”Mun sisko on jo aikuinen. Hän asuu Kiinassa. Siellä on pandoja”, Milla nauraa.

Millan veljistä puolestaan on tullut menestyneitä tanssijoita äitinsä jalanjäljissa. Komulaiset kiirehtivät kertomaan yhteen ääneen, että Alex on muuten jazz- ja modernin tanssin Euroopan- ja maailmanmestari viime vuodelta ja suhaa nyt ympäri maailmaa opettamassa tanssia sekä suunnittelemassa tanssikoreografioita.

– Alexilla on Instagramissa 10 000 seuraajaa, sitä kautta hänet löydetään opettamaan. Hän on täysin poikkeuksellinen lahjakkuus, varsinkin näissä oloissa, isä kehuu ylpeänä.

”Urheiluun käytetty aika on kuin laittaisi rahaa pankkiin”

Nuorempi poika Oskar ei jää veljeään huonommaksi, sillä nuorukainen hoitaa äitinsä DCA-tanssikoulua ja järjesti juuri show­tanssin suomenmestaruuskisat.

– Oskar ei ole niin kunnianhimoinen, mutta hänestä olisi voinut tulla myös todella hyvä uimari. Poika on luonnostaan kuin Johnny Weissmuller mökkilaiturilta sukeltaessaan, itsekin nuorena uimista harrastanut Jari Komulainen kertoo.

Milla huomauttaa väliin, että he käyvät Oskun kanssa kuntosalilla edes kerran päivässä, jotta pärjäisivät 5–6 tuntia päivässä tanssivalle nuoremmalle veljelleen.

– Olen aina sanonut lapsille, ettei ole tärkeää, mitä urheilee, kunhan se on säännöllistä, Jari sanoo.

– Muistan kyllä: ”Urheiluun käytetty aika on kuin laittaisi rahaa pankkiin!” Milla hihkaisee.

Samaan hengenvetoon tytär huomauttaa, että liikuntaa harrastava isä on hyvässä kunnossa – vaikka onkin jo vaari-ikäinen ollakseen Aavan isä.

– Muutaman kaverin kanssa vitsaillaan, kuka on vanhimpana tullut isäksi. Olen niin vanha myyntimies, että vien Aavaa kyllä kouluun ja laitan kotona ruokaa, mutta vaippoja en suostunut enää vaihtamaan, Komulainen virnistää.

Perttu Sirviö seikkailee Kiinassa

Isän ja tyttären suhteeseen edes yhteisen televisio-ohjelman teko Kiinassa ei tehnyt juopaa. Syyskuussa alkavassa MTV3:n tv-ohjelmassa Perttu – tehtävä Kiinassa itäisen suurvallan oloja tuntevat Komulaiset auttavat suomalaisia liikemiehiä televisiokasvo Perttu Sirviön kanssa.

– Oli kivaa tehdä töitä oman perheenjäsenen kanssa, ja Pertun olen tuntenut hänen Big Brother -ohjelman voitostaan asti vuodesta 2005. Ollaan käyty useita kertoja Kiinassa yhdessä, Jari kertoo.

Milla vahvistaa, että isän kanssa työskentely oli rentoa ja opettavaista.

– Välillä isä tosin oli kuvausryhmälle liian nopea tai liian hidas. Välillä hän hävisi valtavilla kiinalaisilla tavaramessuilla kesken kuvausten jonnekin, ja minun piti lähteä etsimään. Niin kuin lasta paimentaisi, Milla hymyilee.

Ohjelma tehtiin Komulaisten yllätykseksi kertaotoilla, mikä synnytti rentoa tosi-tv-tunnelmaa. Kameralle tallentui muun muassa bisnespalavereita, joissa tingitään kiivaasti kiinalaisten kanssa, sekä isän ja tyttären skootterionnettomuus, josta molemmat selvisivät ihmeellisesti ilman naarmuakaan.

– Käymme myös saunassa Kim Il-Sungin kaksoisolennon kanssa, ja syötämme hänelle suomalaista ruokaa Hongkongissa. Yritin naittaa tytärtä hänelle, mutta hän tarjosi maksuksi työvoimaa, Komulainen vitsailee.

Kommentoi »