Janina Fry " En tiedä jaksaisinko enää kolmatta lasta."
Puheenaiheet
Janina Fry " En tiedä jaksaisinko enää kolmatta lasta."
Uuden aluevaltauksen tehnyt Janina Fry täyttää ensi vuonna neljäkymmentä.
16.10.2012
 |
Apu

Viimeisen vuoden kokonaan julkisuudesta pois ollut Janina Fry paljasti syyn hiljaiselolleen. Janina on suunnitellut K-citymarketille yksinoikeudella Janina F -tuotemerkin, joka sisältää alusasuja, yöasuja, kodintekstiilejä kuin hiuskorujakin.

- Nyt voin viimein puhua asioista, joista on pitänyt pitää suu tiukasti supussa, onnellinen Janina kertoi lehdistötilaisuudessa Bläk-clubilla.

 Ensi vuonna neljäkymmentä täyttävä Janina kokee, että on nyt vaatesuunnittelijana löytänyt oman juttunsa. Silti ajan kuluminen ihmetyttää.

- Välillä mietin, että mihin se aika on mennyt. Muistan, että olin itse kaksikymppinen, kun äitini oli neljäkymmentä. Minun lapset ovat taas 5-ja 2-vuotiaita. Vanhempien aikatauluun verrattuna olen myöhässä, upean näköinen Janina naurahti.

Janina tekee yrittäjänä kuusituntisia työpäiviä. Sophie-tytär käy englanninkielistä päiväkotia ja 2-vuotias Brandon on päiväkodissa muutaman päivän viikossa. Janinan Mark-puoliso työskentelee Warner Music Finlandin markkinointijohtajana.

- Uskon, että on lastenkin kannalta parempi, että äiti saa toteuttaa omaa intohimoaan. Muutenhan vanhemmuus on paljon täysipäiväisenä palvelukeskuksena toimimista. Välillä ihan ihmettelen, miten voin inhota näin paljon ruokakaupassa käymistä. Sophien päiväkotiin pitää viedä joka päivä omat ruuat, joten saan haastaa itseäni lähes joka ilta kokkaamalla. Minun pitäisi käydä joku nopea arkiruoka-kurssi, jossa kuitenkin panostettaisiin luomuun ja sellaiseen, Janina kertoo ja myöntää tunnistavansa itsensä usein lempisarjansa, ruotsalaisen draamakomedia Solsidanin hahmoista.

- Viimeksi eilen nauroin, kun sarjan hahmot suunnittelivat lapsille päivät täyteen harrastuksia. Että apua, jos se ei harrasta tuota ja tuota siitä tulee ihan tietokonenörtti. Ainahan sitä miettii omien lastenkin kohdalla valintoja, että nyt jos teemme näin, se saattaa johtaa tuohon. Välillä taas tuntuu, että kannattaako kaikkea suunnitella niin tarkkaan, kun ei ole mitään kristallipalloa, josta nähdä tuleva. Että, entä jos vain elettäisiin ja nautittaisiin. 

Entä haaveileeko ruuhkavuosiaan elävä Janina kolmannesta lapsesta?

- Välillä on käynyt mielessä, että pitäisikö tehdä joku iltatähti. Täytyy kuitenkin olla iänkin puolesta realisti ja miettiä mitä jaksaa. Toisen lapsen kanssa yövalvomiset tuntuivat rankemmilta kuin ensimmäisen.

Janinan suunnittelemia tuotteita K-citymarketeista http://www.k-citymarket.fi/ kautta Suomen.

Kommentoi »