Jaakko Blombergin yhteinen Helsinki
Matkailu
Jaakko Blombergin yhteinen Helsinki
Yhteisöllisen kaupunkikulttuurin edistäjä, vuoden 2016 kaupunkilaiseksi valittu Jaakko Blomberg kertoo suosikkivinkkinsä Helsinkiin.
Julkaistu 5.1.2017
Mondo

Jaakko Blomberg ajaa yhteisöllistä kaupunkikulttuuria monessa muodossa. Hän on ollut perustamassa muun muassa Siivouspäivää. Mitkä ovat hänen Helsinki-tärppinsä?

Allas ja Löyly

Allas Sea Pool (allassea­­­pool.fi) tarjoaa tilaisuuden päästä saunomaan keskustassa, kun merikylpylä aukeaa jälleen keväällä. Jos haluaa panostaa saunomiseen, kannattaa suunnata Löylyyn (loylyhelsinki.fi). Se on hauska ja harvinainen yhdistelmä mökkisaunaa ja designia. Helsinki Sauna Dayssa 11. 3. pääsee saunomaan paikkoihin, jotka eivät ole kaikille avoinna.

Uudet kulttuurikeskukset

Huopalahden vanhan aseman odotushallista löytyvässä Asematilassa (fb.com/asematila) on ilmaisia näyttelyitä, teatteria ja työpajoja. Paikka on tuonut kivasti kulttuuria alueelle, jossa ei aiemmin juuri tapahtunut mitään. Kulttuurikeskus Sähinä (fb.com/sahinahelsinki) on Lauttasaaren outolintu. Yli 2 000 neliön tilassa on järjestetty muun muassa kirppareita, taidenäyttelyitä ja joogaa. Alakerrasta löytyy raakaruoka­kahvila.

Brahen taidekenttä

Harva tietää, että syksyllä Brahen taidekenttä -hankkeessa (lisaa­katutaidetta.fi) urheilukentän alueelle valmistui 30 katutaideteosta. Niitä voi bongailla muun muassa sähkökaapeista.

Vegaaninen lippakioski jänö

Olen ollut mukana perustamassa Jänöä Museokadulle Töölöön. Parhaillaan kioski on remontissa ja avautuu jälleen keväällä. Tarkoitus on järjestää kesällä kioskilla myös tapahtumia, kuten kirppiksiä. 

Kommentoi »