Apu

Jalkapallolegenda Atik Ismail: Päihderiippuvuus vaihtui peliriippuvuuteen

Jalkapallolegenda Atik Ismail: Päihderiippuvuus vaihtui peliriippuvuuteen
Elämäntapamuutoksen tehnyt jalkapalloilija on laihtunut melkein 40 kiloa. Harmia aiheuttavat enää vanhat pelivelat.
Julkaistu: 23.5.2018

Jalkapalloilijana uransa tehnyt Atik Ismail, 61, on viime vuosina pistänyt elämäntapansa uusiksi.

- Olen innostunut joogasta, joka saa aineenvaihdunnan käyntiin ja yöunet paranemaan. Käyn hot joogassa pari kertaa viikossa ja olen siirtynyt kasvispitoiseen ruokavalioon. On tosi kiva fiilis, Ismail kertoi eilen HJK - FC Inter -jalkapallo-ottelussa Helsingissä.

Elämänmuutokseen sysäsi huoli sydämestä.

- Laihtuminen on vaikuttanut tosi paljon myös luovuuteen ja henkiseen vireyteen. Olen pystynyt vaihtamaan jäätelön, juustot ja suklaan makeaan, jossa ei ole sokeria. Marjoja syön paljon, vajaa 40 kiloa laihtunut ex-jalkapalloilija sanoi.

Jo vuodesta 1990 lähtien raittiina ollut Ismail retkahti harmikseen alkoholismin selätettyään peliautomaatteihin.

- Jäin koukkuun näihin laitteisiin, joita mummot ja papat pelaa. Otin pikavippejä, joita pystyin vuoden hoitamaan, sen jälkeen en enää. Vielä on makseltavaa varmaan 20 000 euroa, joita yritän lyhentää parhaani mukaan. Riippuvuus on niin salakavala, se on kuin nousuhumala, kun vertaan sitä omaan alkoholismiini. Ihan samat tunteet tuli, sittemmin peleistä irti päässyt mies huokaa.

Lokakuussa jalkapalloilija astuu yleisön eteen toissa vuonna julkaistun Pelimies-kirjansa pohjalta kirjoitetulla monologilla, joka saa ensi-illan Helsingissä Valtimon teatterissa.

- Meillä on teatteriryhmä Lataamo, meitä on siinä kolme mukana. En ole näyttelijä, mutta osaan näytellä itseäni, mies vitsailee.

Kommentoi »