Apu

Lätkähuuma palaa: Jääkiekon MM-kisat 2022 alkavat perjantaina 13. toukokuuta – Katso tästä Suomen kisaohjelma TV:ssä

Lätkähuuma palaa: Jääkiekon MM-kisat 2022 alkavat perjantaina 13. toukokuuta – Katso tästä Suomen kisaohjelma TV:ssä
Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät perjantaina 13. toukokuuta. Yleisö pääsee mukaan Tampereella ja Helsingissä pelattavaan MM-turnaukseen huippupaikoille lätkäareenoille ja kisakatsomoihin. Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa kisoihin monella tapaa.
Julkaistu: 11.5.2022

Tämän kevään jääkiekon MM-kilpailut palaavat pitkälti normaaleihin järjestelyihin koronan jälkeen. Tampereen uusi Nokia Arena on ensi kertaa kisapaikkana, ja siellä pelataan kisojen B-lohko, mukaan lukien Suomen ottelut, sekä kaikki finaaliviikonlopun ottelut.

Helsingissä MM-näyttämönä on jo neljättä kertaa Helsingin jäähalli, jossa pelataan A-lohko sekä kaksi neljännesfinaalia.

Jääkiekon MM-turnauksessa oli nyt ensimmäistä kertaa käytössä lippujen osto-oikeuden arvonta. Arvonnassa haettiin yli 1,6 miljoonaa lippua, mutta niitä riitti silti myyntiinkin.

Liput ovat tapahtuman pääsihteeri Heikki Hietasen mukaan menneet hyvin kaupaksi etenkin Tampereella Suomen pelipäivinä ja finaaliviikonloppuna.

Lisää lippuja on kuitenkin vapautunut myyntiin, koska uuteen halliin alkujaan medialle ja muihin järjestelytarkoituksiin varattuja paikkoja on voitu järjestelyjen edetessä luovuttaa yleisölle.

– Paikkoja voi loppuun asti vapautua myös Suomen peleihin ja finaaleihin. Etenkin niinä päivinä, kun Suomi ei pelaa, katsomoissa on aika hyvinkin tilaa, Hietanen kertoo.

Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin ulos

Tampereella yleisöä mahtuu katsomoon rakentamisten jälkeen noin 11 000 per ottelu ja Helsingissä noin 6 000. Tampereella nelihenkinen perhe pääsee otteluun edullisimmillaan 70 eurolla ja Helsingissä 48 eurolla.

Molemmissa kaupungeissa kisatunnelmaan pääsee myös kaikille avoimilla, esteettömillä yleisöalueilla eli fan zoneilla. Helsingissä sellainen on rakennettu Triplan ostoskeskukseen ja Tampereella rautatieaseman ykkösraiteen ja Nokia Arenan väliin.

Pelejä voi seurata sekä Tampereen että Helsingin fanialueilla jättiskriineiltä. Ennen pelejä siellä nähdään ottelustudioita ja oheisohjelma jatkuu niiden jälkeen iltaan asti.

Tampereen Keskustorilla on lisäksi kisoihin liittyvää ohjelmaa ja Tuomiokirkonkatu on valjastettu viralliseksi kisakaduksi.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut kisajärjestelyihin monella tavalla. Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin MM-turnauksesta ulos ja niiden tilalle nousivat seuraavina maailmanrankingissa olleet Ranska ja Itävalta. Venäläiset ja valkovenäläiset tuomaritkaan eivät pääse tuomitsemaan Suomen MM-kisoissa.

Lisäksi MM-pelit siirrettiin pois entiseltä Hartwall Arenalta, mikä laski myytävissä olevien ottelulippujen määrää selvästi.

– Siitä tuli aikamoinen lipunvaihtohässäkkä. Pari päivää Helsingissä on nyt melkein loppuunmyyty, mutta muina päivinä on silti hyvin tilaa, Hietanen sanoo.

Huhtikuun lopulla Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti vielä, ettei ensi vuoden MM-turnausta käydä Pietarissa, vaan uusi kisaisäntä päätetään toukokuun lopussa. Vajaa vuosi on tiukka aikataulu turnauksen pystyttämiselle, sillä Suomen MM-tapahtumaa on valmisteltu kolme vuotta. Suomella on silti periaatteessa valmiudet isännöidä turnaus heti uudestaan.

– Olemme valmiita keskustelemaan IIHF:n kanssa. Suomen Jääkiekkoliitto on päättänyt, että voimme tehdä esityksen kisojen hakemisesta yksin tai yhdessä jonkun toisen maan kanssa, mikäli IIHF tarvitsee osaavan kisajärjestäjän, joka pystyy kisat vajaassa vuodessa tekemään.

Suomen kisaohjelma tv:ssä

  • Pe 13.5. klo 20:15 MTV3 Suomi–Norja
  • La 14.5. klo 20:15 MTV3 Latvia–Suomi
  • Ma 16.5. klo 20:15 MTV3 Suomi–USA
  • Ke 18.5. klo 20:15 MTV3 Suomi–Ruotsi
  • Pe 20.5. klo 16:15 MTV3 Iso-Britannia–Suomi
  • La 21.5. klo 16:15 MTV3 Itävalta–Suomi
  • Ti 24.5. klo 20:15 MTV3 Suomi–Tšekki
  • To 26.5. klo 20:15 MTV3 Puolivälierä 3
  • La 28.5. klo 14:15 MTV3 Välierä 1 ja klo 18:15 MTV3 Välierä 2
  • Su 29.5. klo 15:15 MTV3 Pronssiottelu ja klo 20:15 MTV3 Finaali

Kommentoi »